Εκτέλεσαν δημοσιογράφο στο Μεξικό: Το 2017 & το 2019 απέτυχαν - Η τρίτη φορά ήταν η μοιραία (βίντεο)

Πέτυχαν τελικά το σκοπό τους ...

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ο Μεξικανός δημοσιογράφος Νέλσον Ματούς Πένια στο Ακαπούλκο. Ένοπλοι προσέγγισαν το αυτοκίνητό του σε χώρο στάθμευσης καταστήματος και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον διευθυντή του ενημερωτικού ιστότοπου «Lo Real de Guerrero», όπως μεταδίδει η εφημερίδα El Universal.

Η μαφιόζικη επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα, μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή στην Ελλάδα) στη συνοικία Εμιλιάνο Σαπάτα, βορείως του Ακαπούλκο.

Ο Νέλσον Ματούς Πένια είχε επιζήσει από δύο απόπειρες δολοφονίας, η πρώτη το 2017 και η δεύτερη το 2019, σύμφωνα με δημοσιεύματα μεξικανικών μέσων ενημέρωσης.

Πριν από μία εβδομάδα, ο Λουίς Μαρτίν Σάντσες Ίνιγες, δημοσιογράφος της μεξικανικής εφημερίδας La Jornada, βρέθηκε νεκρός στην πολιτεία Ναγιαρίτ, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του.

Διαβάστε ακόμη: Μεξικό: Πέθανε ο εγγονός του Λέοντα Τρότσκι σε ηλικία 97 ετών - Ο Εστεμπάν Βολκόφ, η πολυτάραχη ζωή, τα γκουλάγκ και η αυτοκτονία στο Παρίσι

Οι δημοσιογραφικές έρευνες στο Μεξικό για υποθέσεις διαφθοράς, εγκληματικών οργανώσεων ή καρτέλ ναρκωτικών είναι επικίνδυνες για όσους τις τολμούν. Από το 2000, περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ