Frogs: Η πρώτη ταινία στον κόσμο στα Αρχαία Ελληνικά - Δείτε το trailer

Η «Iuvenalis Pictures» και η «Ελληνική Αγωγή» σας προσκαλούν στην πρεμιέρα της ταινίας “Frogs” ένα πρωτότυπο έργο στα Αρχαία Ελληνικά.

Η Iuvenalis Pictures με ενθουσιασμό παρουσιάζει την ταινία Frogs μια πρωτόγνωρη κινηματογραφική προσπάθεια, μεγάλου μήκους εξ ολοκλήρου στα Αρχαία Ελληνικά. Αυτό το εγχείρημα ένωσε μία ομάδα νεαρών κλασσικιστών, αποφοίτων του Καθολικού Πανεπιστημίου του Leuven (Βέλγιο), εξειδικευμένων στις κλασικές γλώσσες και με ακλόνητο πάθος για τον αρχαίο πολιτισμό και για την τέχνη του κινηματογράφου.

Πρόκειται για μία ερασιτεχνική ταινία αρίστων προδιαγραφών καθώς, παρά τον χαμηλό προϋπολογισμό, η ομάδα χρησιμοποίησε εξοπλισμό υψηλής ποιότητας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της στην Ιταλία και τη Γαλλία τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021.

Μετά από δύο χρόνια σχολαστικής επεξεργασίας, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Nick Van Elsen και συναρπαστικές ιστορίες τέχνης από άμμο από την Colette Dedyn η ταινία είναι έτοιμη για το ταξίδι της στον κόσμο! Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο διδακτορικός φοιτητής Αρχαίων Ελληνικών Thibaut Lejeune.

Το Frogs συνδυάζει αποσπάσματα από τους Βατράχους του

Αριστοφάνη, την Άλκηστι του Ευριπίδη, το Συμπόσιον του Πλάτωνα και τη Βατραχομυομαχία, εμπλουτισμένα με πρωτότυπο περιεχόμενο. Η ιστορία εκτυλίσσεται το 405 π.Χ. στην Αθήνα, όπου η απουσία ικανών ποιητών ωθεί τον θεό Διόνυσο και τον δούλο του, Ξανθία, να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στον Κάτω Κόσμο, με στόχο να φέρουν τον διάσημο τραγικό ποιητή Ευριπίδη.

Οι ηθοποιοί στην τραγικομωδία Frogs χρησιμοποιούν την ερασμιακή προφορά, η οποία ευθυγραμμίζεται στενά με την προφορά που χρησιμοποιείται συνήθως σε χώρες όπως το Βέλγιο και η Ολλανδία. Ωστόσο, δημιουργήθηκε μια δεύτερη εκδοχή που χρησιμοποιεί την ελληνική προφορά προκειμένου να ικανοποιηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός θεατών.

Αυτό παρέχει στο κοινό την επιλογή να επιλέξει την προφορά που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις του. Στην κινηματογραφική πρεμιέρα της Αθήνας έχει επιλεγεί η δεύτερη εκδοχή.

 

 

Το Frogs εξυπηρετεί έναν διπλό σκοπό: να παράσχει εκπαιδευτικό υλικό για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να αναδείξει τη διαχρονική συνάφεια των αρχαίων αφηγήσεων στη σύγχρονη κοινωνία.

Ενώ απευθύνεται πρωτίστως σε κλασικιστές σε όλο τον κόσμο, και λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού, η ταινία στοχεύει στο να προσελκύσει ένα διαφορετικό κοινό, ανεξάρτητα από την εξοικείωσή του με τις αρχαίες γλώσσες και τον πολιτισμό.

Σε συνεργασία με την «Ελληνική Αγωγή», ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Αθήνα που ειδικεύεται σε μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών, Ιστορίας και Φιλοσοφίας, το Frogs θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δωρεάν κυκλοφορία στο YouTube τον Οκτώβριο του 2023. Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει την κοινή δέσμευση για την προώθηση της διαρκούς αξίας της αρχαίας κληρονομιάς.

Για φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Frogs, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ταινίας (στα νέα ελληνικά) και παρακολουθήστε το τρέιλερ με υπότιτλους στα νέα Ελληνικά. Για να ενημερωθείτε για την κυκλοφορία της ταινίας, εγγραφείτε στο αντίστοιχο κανάλι στο YouTube.

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας σε αυτήν την ένωση των Αρχαίων Ελληνικών και της σύγχρονης μυθοπλασίας.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ