Πριγκίπισσα Άννα: Η εκλεκτή κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ γίνεται 73 ετών - Το παλάτι της εύχεται με δύο throwback φωτό

Η πιο σκληρά εργαζομένη του Μπάκιγχαμ ...

Τα γενέθλια της έχει σήμερα η πριγκίπισσα Άννα!

Σαν σήμερα, λοιπόν, το 1950 γεννήθηκε η μοναχοκόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου.

Το παλάτι μάλιστα της ευχήθηκε και δημόσια μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό στο instagram, Theroyalfamily με δύο φωτογραφίες.

Η μία είναι από το κοντινό παρελθόν και συγκεκριμένα από τη στέψη του αδερφού της, Καρόλου (6/5/23), ενώ η επόμενη έρχεται από τον μακρινό Ιούλιο του 1951 όταν η μόλις ενός έτους Άννα έπαιζε με τον ανήλικο επίσης Κάρολο στο σπίτι τους στο Λονδίνο.


instagram @theroylfamily

Με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός θα κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στη ζωή της πιο σκληρά εργαζόμενης του Μπάκιγχαμ ...

Πριγκίπισσα Άννα - Throwback

Η πριγκίπισσα Άννα είναι η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ και έχει ισχυρή προσωπικότητα, που εκτιμάται ότι έχει κληρονομήσει από την θεία της, Μαργαρίτα. Με αιχμηρή γλώσσα, οξύ πνεύμα και φλεγματικό χιούμορ, έγραψε ιστορία στην αγρυπνία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' στο Εδιμβούργο, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα μέλος της βασιλικής οικογένειας που «στάθηκε φρουρός» στην Αγρυπνία των Πριγκίπων.

Διαβάστε ακόμη: Πριγκίπισσα Άννα σε μία σπάνια συνέντευξη: Όλα όσα λέει για τον αδελφό της Κάρολο - "Δεν περιμένω πως θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στο σύστημα" (βίντεο)

Δεύτερο παιδί της εκλιπούσας βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου αλλά και μοναχοκόρη του ζεύγους, θεωρείται η πιο σκληρά εργαζόμενη ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, πραγματοποιώντας πάνω από 20.000 υποχρεώσεις, χωρίς φανφάρες ή φασαρία. Ήταν η μεγάλη αδυναμία της Ελισάβετ λόγω της αφοσίωσης και της αυτοκυριαρχίας της, που εκτιμούσε ιδιαιτέρα η μητέρα της, γι’ αυτό και ήταν το δεξί της χέρι.


Instagram - anneprincessroyal

Στα νιάτα της ωστόσο υπήρξε αρκετά ατίθαση. Λάτρης των πάρτι και της ροκ μουσική, έγραψε ιστορία στη μόδα με την αγάπη της για τα εντυπωσιακά αξεσουάρ, όπως τα μεγάλα καπέλα και τα γυαλιά ηλίου με την υπογραφή μεγάλων οίκων μόδας. Τα προσωνύμιο της τότε ήταν «βασιλική αγένεια», επειδή έβγαζε ένα οξύθυμο πρόσωπο στους φωτογράφους ζητώντας τους να «ξεκουμπιστούν».

Διαβάστε ακόμη: Κηδεία Κωνσταντίνου: Η πριγκίπισσα Άννα & η λαίδη Γκαμπριέλα Γουίνσδορ - εκπροσώπησε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ (φωτό & βίντεο)

Η πριγκίπισσα Αν έχει βιώσει ένδοξες στιγμές στον αθλητισμό, αφού τον Σεπτέμβριο του 1971 και σε ηλικία 21 ετών, έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης, κερδίζοντας το χρυσό σε ιππικούς αγώνες. Ακολούθως αναδείχθηκε σε Αθλητική Προσωπικότητα της Χρονιάς από το BBC. Όσον αφορά την ερωτική της ζωή πρώτη της σχέση ήταν ο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος αργότερα παντρεύτηκε την Καμίλα, που σήμερα είναι σύζυγος του αδελφού της, βασιλιά Κάρολου. Γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο, Μαρκ Φίλιπς, εκτός των βασιλικών κύκλων, αφού ήταν στρατιωτικός. Εκείνος αρνήθηκε τον τίτλο του κόμη που του προτάθηκε, οπότε και τα δυο τους παιδιά ο Πίτερ Φίλιπς και η Ζάρα δεν έχουν κανέναν τίτλο. 

Μετά το διαζύγιο τους μετά από 16 χρόνια γάμου, εκείνη σχετίστηκε με τον Τίμοθι Λόρενς, όσο εκείνος υπηρετούσε στο βασιλικό γιοτ Μπριτάννια. Τον παντρεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1992, αφού αυτός είχε γίνει πλέον στρατηγός στο Βασιλικό Ναυτικό. Όπως και ο πρώτος της σύζυγος, ο Λόρενς αρνήθηκε τους τίτλους ευγενείας. Δεν απέκτησαν παιδιά.


twitter

Στις 20 Μαρτίου 1974, η πριγκίπισσα και ο Μαρκ Φίλιπς επέστρεφαν από μία φιλανθρωπική εκδήλωση, όταν ο Ίαν Μπολ. ένας άνεργος από το βόρειο Λονδίνο αποπειράθηκε να την απαγάγει. Όταν εκείνος προσπάθησε να την βγάλει από το αυτοκίνητο, η πριγκίπισσα Άννα του είπε την περίφημη φράση της «Not bloody likely» (δηλαδή, δεν υπάρχει περίπτωση), που μάλλον εκφράζει απόλυτα την ατίθαση προσωπικότητα.

Διαβάστε ακόμη: Στέψη Καρόλου: Αυτός θα είναι ο ρόλος της πριγκίπισσας Άννας τη μεγάλη μέρα! - "Απίστευτη τιμή" που δέχτηκε να το κάνει (βίντεο)

Σώθηκε με την παρέμβαση του σωματοφύλακα της, βγαίνοντας τελικά από την άλλη πλευρά της λιμουζίνας και τα υπόλοιπα είναι μια παλιά ιστορία…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ