Πασίγνωστη Youtuber δολοφονήθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα - Τι τον εξόργισε ; (φωτο - βίντεο)

Την στραγγάλισε στον ύπνο του... 

H YouTuber Tiba al-Ali έγινε πασίγνωστη με τα διασκεδαστικά της βίντεο . 

Ξεκίνησε το κανάλι της αφού μετακόμισε από την πατρίδα της, το Ιράκ, στην Τουρκία σε ηλικία 17 ετών το 2017, μιλώντας για την ανεξαρτησία της, τον αρραβωνιαστικό της, το μακιγιάζ και άλλα πράγματα. Η Tiba εμφανιζόταν ευτυχισμένη και προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές.

Αυτόν τον Ιανουάριο επέστρεψε στο Ιράκ για να επισκεφθεί την οικογένειά της - και δολοφονήθηκε από τον πατέρα της. Ωστόσο, η δολοφονία δεν θεωρήθηκε ότι ήταν "προμελετημένη" και ο πατέρας της καταδικάστηκε σε φυλάκιση μόνο έξι μηνών.

Ο θάνατος της Τίμπα προκάλεσε διαμαρτυρίες σε όλο το Ιράκ για τους νόμους του σχετικά με τις λεγόμενες "δολοφονίες τιμής", ενώ η υπόθεση αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι γυναίκες σε μια χώρα όπου οι συντηρητικές αντιλήψεις παραμένουν κυρίαρχες.

Στραγγαλίστηκε στον ύπνο της

Η Tiba δημιούργησε ένα διαδικτυακό κοινό με περισσότερους από 20. 000 συνδρομητές - αριθμός που αυξήθηκε μετά το θάνατό της.

Δημοσίευε καθημερινά βίντεο και απολάμβανε τον νέο τρόπο ζωής που της είχε προσφέρει η Τουρκία.

Στο πρώτο της βίντεο τον Νοέμβριο του 2021, η Tiba είπε ότι μετακόμισε για να αφοσιωθεί στις σπουδές της, αλλά επέλεξε να μείνει επειδή της άρεσε η ζωή εκεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πατέρας της, Tayyip Ali, δεν συμφωνούσε με την απόφασή της να μετακομίσει εκεί - ούτε να παντρευτεί τον συριακής καταγωγής αρραβωνιαστικό της, με τον οποίο ζούσε στην Κωνσταντινούπολη.

Πιστεύεται ότι η Tiba ενεπλάκη σε οικογενειακή διαμάχη όταν επέστρεψε στο Ιράκ για να επισκεφθεί το σπίτι της στην Diwaniya, σύμφωνα με το BBC

Οι αναφορές λένε ότι ο Tayyip Ali τη στραγγάλισε μέχρι θανάτου στον ύπνο της στις 31 Ιανουαρίου. Αργότερα παραδόθηκε στην αστυνομία.

Στον απόηχο της δολοφονίας της Τίμπα, εκατοντάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους στο Ιράκ για να διαμαρτυρηθούν κατά της νομοθεσίας για τις "δολοφονίες τιμής".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ