Η εκδίκηση της μοίρας - Ο 50χρονος που πνίγηκε στη Φθιώτιδα ήταν ο δολοφόνος της 17χρονης το 1990 (βίντεο)

Το χρονικό της δολοφονίας ...

Η μοίρα συχνά "παίζει" περίεργα παιχνίδια και αυτο το story αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Πρωταγωνιστής ο 50χρονος άνδρας που βούτηξε στο λιμάνι των Ραχών Φθιώτιδας για να σώσει μια 65χρονη γυναίκα την ώρα που πνιγόταν δίχως τελικά να τα καταφέρει, με τη σορό του να ξεβράζεται στο σημείο που είχε σκοτώσει κάποτε μια 16χρονη μαθήτρια, έχει σοκάρει τους κατοίκους της περιοχής.

Ο 50χρονος Θανάσης Καραπλιός που πνίγηκε το πρωί της Παρασκευής, είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της 16χρονης μαθήτριας Χριστίνας Τσάμη πριν από 30 χρόνια περίπου,σε ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1990.Ο τότε σε νεαρή ηλικία Θανάσης Καραπλιός, που ήταν ψαράς, αποπειράθηκε να βιάσει και στη συνέχεια να χτυπήσει μέχρι θανάτου με ζαρντινιέρα στο κεφάλι τη 16χρονη κοπέλα που παραθέριζε με τους γονείς της στην περιοχή. Στην ίδια παραλία που βρέθηκε πνιγμένος, χτες το πρωί.

Τότε είχε καταδικαστεί σε ισόβια και πριν από 13 χρόνια περίπου αποφυλακίστηκε και ζούσε με τους γονείς του στο σπίτι τους, απομονωμένος από τους συγχωριανούς τους. Όταν άκουσε τη γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια βούτηξε για να τη σώσει, αλλά μάταια. Ίσως με κάποιον τρόπο να ήθελε να εξιλεωθεί για το έγκλημα που είχε κάνει τότε.

Το φριχτό τέλος της νεαρής Χριστίνας



Ήταν Πάσχα του 1990 όπου η νεαρή Χριστίνα θα πήγαινε μαζί με την οικογένειά της, στο εξοχικό που διατηρούσαν στις Ράχες Στυλίδας για τις πασχαλινές τους διακοπές. Την ημέρα που δολοφονήθηκε η Χριστίνα πήγαινε στο σπίτι της θείας της. Ο 23χρονος τότε Θανάσης Καραπλιός, εμφανίστηκε μπροστά της μέσα από κάποια χωράφια που είχε κρυφτεί. Χωρίς να χάσει την ευκαιρία να τη βιάσει, την άρπαξε πρώτα από το λαιμό και την έπνιξε. Στη συνέχεια ικανοποίησε τις αρρωστημένες του ορέξεις πάνω στο άψυχο σώμα της νεαρής Χριστίνας. Όταν τελείωσε. για να βεβαιωθεί ότι είναι νεκρή, πολτοποίησε το κεφάλι της χτυπώντας το με μια ζαρντινιέρα. Τον Σεπτέμβριο του 1991 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Αργότερα οι γονείς του 50χρονου ζήτησαν από τον Αλέξη Κούγια να αναλάβει την υπόθεση του παιδιού τους. Το Εφετείο αποφάσισε το «σπάσιμο» των ισοβίων και την έκτιση ποινής 17 ετών για τον κατηγορούμενο.

«Πριν από 33 χρόνια μια μητέρα με έναν πατέρα είχαν έρθει στο γραφείο μου και μου ζητούσαν να υπερασπιστώ το παιδί τους που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη κι αντιμετώπιζε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό. Είχε προσπαθήσει να βιάσει ένα κοριτσάκι 17 χρονών ετών που ήταν γόνος της πλέον επίλεκτης οικογένειας της περιοχής που το ερωτεύτηκε κι έγινε όλο αυτό το δράμα. Όταν τον γνώρισα ήταν ένα πολύ μικρό παιδί και ταλαιπωρήθηκε μέσα στη φυλακή. Όσο για την ποινή του, το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή από ισόβια σε 17 χρόνια κάθειρξη» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Πηγή: LamiaReport.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ