Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Αυτά είναι τα πιο χρήσιμα tips για να κρατήσει η αποτρίχωση στα πόδια - Αποτέλεσμα που διαρκεί!

Λεία και απαλά συνέχεια

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Πάνε οι μήνες που φορούσαμε τα μακριά παντελόνια και δεν μας ένοιαζε εαν θα φανούν οι τρίχες στα πόδια μας.

Τώρα με τα μπάνια, τα σορτσάκια και τις φούστες θέλουμε να δείχνουν λεία. Ωστόσο, για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται συχνή αποτρίχωση και αυτό καμία φορά γίνεται μία κουραστική χρονοβόρα διαδικασία.

Δείτε μερικά tips σύμφωνα με το yo.gr για να διαρκεί περισσότερο η αποτρίχωση των ποδιών:

Προετοιμασία
Ανεξάρτητα από τη μέθοδο αποτρίχωσης που υιοθετείτε, η προετοιμασία των ποδιών σας είναι πολύ σημαντική. Είναι μια εξαιρετική ιδέα να κάνετε απολέπιση, εστιάζοντας σε δύσκολες περιοχές, όπως τα γόνατα και οι αστραγάλοι σας, προκειμένου να προστατεύσετε τα πόδια σας.

Αυτό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να αποκτήσετε τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα. Μπορείτε να επενδύσετε σε ένα scrub απολέπισης ή σε γάντια απολέπισης που θα σας βοηθήσουν να τρίψετε όλα τα σημεία του σώματός σας.

Θερμοκρασία νερού
Μια άλλη επιλογή είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε πραγματικά ζεστό νερό, καθώς αυτό μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σας και να αυξήσει τις πιθανότητες εγκαύματος με το ξυράφι.

Προφανώς, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ούτε παγωμένο νερό. Το χλιαρό νερό θα είναι η τέλεια επιλογή, καθώς αυτή η θερμοκρασία θα βοηθήσει στο άνοιγμα των πόρων σας και κάνοντας πιο εύκολη την αποτρίχωση.


freepik

Μέθοδος αποτρίχωσης
Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αποτριχωτικές κρέμες, φροντίστε να διαβάσετε τις οδηγίες.

Δεν θέλετε να τις αφήσετε στο δέρμα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε κάνει ένα δερματικό τεστ 24 ώρες πριν από την εφαρμογή της κρέμας σε μεγάλη περιοχή. Αυτό γίνεται για να καταλάβετε εάν έχετε αλλεργία στις χημικές ουσίες της κρέμας.

Αν επιλέξετε να ξυριστείτε, τότε σας προτείνουμε να αντικαθιστάτε το ξυραφάκι σας όσο πιο συχνά γίνεται. Η αποτρίχωση με κερί είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή στο σπίτι, ειδικά αν θέλετε αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας.

Μετά την αποτρίχωση
Μόλις τελειώσετε με την αποτρίχωση, ξεπλύνετε καλά για να αφαιρέσετε την περίσσεια τζελ, κεριού ή κρέμας. Αυτή θα ήταν η τέλεια στιγμή για να έρθετε κάτω από κάποιο καλό φως για να ελέγξετε εάν ξεχάσατε κατά λάθος κάποια σημεία.

Είναι είναι πάντα σημαντικό να εφαρμόζετε μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή βούτυρο σώματος. Φροντίστε να στοχεύσετε τις ξηρές περιοχές για να βοηθήσετε στη θρέψη του δέρματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ