Ρομαντικός royal γάμος: Η δούκισσα Marie-Amélie de Wurtemberg,παντρεύτηκε τον βαρόνο Franz Ferdinand von Feilitzsch - Φόρεσε το νυφικό της μητέρας της (φωτό)

Το ονειρικό νυφικό της....

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, η δούκισσα Marie-Amélie της Βυρτεμβέργης παντρεύτηκε τον βαρόνο Franz-Ferdinand von Feilitzsch στο Altshausen, παρουσία ολόκληρης της οικογένειάς της και πολλών εκπροσώπων ξένων βασιλικών οικογενειών, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Ματθίλδης του Βελγίου. 

Για το γάμο της, που πραγματοποιήθηκε στο κάστρο της οικογένειας της Βυρτεμβέργης, η δούκισσα φόρεσε το νυφικό της μητέρας της.

 

 

Μετά το θάνατο του δούκα Καρόλου της Βυρτεμβέργης τον Ιούνιο του 2022, το ένα ευτυχές γεγονός διαδέχθηκε το άλλο στο Αλτσχάουζεν της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Πριν από μόλις δύο μήνες, η πριγκίπισσα Νταϊάν ντ' Ορλεάν, χήρα του δούκα Καρόλου, οργάνωσε τον γάμο του δεύτερου γιου της στο κάστρο. Στις 2 Σεπτεμβρίου, η πριγκίπισσα Νταϊάν παρευρέθηκε στο γάμο μιας από τις εγγονές της, της δούκισσας Marie-Amélie.

 

 

 

Η δούκισσα Marie-Amélie, 27 ετών, έφτασε στην τελετή συνοδευόμενη από τον αδερφό της,  Wilhelm, 29 ετών,  σημερινού δούκα της Βυρτεμβέργης και επικεφαλής της πρώην βασιλικής οικογένειας.

Ο Βίλχελμ διαδέχθηκε τον παππού του το 2022, καθώς ο πατέρας του πέθανε τυχαία το 2018. Ο Βίλχελμ και η Μαρί-Αμελί έχουν ακόμη μια αδελφή, την 26χρονη Δούκισσα Σοφί. Η Δούκισσα Amélie είναι διάσημη βιολονίστρια.

Σύμφωνα με το Gala, περίπου 380 άτομα παρακολούθησαν τον γάμο της δούκισσας στην ενοριακή εκκλησία του Saint-Michel στο Altshausen.

Photo : Famille royale de Wurtemberg)

Το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό, στο Friedrichshafen τον Μάιο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης SWR, το ζευγάρι θα εγκατασταθεί στο Upper Franconia. Μετά το γάμο, το ευτυχισμένο ζευγάρι θα μεταβεί στην Αφρική, όπου σκοπεύει να απολαύσει ταξίδι του μέλιτος.

 

 

Η δούκισσα Marie-Amélie, ορφανή από πατέρα, φόρεσε το νυφικό της μητέρας της. Η πριγκίπισσα Marie de Wied φόρεσε το ίδιο φόρεμα στο γάμο της το 1993 με τον εκλιπόντα δούκα Friedrich.

Το φόρεμα φιλοτεχνήθηκε από τον Γάλλο μόδιστρο Jacques Fath και προσαρμόστηκε στο μέγεθος της Δούκισσας Amélie από το Atelier Vogt-Ettrich. Το φόρεμα είναι καλυμμένο με λεπτή φλοράλ δαντέλα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ