Topwoman η Χρυσοβαλάντου Καλαϊτζίδου: ''Είμαι μαθηματικός και ζω στο Λουξεμβούργο - πιστεύω στην ισότητα και την αλληλεγγύη''

Η Χρυσοβαλάντου Καλαϊτζίδου, είναι Μαθηματικός και διδακτορική ερευνήτρια στον κλάδο της Υπολογιστικής Εμβιομηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου.

Κατέχει πτυχίο στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και ειδίκευση στη Βιοπληροφορική.

Όπως λέει και η ίδια στο linkedin της: '' Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν εμβιομηχανική, επιστήμη βιοδεδομένων, μοντελοποίηση βάσει δεδομένων και οτιδήποτε άλλο μου τραβάει την προσοχή''. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

facebook/Chrysovalantou Kalaitzidou

Η Χρυσοβαλάντου είναι το πρώτο μέλος που μπήκε στην ομάδα Women in STEM, το καλοκαίρι του 2020, ανάμεσα σε καραντίνες και ληξιπρόθεσμα σχέδια. Τότε, αναζητούσε ένα υποστηρικτικό δίκτυο, συγκεκριμένα Ελληνίδων επιστημόνων, καθώς ήθελε να μοιρασεί τις σκέψεις της μετά από κάποιες όχι τόσο ευχάριστες εμπειρίες στον ακαδημαϊκό χώρο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Η δράση της ομάδας Women in STEM είναι εθελοντική και στοχεύει στην ανάδειξη των Ελληνίδων επιστημόνων στους κλάδους STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics, Medicine) αλλά και στην επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό.

linkedin

''Από πολύ νωρίς, επέλεξα να ασχοληθώ σχεδόν με όλα τα πόστα της ομάδας και είμαι υπεύθυνη για πολλά από τα επιμέρους projects μας. Αυτό με φέρνει κοντά σε όλα τα μέλη ταυτόχρονα, έχω καθημερινή επαφή και συνεργασία με τις περισσότερες wonder women της ομάδας μας και οι σχέσεις που εν δυνάμει χτίζουμε είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμες.

Έννοιες όπως ομάδα, παρέα, φιλία, οικογένεια, ισότητα, ενδυνάμωση, συνεργασία, ευκαιρίες, εθελοντισμός… πλέκονται συνεχώς και εν τέλει αυτό που μένει είναι η αίσθηση του belonging: ανήκουμε σε κάτι ανώτερο από εμάς. Το Greek Women in STEM βρίσκεται στο σταυροδρόμι που συναντιούνται η Επιστήμη, η Ισότητα, η Αγάπη και η Αλληλεγγύη, οπότε προσωπικά δε θα μπορούσα να είμαι κάπου αλλού'' , αναφέρει στο ampa.lifo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ