Η Δωροθέα Μερκούρη στην πατρίδα της – Από την Καλαβρία με αγάπη η απόλυτη Eλληνοϊταλίδα μεσογειακή καλλονή

Το γνωστό μοντέλο - ηθοποιός στον τόπο των προγόνων της

Με ένα βίντεο γεμάτο από τα χρώματα και τα αρώματα της Μεσογείου, η Δωροθέα Μερκούρη, η απόλυτη Ελληνο-Ιταλίδα ηθοποιός και μοντέλο μας ξεναγεί στον τόπο όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια.

Λαχανικά που κόβονται και μετά κοκκινίζουν στο τηγάνι, μαγευτικά σοκολατένια γλυκάκια, αυθεντικός καφές, μακαρόνια, παιδάκια που παίζουν ποδόσφαιρο, μαγευτικές θάλασσες της Ιταλίας αλλά και φυσικά η ίδια με το ανεπανάληπτο στυλ και τον χρυσό σταυρό περασμένο γύρω από το λαιμό της. Ένα βίντεο που μας ταξιδεύει στην Καλαβρία, εκεί όπου έζησε μέχρι την εφηβεία της, όταν και μετακόμισε με την οικογένειά της στην πατρίδα μας.

Ξεκίνησε τη καριέρα ως μοντέλο στην Ελλάδα, μόλις στα 17 της χρόνια, για να ακολουθήσει καριέρα στην Αμερική, μετά την ενηλικίωσή της. Παράλληλα με την ενασχόλησή της με το modeling έκανε μαθήματα υποκριτικής. Έτσι, πραγματοποίησε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως ηθοποιός το 1999. Την ίδια χρονιά έπαιξε στην ταινία μικρού μήκους "Madame Zander", ενώ την ίδια περίοδο έπαιξε στην ταινία επιστημονικής φαντασίας του Πάνου Κούτρα, "Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά".

Τρία χρόνια μετά, πρωταγωνίστησε  στην αμερικανική κωμωδία "And she was".

Το 2003 έπαιξε στην ταινία του Νίκου Περάκη "Η Λίζα και όλοι οι άλλοι" που ήρθε πρώτη ανάμεσα σε 20 ταινίες εκείνη τη χρονιά στην Ελλάδα. Ακολούθησε η ιταλική παραγωγή "Che ne sarà di noi" το 2004, το 2007 έπαιξε στην ταινία "Fishtales" ενώ το 2011 έλαβε μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές "Without borders" και "Taglinetto".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ