Το μεγάλο αφιέρωμα των εξπέρ: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας - Σε Σαντορίνη, Πάρο, Ρόδο, Χανιά και Ζάκυνθο

Κορυφαία εστιατόρια για ένα γευστικό ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο!

Από τις Κυκλάδες μέχρι το Ιόνιο, η Ελλάδα είναι γεμάτη με παραδοσιακά ταβερνάκια, αλλά και πολυτελή εστιατόρια που υπόσχονται γευστικές συγκινήσεις. Σε κάθε γωνιά της χώρας μπορεί κανείς να βρει αξιοσημείωτους γαστρονομικούς προορισμούς. Οι σεφ προετοιμάζουν τα πιάτα που θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες πριν ξεκινήσει η θερινή σεζόν, με σκοπό να τους αφήσουν πλήρως ικανοποιημένους.

Προετοιμαστείτε για μια ουσιαστική εμπειρία γεύσης και ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τα εκλεκτά γαστρονομικά θησαυρούς που κρύβονται πίσω από κάθε γωνιά.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στα ελληνικά νησιά, όπου μπορείτε να δειπνήσετε με την παρέα σας!

1. "Idol", Σαντορίνη

idolsantorini.gr

Στην Καλντέρα της Σαντορίνης, το εστιατόριο "Idol" συνδυάζει υψηλή γαστρονομία με τοπικά προϊόντα. Υπό τη φροντίδα του σεφ Παναγιώτη Γιακαλή, προσφέρει μοναδικά δείπνα με θέα στο Αιγαίο και περίβαλλον φιλόξενο για ειδικές περιστάσεις. Η κάβα του προσφέρει εκλεκτά κρασιά και ουίσκι, συμπληρώνοντας μια αξέχαστη εμπειρία στη Σαντορίνη.

2."Mylos", Ρόδος

Το "Atlantica Imperial Resort" προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία καλοκαιρινής χαλάρωσης με εκπληκτική θέα στο βουνό Τσαμπίκα και το Αιγαίο Πέλαγος. Η λαμπερή αμμουδιά των Κολυμπιών και η πανέμορφη lagoon πισίνα δημιουργούν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Το εστιατόριο "Mylos", βραβευμένο στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2023, είναι η απόλυτη γαστρονομική στάση. Με μοναδική θέα και ρομαντική βεράντα, η κουζίνα συνδυάζει τη σύγχρονη τάση με την κλασική πολυπλοκότητα. Το μενού πειραματίζεται με προσεγμένες τοπικές και ελληνικές γεύσεις, δημιουργώντας μοναδικά πιάτα όπως το χυμώδες λαβράκι με ιμάμ μελιτζάνας. Η εκλεκτική κάβα συμπληρώνει την εμπειρία, ενώ η μαστίχα Χίου και ο ελληνικός καφές συνθέτουν το τέλειο φινάλε για ένα αξέχαστο γεύμα.

3. "Dominicale", Ζάκυνθος

dominicale.gr

Το εστιατόριο "Dominicale" στην πανέμορφη Ζάκυνθο αναβιώνει την αρχοντική παράδοση του νησιού με σύγχρονη προσέγγιση. Υπό την επιμέλεια του σεφ Δημοσθένη Ντάνου, δημιουργεί πιάτα με έμφαση στα θαλασσινά, συνδυάζοντας μεσογειακές και fusion επιρροές. Τα εξαιρετικά φρέσκα καλαμάρια, η ζουμερή σκορπίνα μπουρδέτο και το αξέχαστο Paris brest αποτελούν μόνο μερικές από τις λαχταριστές προτάσεις. Η ενημερωμένη κάβα του εστιατορίου προσφέρει εκλεκτά κρασιά, προσθέτοντας στην γαστρονομική απόλαυση. Ανακαλύψτε την πολυτέλεια και την γεύση της Ζακύνθου στο "Dominicale".

4. "Botrini's Santorini", Σαντορίνη

Το εστιατόριο "Botrini’s Santorini", που έχει αστέρι Michelin, συνδυάζει την εκπληκτική θέα της Καλντέρας με την απολαυστική γαστρονομία του σεφ Έκτορα Μποτρίνι. Τα εντυπωσιακά πιάτα και το fine dining περιβάλλον δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία. Η επιέλεια του Master of Wine Γιάννη Καρακάση, προσθέτει ακόμη περισσότερη γοητεία στην εμπειρία σας στη Σαντορίνη.

5. "The Hill", Χανιά

Στην κορυφή του βουνού Αγίου Ματθαίου, λίγα λεπτά από τα Χανιά, το ανανεωμένο ξενοδοχείο "Royal Sun" φιλοξενεί τον νέο γαστρονομικό προορισμό "The Hill". Εδώ, ο σεφ Νικόλαος Σταυρακάκης, γνωστός για τις βραβεύσεις του, δημιουργεί μια εκλεπτυσμένη εμπειρία δεξιοτεχνίας και γεύσης. Με επιρροές από διάφορες κουζίνες και έμφαση στα τοπικά προϊόντα, το fine comfort μενού προσφέρει πιάτα όπως σολομός gravlax με περγαμόντο και ταρτάρ ζυγούρι σε arancini γαμοπίλαφου. Το roof top του "Royal Sun" προσφέρει ξεχωριστή ατμόσφαιρα και θέα, καλώντας σε απολαυστικά καλοκαιρινά πρωινά και μοναδικά ηλιοβασιλέματα.

7."Rada", Πάρος

radaparos.gr

Το εστιατόριο "Rada" στο ξενοδοχείο "Cove Paros" στην παραλία Αγίων Αναργύρων της Πάρου, αναδεικνύεται με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και την υπογραφή του consultant chef Γκίκα Ξενάκη. Ο σεφ Φίλιππος Παναγόπουλος και η ομάδα του παρουσιάζουν μια γευστική πρόταση που συνδυάζει ελληνικά συστατικά με δημιουργικότητα, παρουσιάζοντας πιάτα όπως μοσχαράκι με κολοκυθάκια ταρτάρ και χταπόδι σχάρας με αλιάδα σαφράν. Οι επιλογές κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα συνοδεύουν με άριστο τρόπο κάθε πιάτο. Το "Rada" προσφέρει επίσης χυμούς και κοκτέιλ, ενώ η παραλία και το ηλιοβασίλεμα δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ