Πάτρικ Σουέιζι: Ο πιο σέξι άντρας το 1991 - Αξέχαστος στο Ghost & στο Dirty Dancing - Ο πρόωρος θάνατος στα 57

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο γόης του Χόλιγουντ!

Στις 18 Αυγούστου του 1952 γεννήθηκε ο Πάτρικ Σούειζι, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τις ταινίες του Ghost και Dirty Dancying. Ο καρδιοκατακτητής του Χόλιγουντ είχε λάβει τον τίλτο του πιο σέξι άντρα στον κόσμο το 1991 από το περιοδικό People. 

Ο Πάτρικ Σουέιζι, ο οποίος όσο ζούσε πάλευε με τον εθισμό του στο αλκοόλ και την κατάθλιψη, πέθανε πρόωρα στα 57 του χρόνια από καρκίνο. Το 2007 έγινε γνωστό ότι έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας.

Η είδηση έγινε γνωστή, όταν μετά από ενοχλήσεις στο στομάχι, αναγκάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο. Φήμες αργότερα ήθελαν τον καρκίνο να έχει κάνει μετάσταση στο στομάχι και στο συκώτι. 20 μήνες μετά την πρώτη διάγνωση, ο Σουέιζι παθαίνει κάτι που θεωρήθηκε ως παρενέργεια των χημιοθεραπειών. Μετά από σκληρή μάχη, πεθαίνει στις 14 Σεπτεμβρίου 2009 σε ηλικία 57 χρόνων.

Τι δήλωνε ο Σουέιζι για τον καρκίνο

«Η θεραπεία μου λειτουργεί τέλεια και κερδίζω τη μάχη» θα έλεγε στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση παρακολουθώντας τους αγαπημένους του Lakers στο Staples Center του Los Angeles, ένα σχόλιο που ήρθε μαζί με ένα πλατύ χαμόγελο αισιοδοξίας το οποίο αποτυπώθηκε και σε όλους τους ανθρώπους που πίστευαν ότι θα τα καταφέρει.

Το ίδιο χαμόγελο θα έχει και σε μια εκπομπή του CBS το 2008 για τη μάχη κατά του καρκίνου, προκειμένου να μαζευτούν λεφτά και δωρεές για σχετικά ιδρύματα. «Ονειρεύομαι ένα κόσμο όπου η λέξη "θεραπεία" δεν θα συνοδεύεται από τις λέξεις "είναι απίθανη να συμβεί". Μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι ο καρκίνος δεν μας φοβίζει και μπορούμε να ζούμε κανονικά» είναι τα λόγια αισιοδοξίας που θα εκφωνήσει στη σκηνή, δείχνοντας πάνω από όλα ότι έχει τη διάθεση να μην αφήσει την ασθένειά του να τον πάρει από κάτω.

Διαβάστε επίσης: Η Ντέμι Μουρ θυμάται τα 30 χρόνια από την ταινία σταθμό στην καριέρα της με τον αξέχαστο ηθοποιό Πάτρικ Σουέιζι (φωτό)

Ωστόσο, πίσω από τα χαμόγελα κρυβόταν η αλήθεια, ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί πολύ.

Λίγα λόγια για τον ηθοποιό και την καριέρα του

Ο Πάτρικ Γουέιν Σουέιζι ήταν Αμερικανός ηθοποιός, χορευτής και τραγουδιστής-τραγουδοποιός γνωστός για την ερμηνεία των χαρακτηριστικών πρωταγωνιστικών ρόλων, ιδιαίτερα ρομαντικών, σκληρών και κωμικών χαρακτήρων. 

Ο Σουέιζι έλαβε τρεις υποψηφιότητες για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού σε Κινηματογραφική Ταινία - Κωμωδία ή Μιούζικαλ, για τον ρόλο του στη ρομαντική ταινία Dirty Dancing (1987), την ταινία φαντασίας Ghost (1990) και την ταινία δρόμου κωμωδίας To Wong Foo, Thanks for Everything, Julie Newmar (1995). Έπαιξε επίσης σε διάσημες ταινίες δράσης, όπως το Road House (1989) και το Point Break (1991). Τιμήθηκε με ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame το 1997.

Ο Σουέιζι συνέγραψε και ηχογράφησε το δημοφιλές τραγούδι "She's Like the Wind" και του απονεμήθηκε μεταθανάτια το βραβείο Rolex Dance το 2012.

Προσωπική ζωή

Ο Σουέιζι ήταν παντρεμένος με τη Lisa Niemi για 34 χρόνια από τις 12 Ιουνίου 1975 μέχρι το θάνατό του. Δεν είχαν παιδιά, αλλά η Λίζα είχε υποστεί μία αποβολή. Γνωρίστηκαν το 1970 όταν ο Swayze ήταν 18 ετών. Ο Niemi, 14 ετών τότε, έπαιρνε μαθήματα χορού από τη μητέρα του Swayze. Σε μια συνέντευξη του 2008, ο Swayze δήλωσε ότι ο Niemi ήταν η έμπνευση για το τραγούδι του "She's Like the Wind" (1987).

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ