Ο Richard Orlinski στη Μύκονο! Ένας δικός του θρυλικός μπλε γορίλας ύψους 2,30 μ. θα μας υποδέχεται στο εξής στο αεροδρόμιο (φωτό - βίντεο)

Φοβερή ιδεά!

Η πρώτη και μοναδική στην Ελλάδα γκαλερί Orlinski άνοιξε ήδη τις πύλες της αυτό το καλοκαίρι στο κέντρο της Χώρας της Μυκόνου, από την Kapopoulos Fine Arts.

To Grand Opening του χώρου θα γίνει στις 20 Ιουλίου, παρουσία του καλλιτέχνη (Ματθαίου Ανδρόνικου 48, στο κεντρικό Ματογιάννι τηλ. +30 22890 79 289).

Με αφορμή την άφιξη του Richard Orlinski στο νησί θα πραγματοποιηθούν στο αεροδρόμιο τα αποκαλυπτήρια του μνημειώδους γλυπτού του το οποίο δημιούργησε ειδικά για τη Μύκονο. Πρόκειται για έναν Wild Kong ύψους 2,30 μ. στον οποίο επέλεξε να δώσει τα χρώματα που κυριαρχούν στο νησιώτικο τοπίο, μπλε και λευκό.

Ο κορυφαίος διεθνής καλλιτέχνης της σύγχρονης τέχνης Richard Orlinski  εμπιστεύθηκε την δημιουργία της γκαλερί που είναι αφιερωμένη στο έργο του, και λειτουργεί στο πρότυπο των αντίστοιχων Galleries Orlinski που βρίσκονται σε μεγάλες μητροπόλεις του κόσμου, όπως το Μαϊάμι, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Saint Tropez, την Courchevel 1850 στην Kapopoulos Fine Arts, με την οποία συνεργάζεται αποκλειστικά για την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει ο ιδρυτής της γκαλερί κ. Βαγγέλης Καπόπουλος «ο Richard Orlinski είναι ήδη πολύ δημοφιλής και στην Ελλάδα. Πολλοί είναι οι Έλληνες φιλότεχνοι που ενδιαφέρονται για τη δουλειά του και έχουν αποκτήσει έργα του. Κρίναμε ότι το έδαφος είναι ώριμο για να δημιουργήσουμε στο κέντρο της Χώρας της Μυκόνου, έναν χώρο τέχνης που φέρει το όνομα του και φιλοξενεί το έργο του, πληρώντας πάντα τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οι αντίστοιχοι χώροι στο εξωτερικό. Είναι τιμή μας που μας εμπιστεύεται αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η γκαλερί Orlinski στη Μύκονο φιλοξενεί χαρακτηριστικά έργα με την υπογραφή του διεθνούς γλύπτη, με πρώτα τα περίφημα άγρια ζώα του. Γορίλες στο εντυπωσιακό μπλε του κοβαλτίου, λαμπερές αρκούδες, πολύχρωμοι δεινόσαυροι, εκτυφλωτικοί πάνθηρες και άλλα που μοιάζουν να το έσκασαν μόλις από το φυσικό τους περιβάλλον. Ο καλλιτέχνης δουλεύει με διάφορα υλικά και μέσα, δημιουργώντας κυρίως μονοχρωματικά τοτέμ, σε πέτρα, μάρμαρο, χρώμιο και γυαλισμένο μπρούντζο. Σε καθένα από αυτά τα γλυπτά η υφή και η αντίθεση των υλικών είναι μέρος της εργασίας, όπως και η ίδια η μορφή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ