Όταν το Eirinika βράβευσε την Μαρία Σάκκαρη, την ατσάλινη Ελληνίδα για τις τιτάνιες μάχες της στα τερέν - Είμαστε περήφανοι/ες για εσένα

Mια από τις κορυφαίες ελληνίδες αθλήτριες... 

Η Μαρία Σάκκαρη είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο τένις, μια topwoman που έχει δώσει τιτάνιες μάχες στα court. 

Έχει φτάσει μέχρι και το νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Θεωρείται η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών.

H Σάκκαρη έχει βρεθεί δύο φορές σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ διοργάνωσης (στο Ρολάν Γκαρός και στο Αμερικανικό Όπεν το 2021). Επίσης, έχει αγωνιστεί 8 φορές σε τελικό τουρνουά της WTA αλλά έχει κερδίσει μέχρι στιγμής μόνο έναν τίτλο, στο Μαρόκο το 2019. 

 

 

Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1995 στην Αθήνα. Η μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, ήταν επίσης τενίστρια έχοντας ρεκόρ καριέρας το No 43, όπως και ο παππούς της, Δημήτριος Κανελλόπουλος.

 Στα 18 της χρόνια μετακόμισε στη Βαρκελώνη για τέσσερα χρόνια. Το 2017 επέστρεψε στην Αθήνα.Η Σάκκαρη πλέον διαμένει στο Μόντε Κάρλο.

Δείτε επίσης: Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι: «Είμαστε μαζί σου! #loveyοumaria» - Τι έγραψε για τη μέλλουσα νύφη της, Μαρία Σάκκαρη που έβαλε τα κλάματα (φωτό)

Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε την παρουσία της στις φετινές Grand Slam διοργανώσεις του τένις καθώς αποκλείστηκε με 2-0 σετ από την Ρεμπέκα Μασάροβα στον πρώτο γύρο του US Open τη Δευτέρα (28/8). 

Aυτό την έκανε να βάλει τα κλάματα και να λυγίσει μπροστά στις κάμερες.

Με το που ξεκίνησε να μιλά στο Eurosport, δάκρυσε κι όταν συνήλθε δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για το αποτέλεσμα με την Ισπανίδα, Ρεμπέκα Μαρασόβα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο να κάνει ένα διάλειμμα από το άθλημα.

 

 

«Για μένα το το επίπεδό μου σήμερα ήταν πιο κάτω από το μηδέν. Είναι πολύ άσχημο στο επίπεδο που βρίσκομαι να παρουσιάζω αυτή την εικόνα. Με πονάει πάρα πολύ, είναι πολύ δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ όλο αυτό το πράγμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πραγματικά είναι πολύ επίπονο» είπε με δάκρυα στα μάτια η Σάκκαρη, όταν ρωτήθηκε τι έφταιξε κι έμεινε εκτός τόσο νωρίς.

Για το επόμενο διάστημα και τα σχέδιά της για τη νέα σεζόν υποστήριξε: «Μου ακούγεται κάτι πολύ μακρινό η νέα χρονιά. Πρέπει να δω τι θα κάνω από εδώ και στο εξής, από αύριο κιόλας. 

 

Υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνω ένα διάλειμμα, για να σκεφτώ ορισμένα πράγματα, να βάλω τις σκέψεις μου σε μία σειρά. Αυτό είναι ένα σενάριο. Το άλλο είναι απλά να συνεχίσω και να προσπαθήσω για το καλύτερο φέτος, παίζοντας σε άλλα 2-3 τουρνουά χωρίς άγχος κι ό,τι βγει.»

 

 

Πρόσθεσε ακόμη: «Θεωρώ ότι στην παρούσα φάση είναι πολύ “ φρέσκο” να σκεφτώ τι είναι το σωστό ή τι είναι αυτό που θέλω να κάνω. Τα συναισθήματα από τον αγώνα είναι πολύ έντοινα. 

 

Υπάρχουν αυτά τα δύο σενάρια στο μυαλό μου και είναι πολύ απογοητευτικό. Αισθάνομαι πως έχω ντροπιάσει τον εαυτό μου, τους ανθρώπους μου, ότι ντροπιάζω όλους τους Έλληνες.»

Το Eirinika θυμάται την βράβευσή της 2019, στα 1st Greek Topwomen Awards. 

Το βραβείο είχε παραλάβει η μητέρα της, διότι η ίδια δεν μπορούσε να παρευρεθεί ! 

Η μητέρα της διεθνούς τενίστριας Μαρίας Σάκκαρη, τενίστρια και η ίδια Αγγελική Κανελλοπούλου, κατά την επίδοση του βραβείου από την Ντόρα Μπακογιάννη

Να σημειώσουμε πως η  1η τελετή επιβράβευσης διακεκριμένων Ελληνίδων - Topwomen διοργανώθηκε το 2019 από το www.eirinika.gr και το www.madeingreece.news στην Hytra - Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μαρία Σάκκαρη είμαστε μαζί σου! Είσαι μια σύγχρονη topwoman, ένας φωτεινός άνθρωπος. Μόνο υπερηφάνεια νιώθουμε για τα επιτεύγματά σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ