CEO Amazon Andy Jassy: «Καλή η τηλεργασία, αλλά τρεις φορές την εβδομάδα στα γραφεία μας, αλλιώς απόλυση.»

Σχετική διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτική επιστροφή στο γραφείο υπέγραψαν τον περασμένο Μάιο σχεδόν 30.000 εργαζόμενοι

Αναβρασμός στην Amazon από τη διαφωνία διοίκησης και εργαζομένων σε ό,τι αφορά την εργασία από το σπίτι. Πολλοί εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι αρνούνται να συμμορφωθούν στις νέες πολτικές της εταιρείας που από τον Μάιο ζητά από τους εργαζόμενους να προσέρχονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Οι υπάλληλοι της Amazon που δεν είναι διατεθειμένοι να εργάζονται από τα γραφεία τουλάχιστον 3 μέρες την εβδομάδα μάλλον θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού δουλειά, προειδοποίησε ο CEO της εταιρείας, Άντι Τζάσι σε ένα πρόσφατο meeting, σύμφωνα με την Guardian.

Andy Jassy, Twitter/X

Ο Τζάσι εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση αυτή μερίδας των εργαζομένων.

«Αν δεν μπορείτε να δεσμευτείτε παρά τις διαφωνίες σας... μάλλον δεν έχετε μέλλον στην Amazon, γιατί πλέον δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η παλαιότερη πολιτική της εταιρείας επέτρεπε στους εργαζομένους της να επιλέξουν οι ίδιοι τον χώρο εργασίας τους, τουλάχιστον σε κάποια τμήματα της εταιρείας. Αυτό όμως πια έχει αλλάξει.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο Τζάσι τόνιζε ότι «είναι καλύτερο για την εργασιακή κουλτούρα της Amazon και πιο εύκολο να διδασκόμαστε ο ένας από τον άλλον και να συνεργαζόμαστε πιο αποτελεσματικά αν είμαστε όλοι στο γραφείο».

Διαμαρτυρία ενάντια στην απόφαση αυτή υπογράφουν σχεδόν 30.000 εργαζόμενοι, στέλνοντας σχετική επιστολή. Οι ίδιοι θεωρούν ότι έτσι υπονομεύται το μέλλον που ονειρεύονται για την εταιρεία, το οποίο είναι ανοικτό στη διαφορετικότητα και προωθεί την προσβασιμότητα.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι υπάλληλοι της Amazon έχουν καταγγείλει ότι ξεκίνησαν να καταγράφονται οι ημερομηνίες προσέλευσής τους στο γραφείο και να επιβάλλονται ποινές εάν ήταν λιγότερες απ' όσες απαιτείται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ