Γνωρίστε τον κούκλο 18χρονο πρίγκιπα Κρίστιαν, εγγονό της Βασίλισσας Μαργκρέτε της Δανίας - Τα πορτρέτα & οι εορτασμοί που θα γίνουν για τα γενέθλια του (φωτό)

Στις 15 Οκτωβρίου ...

Η βασιλική αυλή της Δανίας ανακοίνωσε τα σχέδια για τον εορτασμό των γενεθλίων του πρωτότοκου γιου, του πρίγκιπα διαδόχου Φρειδερίκου και της πριγκίπισσας Μαίρης στις 15 Οκτωβρίου 2023. Την ημέρα εκείνη θα γίνει αλλαγή φρουράς στο παλάτι Amalienborg, όπου ο πρίγκιπας θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι του Frederik με τους γονείς του, τρία μικρότερα αδέρφια και τη βασίλισσα Μαργκρέτε.

Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στο Παλάτι του Κρίστιανμποργκ, όπου οι προσκεκλημένοι θα απολαύσουν εκδηλώσεις από νέους που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον κόσμο του αθλητισμού, των τεχνών και του πολιτισμού.

Διαβάστε ακόμη: Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Στην Αθήνα η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, αδερφή της Άννας Μαρίας - Μαζί της η Βενεδίκτη & ο διάδοχος Φρειδερίκος

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο πρίγκιπας Κρίστιαν θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 14 Νοεμβρίου, στην οποία θα προβεί σε μια λεγόμενη επίσημη δήλωση ότι θα τηρήσει το Σύνταγμα. Αυτό σηματοδοτεί μια μεγάλη βασιλική πρωτιά για τον μελλοντικό βασιλιά, καθώς στη συνέχεια θα μπορεί να διοριστεί αντιβασιλέας. Το παλάτι μοιράστηκε επίσης τρία νέα πορτρέτα του πρίγκιπα την Τρίτη, τα οποία τράβηξε η Franne Voigt.

 

 

Η πρώτη εικόνα δείχνει τον Κρίστιαν σε πιο επίσημο σκηνικό, φορώντας ένα navy blue κοστούμι και ένα πουκάμισο με ανοιχτό γιακά.

Prince Christian's 18th birthday photos
instagram @detdanskekongehus

Τα επόμενα δύο είναι λίγο πιο casual με τον πρίγκιπα να φοράει λευκό μπλουζάκι, τζιν και χακί σακάκι.

Καθώς ο Κρίστιαν τελείωσε το σχολείο τον Ιούνιο, η βασιλική αυλή της Δανίας επιβεβαίωσε ότι δεν θα λάβει οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση μέχρι τα 21 του.

Prince Christian's 18th birthday portraits
instagram @detdanskekongehus

Η δήλωση έγραφε: «Η κύρια προτεραιότητα του πρίγκιπα Κρίστιαν το επόμενο έτος θα είναι η ολοκλήρωση της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το Βασιλικό Παλάτι θα παράσχει πληροφορίες για τα μαθήματα εκπαίδευσης του πρίγκιπα Κρίστιαν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Έχει συμφωνηθεί με το Γραφείο του Πρωθυπουργού ότι η οικονομική υποστήριξη από το Folketing (Parliament) θα ζητηθεί μόνο όταν ο Πρίγκιπας γίνει 21 ετών ή σε μία πιθανή αλλαγή του θρόνου, αν γίνει πριν από αυτό.

«Μόνο μετά από αυτό υπάρχει η προσδοκία ότι ο πρίγκιπας Κρίστιαν θα συμμετάσχει σε επίσημα καθήκοντα με μεγαλύτερο βαθμό. Ωστόσο, εξαρτάται από το πού βρίσκεται ο Πρίγκιπας σε αυτό το σημείο της εκπαίδευσής του. Μέχρι τότε, όπως και σήμερα, ο πρίγκιπας Κρίστιαν θα συμμετέχει σε επίσημα καθήκοντα μόνο σε περιορισμένο βαθμό».

Διαβάστε ακόμη: Μαργκρέτε της Δανίας, η ιντριγκαδόρισσα βασίλισσα: Η επιθυμία του συζύγου της πριν πεθάνει - «μη με θάψετε πλάι της»

Ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος και η διάδοχη πριγκίπισσα Μαίρη, που απόλαυσαν οικογενειακές διακοπές στην Ίμπιζα τον περασμένο μήνα, είναι γονείς του πρίγκιπα Κρίστιαν, 17 ετών, της πριγκίπισσας Ισαμπέλλας, 16 και των 12χρονων δίδυμων πρίγκιπα Βίνσεντ και Πριγκίπισσας Ζοζεφίν.

Prince Christian of Denmark smiles in 18th birthday portraits
instagram @detdanskekongehus

Ο Πρίγκιπας Κρίστιαν γεννήθηκε στο Rigshospitalet, στην Κοπεγχάγη στις 15 Οκτωβρίου 2005.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλειο Δανίας: Από τους χορούς στα… πανηγύρια - Το παρασκήνιο της «άκαρδης» απόφασης της βασίλισσας - το bullying στους πρώην πρίγκιπες

Βαφτίστηκε τον Ιανουάριο του 2006 στο παρεκκλήσι του παλατιού Christiansborg. Οι νονοί του είναι ο θείος του από την πλευρά του πατέρα του, δηλαδή ο πρίγκιπας Joachim, η διάδοχη πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας και ο διάδοχος Haakon με την Πριγκίπισσα Mette-Marit της Νορβηγίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ