Δες 6 tips για να ντυθείς κατάλληλα στον καύσωνα - Το 1ο είναι πολύ βασικό!

Επιβιώστε στον καύσωνα με ... στιλ!

Το ισχυρό κύμα του καύσωνα μας οδηγεί αναπόφευκτα στην παραλία!

Ωστόσο, για όσους από εμάς αυτό δεν είναι εφικτό πρέπει κάπως να επιβιώσουμε στην πόλη. Το πως θα ντυθούμε είναι πολύ βασικό γιατί η ζέστη μας προκαλεί ένα αίσθημα δυσφορίας το οποίο μπορεί να γίνει πιο έντονο εάν δεν έχουμε βάλει τα κατάλληλα ρούχα.

Ας δούμε λοιπόν, πως πρέπει να επιλέγουμε τα ρούχα μας εν μέσω καύσωνα

1. Μάθε τα υφάσματα
Κάτι πάρα πολύ βασικό σε τόσο έντονες συνθήκες είναι να γνωρίζουμε τα υφάσματα και την ποιότητά τους,
ποια είναι εκείνα που θα μας ωφελήσουν περισσότερο απέναντι στον καύσωνα και ποια θα μας φέρουν σε μία μάλλον άβολη θέση.

Προφανώς, οτιδήποτε μάλλινο άφησέ το καταχωνιασμένο στη ντουλάπα σου, ενώ καλό είναι να μείνεις μακριά από οτιδήποτε συνθετικό. Προτίμησε τα λινά και βαμβακερά ρούχα, απόφυγε πολυεστέρα και νάιλον. Για ευνόητους λόγους.

2. Κράτα το στιλ ανάλαφρο
Γενικότερα, μην καταπιεστείς με τα υφάσματα και τα ρούχα, με το κόψιμο και την εφαρμογή τους. Κράτα το στιλ σου όσο πιο ανάλαφρο γίνεται και αέρινο, ώστε να μπορεί το δέρμα σου να παίρνει ανάσες σε συνθήκες καύσωνα και να μην καταπιέζεται ακόμα περισσότερο.

Ξέχνα τα πολύ στενά ρούχα, εκείνα που εφαρμόζουν στο σώμα και το αγκαλιάζουν ασφυκτικά και προτίμησε λίγο πιο φαρδιές και άνετες γραμμές, μάξι φορέματα, φούστες σε Α γραμμή, χαλαρά σορτς.

3. Προσεκτική επιλογή χρωμάτων
Ο ιδρώτας είναι μία απολύτως φυσιολογική και ανθρώπινη αντίδραση του οργανισμού, ενίοτε όμως μας φέρνει σε δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα όσο και εάν θέλουμε να δοκιμάσουμε κάθε χρώμα στο ουράνιο τόξο, να το σκεφτόμαστε διπλά και τριπλά κατά τη διάρκεια της ημέρας τουλάχιστον.

Όσον αφορά στα σημάδια ιδρώτα, υπάρχουν hacks, για να μη φαίνονται τόσο. Ορισμένα χρώματα για παράδειγμα, κάνουν τη ζωή μας δύσκολη σε αυτό το κομμάτι, όπως οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις, τα παστέλ χρώματα, σε αντίθεση με το λευκό, το μαύρο και το navy blue που μπορούν να «καμουφλάρουν» κάπως τα σημάδια του ιδρώτα.


freepik

4. Όχι στα τζιν σορτς
Ξέρω, κατά πάσα πιθανότητα αντέδρασες σε αυτό το point και σε καταλαβαίνω και σε νιώθω απόλυτα, γιατί ποια από εμάς δεν αγαπά τα τζιν σορτς. Όση αγάπη όμως και εάν τους έχουμε, δεν είναι ιδανική επιλογή σε κατάσταση καύσωνα, γι’αυτό και θα ήταν καλύτερο να προτιμήσεις πιο ανάλαφρα υφάσματα και πιο φαρδιές γραμμές στα σορτς που θα φορέσεις.

5. Μην παραμελείς τα εσώρουχά σου
Το τι φοράς κάτω από τα ρούχα είναι εξίσου σημαντικό για τη θερμοκρασία του σώματός σου και για το πόσο άνετα ή δύσκολα αισθάνεσαι σε συνθήκες καύσωνα.

Το κατάλληλο ύφασμα και είδος στα εσώρουχα είναι κομβικής σημασίας σε υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά εάν θέλεις να αποφύγεις τις πάρα πολύ συνηθισμένες αυτή την εποχή, μολύνσεις της περιοχής. Τα συνθετικά υφάσματα καλό είναι να μείνουν στο συρτάρι και να προτιμήσεις εσώρουχα από βαμβάκι που βοηθούν στην απορρόφηση της υγρασίας και της ζέστης.

6. Κάνε το τεστ της Gwyneth Paltrow
Εντάξει, αυτό το tip είναι καθαρά και εντελώς προαιρετικό, αλλά πριν βγεις από το σπίτι και πριν καταλήξεις στο outfit της ημέρας, σκέψου: θα το φορούσε αυτό η Gwynie στις ιταλικές σκηνές του «The Talented Mr Ripley»;

Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε μπορείς να συνεχίσεις. Αλλιώς, ίσως και να χρειάζονται ορισμένες τροποποιήσεις!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ