Κάρλος Αλκαράθ: Ο νέος βασιλιάς του τένις μόλις γεννήθηκε - 20 ετών και κατατρόπωσε τον θεό Τζόκοβιτς (φωτό & βίντεο)

Μετά και τον θρίαμβό του στο Wimbledon, o Carlos Alcaraz διατηρήθηκε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, ενώ πέρασε και στο Νο.1 του Race για το Τορίνο.

Ο Alcaraz κέρδισε τον Djokovic στον χθεσινό τελικό του Wimbledon και κατάφερε να τον κρατήσει πίσω του στην παγκόσμια κατάταξη, για να διατηρηθεί με την αξία του στο Νο.1, όπου ήδη μετράει 29 εβδομάδες παραμονής.

Ο Carlos Alcaraz είπε πως το να κερδίσει τον Novak Djokovic σε τελικό στο Wimbledon ήταν ένα όνειρο που είχε σχεδόν από τότε που ξεκίνησε το τένις, δεν περίμενε ούτε ο ίδιος ότι θα συνέβαινε τόσο νωρίς, ενώ εξήγησε και πως η εμπειρία στο Roland Garros πριν έναν μήνα ήταν διδακτική γι' αυτόν και τον βοήθησε να κερδίσει αυτόν τον τίτλο.

"Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα το να είμαι πρωταθλητής στο Wimbledon. Ειλικρινά, δεν περίμενα να συμβεί τόσο νωρίς. Τώρα είναι η ώρα να το απολαύσω και να αφήσω ελεύθερα τα συναισθήματά μου", είπε ο Alcaraz στη συνέντευξη Τύπου του χθες το βράδυ, μετά τη νίκη του με 3-2 σετ επί του Djokovic.

"Είναι εκπληκτικό που κέρδισα τον Novak ενώ βρισκόταν στα καλύτερά του, που έγραψα ιστορία εδώ, κερδίζοντας έναν παίκτη που ήταν αήττητος για 10 χρόνια σ' αυτό το γήπεδο. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ, αυτό είναι σίγουρο. Είναι κάτι θετικό και για ολόκληρη τη νέα γενιά, γιατί βλέποντάς με να τον κερδίζω, σίγουρα θα κάνει και τους άλλους παίκτες να πιστέψουν πως είναι ικανοί να τα καταφέρουν", πρόσθεσε ο μόλις 20χρονος Ισπανός.

Για το τι άλλαξε σε σχέση με το Roland Garros, παρότι πέρασε μόνο ένας μήνας, ο Ισπανός είπε: "Είμαι διαφορετικός παίκτης, έχω μεγαλώσει και έχω μάθει πολλά. Έμαθα από εκείνο το ματς, έκανα κάτι διαφορετικό πριν την αναμέτρηση σήμερα. Προετοιμάστηκα με διαφορετικό τρόπο πνευματικά, μπορούσα να διαχειριστώ την πίεση καλύτερα απ' ότι στο Παρίσι. Σίγουρα το χορτάρι διαφέρει από το χώμα, αλλά είμαι χαρούμενος που κατάφερα να μείνω εκεί. Δεν έπεσα, δεν παραδόθηκα, πάλεψα μέχρι την τελευταία μπάλα. Έπαιξα πολύ καλά ράλι, πολυ καλούς πόντους. Ήταν μεγάλο ματς και νομίζω ότι το πνευματικό κομμάτι μου επέτρεψε να μείνω εκεί κατά τη διάρκεια τω πέντε σετ."

Για τη σημαντικότητα του κερδισμένου tie-break στο 2ο σετ: "Στο 2ο σετ ήξερα πως θα είχα τις ευκαιρίες μου και πως έπρεπε να ήμουν συγκεντρωμένος. Ήταν πολύ καλό για μένα που το κατέκτησα, γιατί αν έχανα αυτό το σετ πιθανότατα δεν θα είχα την ευκαιρία να κερδίσω το τρόπαιο. Πιθανότατα θα έχανα με 3-0 σετ. Πήρα πολλή αυτοπεποίθηση και κίνητρο σ' αυτό το σημείο, για να συνεχίσω και για να πιστέψω πως μπορώ να κερδίσω τον Novak."

Για την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του: "Είναι αυτή, αυτή τη στιγμή, αλλά πιθανότατα σε 5 χρόνια αυτό θα έχει αλλάξει. Τώρα είμαι μόνο 20 ετών και δεν έχω βιώσει πολλές αντίστοιχες καταστάσεις όπως αυτή, οπότε θέλω να απολαύσω τη στιγμή. Το να κερδίσω τον Novak και να κατακτήσω το Wimbledon, είναι κάτι που ονειρευόμουν από τότε που ξεκίνησα να παίζω τένις. Γι' αυτό και είναι η μεγαλύτερη στιγμή της ζωής μου."

Για τα πολύ καλά λόγια που είπε ο Djokovic για εκείνον νωρίτερα: "Είναι τρελό να το λέει αυτό ο Novak, αλλά και εγώ με θεωρώ έναν ολοκληρωμένο παίκτη. Έχω τα χτυπήματα, τη σωματική δύναμη και την πνευματική, για να αντιμετωπίζω τέτοιες καταστάσεις. Πιθανότατα λοιπόν είχε δίκιο, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι. Θα σκέφτομαι μόνο πως είμαι 100% ο Carlos Alcaraz, αν και πιθανότατα έχω όντως τα δυνατά σημεία από κάθε παίκτη. Πριν από αυτό το ματς δεν πίστευα πως ήμουν έτοιμος να κερδίσω τον Djokovic στα 5 σετ. Παραμένοντας δυνατός σωματικά και πνευματικά για 5 ώρες περίπου απέναντι σε έναν θρύλο, μάλλον έμαθα κάτι για τον εαυτό μου σήμερα."

Ποιός είναι ο Κάρλος Αλκαράθ

Ο Κάρλος Αλκαράθ (ισπανικά: Carlos Alcaraz Garfiaγενν. 5 Μαΐου 2003) είναι Ισπανός επαγγελματίας τενίστας, νο. 1 της Παγκόσμιας Κατάταξης στην Ένωση Επαγγελματιών Τένις (ATP), ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο της παγκόσμιας αντισφαίρισης.

Αναρριχήθηκε σ' αυτήν τη θέση όταν στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 κατέκτησε το US Open, τον πρώτο του τίτλο Grand Slam, κερδίζοντας στον τελικό τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ. Έχει κερδίσει έξι τίτλους στα τουρνουά των απλών της ATP, μεταξύ των οποίων τα τουρνουά της σειράς ATP Masters της Μαδρίτης και του Μαϊάμι το 2022.

Ως έφηβος, ο Αλκαράθ έφτασε μέχρι το νο. 22 στην κατάταξη των juniors και κέρδισε δύο τίτλους στα τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) των νέων. Αφού έγινε επαγγελματίας τενίστας το 2018, κέρδισε τρεις τίτλους στο ITF Men's World Tennis Tour και τέσσερις στο ATP Challenger Tour. Μπήκε στους 100 πρώτους στην κατάταξη τον Μάιο του 2021.

Τον Ιούλιο 2021 έφτασε στον πρώτο του τελικό ATP Tour στο Όπεν της Κροατίας του 2021, όπου κέρδισε τον πρώτο του τίτλο για να γίνει ο νεότερος τενίστας που κατακτά τίτλο στο ATP Tour μετά το 2008 και τον Κέι Νισικόρι. Μπήκε στους 50 κορυφαίους τενίστες αφού έφτασε στους προημιτελικούς στο US Open του 2021 και τον Νοέμβριο κέρδισε τους τελικούς του ATP Next Generation 2021. Στο Rio Open του 2022, έγινε ο νεότερος παίκτης που κέρδισε έναν τίτλο ATP 500 και ανέβηκε στους 20 καλύτερους της κατάταξης.

Ο Αλκαράθ έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που γίνεται νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης σε ηλικία 19 ετών μετά την κατάκτηση του πρώτου του Grand Slam στο US Open του 2022.

Τον Ιούλιο 2023, ο Αλκαράθ κατέκτησε το Γουίμπλεντον επικρατώντας με 3-2 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό και έτσι κατέκτησε το τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος του στο ιστορικό τουρνουά και ο δεύτερός του σε Grand Slam τουρνουά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ