Το eirinika σας προτείνει 4 αγαπημένα κοκτέιλ για τα Aυγουστιάτικα βράδια στο σπίτι - Δροσιστικά & άκρως καλοκαιρινά

Καλοκαίρι χωρίς κοκτέιλ γίνεται;

Σας αρέσουν κι εσάς τα κοκτέιλ;

Εμείς τα λατρεύουμε! Γιαυτό το λόγο βρήκαμε τα 4 πιο απολαυστικά κοκτέιλ για να φτιάξετε στο σπίτι μαζί με τους αγαπημένους σας.

Γίνετε bartender και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Μαρτίνι με μήλο

Τι θα χρειαστείτε 3 κομμάτια πράσινο μήλο, 10 ml σιρόπι ζάχαρης ή λικέρ μήλου, 20 ml βότκα (προαιρετικά) Πώς θα το φτιάξετε Πιέστε με το γουδοχέρι το μήλο με το σιρόπι ζάχαρης ή το λικέρ σε ένα ποτήρι ή σέικερ. Στη συνέχεια, αδειάστε το μίγμα σε ένα άλλο ποτήρι στο οποίο έχετε προσθέσει πάγο. Αδειάστε τη βότκα κι ανακατέψτε καλά. Σουρώστε το μείγμα, βάλτε το σε ένα παγωμένο ποτήρι τύπου Cocktail και γαρνίρετε το με μια φέτα μήλο.

Μαργαρίτα με εσπεριδοειδή

Τι θα χρειαστείτε 15 ml φρέσκο χυμό λάιμ, 10 ml φρέσκο χυμό λεμονιού, 30 ml φρέσκο χυμό ροζ γκρέιπφρουτ, λεμονάδα, 30 ml τεκίλα (προαιρετικά), 15 ml triple sec (προαιρετικά) Πώς θα το φτιάξετε Τοποθετήστε όλα τα υλικά, εκτός από τη λεμονάδα, σε ένα σέικερ με πάγο και ανακινείστε καλά. Πάρτε ένα ποτήρι και περάστε το χείλος του με μια φέτα λάιμ κι έπειτα βυθίστε το σε λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, σουρώστε το μείγμα στο ποτήρι και διακοσμήστε το με μια φέτα γκρέιπφρουτ και μερικά φύλλα δυόσμου.


freepik

Mojito με αγγούρι

Τι θα χρειαστείτε ¼ φρέσκο λάιμ, 4 φύλλα μέντας, 4 λεπτές ροδέλες αγγουριού, 27 ml λικέρ, 56 ml σιρόπι από μέλι, σόδα, 30 ml ρούμι (προαιρετικά) Πώς θα το φτιάξετε Προετοιμάστε το σιρόπι, γεμίζοντας μια κατσαρόλα με 2 φλ. νερό και 4 κ.γ. μέλι. Όταν δέσει το μείγμα, αποσύρετέ το από τη φωτιά κι αφήστε το να κρυώσει καλά. Βάλτε το λάιμ, τη μέντα, το αγγούρι και το σιρόπι σε ένα ψηλό ποτήρι και πιέστε τα καλά με ένα γουδοχέρι. Στη συνέχεια, προσθέστε το λικέρ, το ρούμι και λίγο τριμμένο πάγο. Ανακατέψτε καλά και συμπληρώστε με σόδα. Τέλος, διακοσμήστε το ποτήρι με μερικά φύλλα μέντας και 1-2 φέτες αγγούρι.

Daquiri Φράουλα με Κόκκινη Πιπεριά

Τι θα χρειαστείτε 10 ml φρέσκο χυμό λάιμ, 10 ml σιρόπι ζάχαρης, 2 φρέσκες φράουλες, 1 κ.σ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, 10 ml λικέρ φράουλα, 30 ml λευκό ρούμι (προαιρετικά) Πώς θα το φτιάξετε Βάζετε το χυμό λάιμ, το σιρόπι ζάχαρης, τις φράουλες, την πιπεριά, το λικέρ και το ρούμι σε ένα μπλέντερ με πάγο και τα χτυπάτε καλά. Γεμίζετε ένα ποτήρι τύπου cocktail με τριμμένο πάγο και, έπειτα, αδειάζετε σε αυτό το μίγμα. Τέλος, σερβίρετε με μια φράουλα ή μια φέτα λάιμ.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ