Πριγκίπισσα Άννα: Τα 73 της έκλεισε η αγαπημένη κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ - Οι καλύτερες της εμφανίσεις (φωτό - βίντεο)

Η πριγκίπισσα Αν έχει βιώσει ένδοξες στιγμές στον αθλητισμό....

Τα 73 της χρόνια έκλεισε πριν κάποιες εβδομάδες η πριγκίπισσα Άννα, η αγαπημένη κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Άννα είναι βασιλική πριγκίπισσα του Ηνωμένου Βασιλείου γεννηθείσα 15 Αυγούστου 1950, μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και το δεύτερο παιδί της Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου.

Όταν γεννήθηκε ήταν 3η στη γραμμή διαδοχής του βρετανικού θρόνου, έπειτα από την μητέρα της Ελισάβετ και τον αδελφό της Κάρολο, ενώ σήμερα είναι στην 17 θέση.

Η Άννα είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, καθώς είναι προστάτης σε περίπου 200 οργανισμούς.

Είναι επίσης γνωστή για το ταλέντο της στην ιππασία, στην οποία έχει κερδίσει δύο αργυρά μετάλλια (1975) και ένα χρυσό (1971),ενώ ήταν το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από το γάμο της με το Μαρκ Φίλλιπς απέκτησε δύο παιδιά, τον Πήτερ Φίλλιπς και τη Ζάρα Φίλλιπς. Από το 1992 είναι παντρεμένη με τον Τίμοθυ Λόρενς.

Όπως και ο πρώτος της σύζυγος, ο Λόρενς αρνήθηκε τους τίτλους ευγενείας. Δεν απέκτησαν παιδιά.

Η εκπαίδευση της Άννας τα πρώτα χρόνια της ζωής της γινόταν από μία γκουβερνάντα. Από το 1963 και για πέντε χρόνια φοίτησε στο Benenden School στο Κεντ, από το οποίο αποφοίτησε με έξι GCE Ο–Levels και δύο A-Levels.

Είναι η πιο σκληρά εργαζομένη του Μπάκιγχαμ ...

Στις 20 Μαρτίου 1974, η πριγκίπισσα και ο Μαρκ Φίλιπς επέστρεφαν από μία φιλανθρωπική εκδήλωση, όταν ο Ίαν Μπολ. ένας άνεργος από το βόρειο Λονδίνο αποπειράθηκε να την απαγάγει. Όταν εκείνος προσπάθησε να την βγάλει από το αυτοκίνητο, η πριγκίπισσα Άννα του είπε την περίφημη φράση της «Not bloody likely» (δηλαδή, δεν υπάρχει περίπτωση), που μάλλον εκφράζει απόλυτα την ατίθαση προσωπικότητα.

 

Σώθηκε με την παρέμβαση του σωματοφύλακα της, βγαίνοντας τελικά από την άλλη πλευρά της λιμουζίνας και τα υπόλοιπα είναι μια παλιά ιστορία…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ