H Έριν είναι η TopWoman μας για σήμερα: 38 ετών με μούσι μακρύ - Ρεκόρ Γκίνες, σχεδόν τυφλή, έπαθε εγκεφαλικό, έχασε το ένα πόδι, συνεχίζει με αισιοδοξία! (βίντεο)

Δηλώνει περήφανη

Το ρεκόρ Γκίνες  για το μακρύτερο μούσι στον κόσμο, κατάφερε να σπάσει μία 38χρονη γυναίκα από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, η οποία «έκοψε» το συνήθειο να ξυρίζεται τρεις φορές την ημέρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Guiness World Records, η Έριν Χάνικατ μεγαλώνει τη γενειάδα της εδώ και δύο χρόνια και πλέον έσπασε κι επίσημα το ρεκόρ της γυναίκας με το μακρύτερο μούσι εν ζωή καθώς έφτασε σε μήκος τουλάχιστον 30 εκατοστών (11.81 ίντσες).

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η 75χρονη Βίβιαν Γουίλερ επίσης από τις ΗΠΑ.

«Ξυριζόμουν τρεις φορές την ημέρα»



Μάλιστα το μούσι της 38χρονης είναι φυσικό με την έντονη τριχοφυΐα της Έριν να οφείλεται κυρίως στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) από το οποίο πάσχει. Πρόκειται για μία διαταραχή στις ορμόνες που μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ανωμαλίες στην έμμηνο ρύση, αύξηση του σωματικού βάρους, στειρότητα και υπερβολική τριχοφυΐα.

Στην περίπτωση της Χάνικατ, το σύνδρομο έκανε την εμφάνισή του σε ηλικία 13 ετών. Χρησιμοποίησε αρκετούς τρόπους για να το αντιμετωπίσει με ξύρισμα και διάφορες μεθόδους αποτρίχωσης, όπως με κερί κτλ., κάτι που την έκανε να νιώθει ανασφάλεια και αμηχανία.

«Πιθανότατα ξυριζόμουν τρεις φορές την ημέρα», εξομολογήθηκε στην ιστοσελίδα των βραβείων που περιλαμβάνουν μία βάση δεδομένων με περισσότερα από 40.000 «περίεργα» ρεκόρ.

 

 

Η Έριν προσπαθούσε να θέσει υπό έλεγχο το συγκεκριμένο σύμπτωμα, το οποίο την ταλαιπωρούσε σε όλη τη διάρκεια της εφηβείας της, αλλά και της ενήλικης ζωής της, ωστόσο όταν παραλίγο να χάσει την όραση της αποφάσισε να σταματήσει το ξύρισμα και ακολουθώντας την προτροπή της συζύγου της, Τζεν αποφάσισε να αφήσει μούσι.

Έχασε κομμάτι από το πόδι της και παραλίγο να χάσει την όρασή της



Μάλιστα εκτός από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών η 38χρονη είχε κι άλλα ζητήματα υγείας να αντιμετωπίσει. Το 2018 τραυματίστηκε στο πόδι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, εκεί σε διάστημα μίας εβδομάδας, υπέστη νεκρωτική περιτονίτιδα στο πόδι της, μία σπάνια βακτηριακή λοίμωξη που οδηγεί στον θάνατο τμημάτων του μαλακού ιστού του σώματος.

Το πόδι της Έριν έπαθε σηψαιμία και γάγγραινα, γεγονός που την οδήγησε στον ακρωτηριασμό του κάτω μισού του ποδιού της. Είπε στον γιατρό ότι θα καταφέρει να το χειριστεί και τα τελευταία χρόνια πηγαίνει αρκετά καλά.

Ωστόσο, οι επιπλοκές στην υγεία της δεν σταμάτησαν εκεί. Η αρτηριακή της πίεση ανέβηκε σε τέτοιο βαθμό που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό οδήγησε σε αιμορραγία στο πίσω μέρος των ματιών, το οποίο επεκτάθηκε δημιουργώντας ουλές και δυσκολίες στην όρασή της.

«Μου πήρε όλη την κεντρική μου όραση», εξήγησε, αλλά σημείωσε πως έχει τέλεια περιφερειακή όραση.

«Η μάσκα με βοήθησε να αποκτήσω αυτοπεποίθηση»



Η παρότρυνση της συζύγου της, όπως αναφέρει η ίδια, εφαρμόστηκε κατά την περίοδο της πανδημίας του κοροναϊού και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν, καθώς η χρήση μάσκας τη βοήθησε να μεγαλώσει το μούσι με αυτοπεποίθηση.

«Το να φοράμε μάσκες βοήθησε να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και να βγαίνω έξω σε δημόσιους χώρους», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα δεν χάνει και το χιούμορ της καθώς όπως είπε το μακρύ μούσι είναι σχετικά «ευλογημένο» αλλά έχει και προβλήματα, καθώς κρύβει «το διπλό πηγούνι» αλλά «κολλάει στα πάντα». Μάλιστα συνήθως για να μην μπαίνει στο φαγητό όταν τρώει το μαζεύει μέσα από το πουκάμισο.

«Το πιο θετικό άτομο στον κόσμο»



Παρόλο που έχει καταβληθεί ιδιαίτερα από αυτά τα προβλήματα υγείας εξακολουθεί να διατηρεί μία θετική στάση για το μέλλον και να ατενίζει τη ζωή με αισιοδοξία, ακολουθώντας τη συμβουλή του γιατρού της ότι αν συνεχίζει να σκέφτεται θετικά θα επανέλθει 3% πιο γρήγορα και όπως λέει έχει μετατραπεί «στο πιο θετικό άτομο στον κόσμο».

Ωστόσο, παρόλο που έχει χάσει μερικώς την όρασή της εξακολουθεί να ξυρίζει το πρόσωπό της κάθε μέρα μέχρι μία ημέρα να κουραστεί.

Η Έριν δήλωσε πως το γεγονός ότι κατάφερε να πετύχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ είναι κάτι που την έκανε να αισθάνεται περίεργα καθώς δεν το είχε σκεφθεί ποτέ. «Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να πετύχω κάποιον στόχο που θα με έβαζε σε ένα βιβλίο και είναι σχετικά ωραίο να αναγνωρίζεται», είπε ακόμα μιλώντας για το επίτευγμά της.

Η ίδια πιστεύει ότι η ιστορία της όπως και των προκατόχων της, δηλαδή γυναικών με έντονη τριχοφυΐα λόγω του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, όπως της Βίβιαν Γουίλερ και της Χαρνάαμ Καούρ, θα εμπνεύσει και θα δώσει αυτοπεποίθηση και σε άλλες γυναίκες ώστε να γίνουν αποδεκτές από την κοινωνία και τους αγαπημένους τους, ανεξαρτήτως του αν ξυρίζονται ή όχι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ