Υποφέρετε με τα ξηρά μαλλιά; 5 tips που θα σας σώσουν!

Θα αναζωογονηθούν και πάλι!

Το καλοκαίρι είναι συνήθως μία "κακή" περίοδος για τα μαλλιά μας καθώς τα ταλαιπωρούμε αρκετά.

Με τα συχνά μπάνια στη θάλασσα, τον ήλιο η τρίχα γίνεται πιο ξηρή και σπάει.

Τώρα που σιγά σιγά τελειώνει το καλοκαίρι αναζητούμε τρόπους να επαναφέρουμε τη λάμψη των μαλλιών μας.

Δείτε προσεκτικά αυτά τα tips και αμέσως θα αλλάξει όψη η τρίχα σας!

Η πιο απλή και αποτελεσματική θεραπεία κατά των ξηρών μαλλιών βρίσκεται στην κουζίνα σας.

Το κόλπο με το ελαιόλαδο είναι παλιό, καλό και δοκιμασμένο. Ζεστάνετε ελαφρά το λάδι, απλώστε το στα μαλλιά και αφήστε το να θρέψει σε βάθος την τρίχα, από μερικές ώρες, μέχρι ολόκληρο το βράδυ.

Επίσης μην λούζεστε καθημερινά.

Τα μαλλιά μας δεν είναι προγραμματισμένα να λούζονται καθημερινά. Τα σαμπουάν αφαιρούν την φυσική υγρασία της τρίχας, αφήνοντας τη ξηρή και αδύναμη. Λουστείτε κάθε 2-3 ημέρες και σε καμία περίπτωση καθημερινά.


freepik

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και λεκιθίνης, τα οποία θα δυναμώσουν τα μαλλιά σας και θα αναδομήσουν τις ξηρές και ταλαιπωρημένες τρίχες.

Κάντε μια εβδομαδιαία μάσκα, χτυπώντας ένα ασπράδι αυγού με λίγο ζεστό νερό ή νερό καρύδας και περάστε το σε όλα τα μαλλιά χτενίζοντας τα.

Αποφύγετε την θερμότητα του styling.

Η υψηλή θερμοκρασία στο πιστολάκι και την ισιωτική σας καίει την τρίχα, αλλά και το καυτό νερό όταν λούζεστε μπορεί να προκαλέσει εξίσου σημαντική ζημιά.

Προσπαθήστε λοιπόν να λούζεστε με νερό που είναι ζεστό, αλλά ποτέ καυτό και ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με ένα τελευταίο «χέρι» κρύου νερού. Η πρωτεΐνη της μπύρας έχει την ιδιότητα να επαναφέρει την χαμένη λάμψη των μαλλιών σας. Λούστε λοιπόν τα μαλλιά σας κανονικά και αντί για conditioner περάστε τα με μπύρα.

Δεν αρκεί να λούζετε τα μαλλιά σας, αλλά πρέπει να επιλέγετε και το σωστό προϊόν. Επιλέξτε ειδικό σαμπουάν για ξηρά μαλλιά, και χαρίστε στην τρίχα σας την βαθιά ενυδάτωση που έχει ανάγκη.

Βελτιώστε τη διατροφή σας.

Είναι αλήθεια αυτό που λένε πως η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας. Καταναλώστε λοιπόν τροφές πλούσιες σε ωμέγα – 3 λιπαρά, όπως ξηρούς καρπούς και λιπαρά ψάρια.

Πηγή: yo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ