Good news ο Απόστολος Προδανάς: 83χρονος από το Κιλκίς περήφανος με το απολυτήριο Γυμνασίου - «Και 101 χρόνων να ήμουν, θα πήγαινα»

71 χρόνια μετά επέστρεψε στα θρανία, είχε τελειώσει το δημοτικό το 1952

Απόφοιτος Γυμνασίου σε ηλικία 83 ετών έγινε ο Απόστολος Προδανάς από το Κιλκίς.

 

Ο ηλικιωμένος μίλησε στην ΕΡΤ για την επιστροφή του στα θρανία έπειτα από 71 χρόνια, που ολοκλήρωσε το δημοτικό σχολείο, την απόφασή του να γίνει και πάλι μαθητής αλλά και τη στήριξη που είχε από τους δασκάλους του στο Γυμνάσιο Δεύτερης Ευκαιρίας.

«Περήφανος όταν έπαιρνα το απολυτήριο»

«Περήφανος ήμουν εκείνη την ώρα, που έπαιρνα το απολυτήριο, που έβλεπα όλους τους συμμαθητές, τις συμμαθήτριές μου. Αγκαλιαστήκαμε όλοι, φιληθήκαμε, που πήραμε τα απολυτήρια», λέει συγκινημένος ο Απόστολος Προδανάς, απόφοιτος Γυμνασίου Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς.

Με αγάπη για τη μουσική και το διάβασμα, όπως λέει ο ίδιος, όλα άρχισαν από μία αφίσα στο καφενείο, στο Πεδινό του Κιλκίς.

«Μια χωριανή κάποτε μου είπε "τι το θέλεις το Γυμνάσιο εσύ, 100 χρόνων τώρα"»

«Είδα μια ανακοίνωση στο καφενείο και πήρα στο τηλέφωνο που είχε κι αυτοί με παρακίνησαν και πήγα, οι καθηγητές μου δηλαδή, κάποιος Θεόδωρος Ηλίας και ο Βουλγαράκης. Πέρασαν από εδώ και μου είπαν να πάω από εκεί να με γράψουν. Δεν περνούσα εγώ, όλο έλεγα θα περάσω και τελικά πέρασαν αυτοί από εδώ και με έγραψαν κι έτσι συνέχισα, αλλιώς ίσως να μη συνέχιζα κιόλας», σχολιάζει ο ίδιος.

«Με αντάμωσε μια χωριανή κάποτε και μου είπε ''τι το θέλεις το Γυμνάσιο εσύ, 100 χρόνων τώρα''… και της λέω ''και 101 να ήμουν, θα πήγαινα''», λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Προδανάς.

Το 1952 ολοκλήρωσε το δημοτικό σχολείο και 71 χρόνια μετά, τον Ιούνιο του 2023, πήρε το πτυχίο Γυμνασίου.

Τώρα, όπως λέει ο Απόστολος Προδανάς, έχει συνέχεια το Λύκειο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ