Το νέο πορτραίτο της της Μεγάλης Δούκισσας της Ρωσίας Maria Vladimirovna & του Δούκα George Mikhailovic - Μητέρα & γιος μαζί

Δείτε την φωτογραφία!

Ένα νέο πορτραίοτ της  Μεγάλης Δούκισσας Μαρία Βλαδιμήροβνα της Ρωσίας αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες από τον λογαριασμό the_house_of_romanoff στο Instagram. 

Στην φωοτγραφία απεικονίζεται με τον γιο της, Γεώργιο Μιχαήλοβιτς της Ρωσίας.

Η Δούκισσα γεννήθηκε στιςς 23 Δεκεμβρίου 1953  είναι κόρη του Μέγα Δούκα Βλαδίμηρου Κυρίλλοβιτς της Ρωσίας και τιτουλάρια αυτοκράτειρα της Ρωσίας.

Είναι το μοναδικό παιδί του Βλαδίμηρου Κυρίλλοβιτς μεγάλου δούκα της Ρωσίας και της Λεονίδα Μπαγκρατιόν πριγκίπισσας του Μουκράνι.

 

 

 Ανάδοχοι της είναι ο Νικόλαος των Χόεντσολερν-Ζίγκμαρινγκεν πρίγκιπας της Ρουμανίας και η Ιωάννα της Σαβοΐας βασίλισσα της Βουλγαρίας.

Η Μαρία εκπαιδεύτηκε στο Runnymede College στη Μαδρίτη και στο Παρίσι πριν σπουδάσει ρωσική ιστορία και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 1976 παντρεύτηκε τον Φραγκίσκο-Γουλιέλμο των Χόεντσολερν πρίγκιπα της Πρωσίας, στη Μαδρίτη.

Μαζί απέκτησαν ένα παιδί:

  • τον Γεώργιο (γενν. 1981), μεγάλο δούκα της Ρωσίας.

Το ζευγάρι χώρισε το 1982, ένα χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Το διαζύγιο εκδόθηκε επίσημα στις 19 Ιουνίου 1985.

Η Μαρία ζει στη Γαλλία και την Ισπανία. Μιλάει εκτός από την μητρική της γλώσσα Ρωσικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά και μιλά επίσης λίγα Γερμανικά, Ιταλικά και Αραβικά.

Γεώργιος Μιχαήλοβιτς, από τον Οίκο των Χοεντσόλερν είναι πρίγκιπας της Πρωσίας (από τον πατέρα του) και μέγας δούκας της Ρωσίας και διάδοχος της μητέρας του Μαρίας Βλαντημίροβνας τιτουλάριας αυτοκράτειρας της Ρωσίας.

Γεννήθηκε στη Μαδρίτη και βαπτίσθηκε εκεί Ορθόδοξος στις 6 Μαΐου 1981 με ανάδοχο τον Κωνσταντίνο Β΄ της Ελλάδας. Αρχικά είχε τον τίτλο του "πρίγκιπα της Πρωσίας". Το 1986 οι γονείς του διαζεύχθηκαν και ο Γεώργιος έζησε στη Γαλλία με τη μητέρα του στο σπίτι της ετεροθαλούς αδελφής της Ελένης-Λουίζας Κίρμπυ κόμισσας Ντβίνσκαγιας, η οποία είχε σημαντική περιουσία από τον πατέρα της Σούμνερ-Μουρ Κίρμπυ. Η μητέρα του ζήτησε από τις Γαλλικές αρχές την αλλαγή του ονόματός του σε "μεγάλο δούκα της Ρωσίας".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ