Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την λύση: Πώς να διατηρήσουμε τα φρέσκα μυρωδικά στην κατάψυξη

Πώς καταψύχουμε φρέσκα μυρωδικά;

Τα φρέσκα μυρωδικά δίνουν στα φαγητά μας μυρωδιές, ένταση και χαρακτήρα μοναδικό!

 Το μειονέκτημά τους είναι ότι αν δεν τα έχετε σε γλάστρα, όταν είναι κομμένα, μαραίνονται και χαλάνε γρήγορα. Επίσης αν διατηρήσουμε ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά στην κατάψυξη ξεραίνονται και χάνουν τον αρχικό τους χαρακτήρα.

Υπάρχει ένας τρόπος για να έχετε πάντα τα μυρωδικά σας διαθέσιμα στο ψυγείο σας, έτοιμα για χρήση και καλοδιατηρημένα σαν μόλις να τα αγοράσατε από το μανάβη. Πώς θα γίνει αυτό; Πολύ εύκολα!

Πλύνετε και ψιλοκόψτε τα μυρωδικά σας. Πάρτε μία άδεια παγοκύστη και τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα από κάθε αρωματικό. Συμπληρώστε την παγοκύστη με νερό. Παγώστε και… έτοιμα τα μυρωδάτα παγάκια σας!

Πώς θα γίνει αυτό; Πολύ εύκολα!

Πλύνετε και ψιλοκόψτε τα μυρωδικά σας. Πάρτε μία άδεια παγοκύστη και τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα από κάθε αρωματικό. Συμπληρώστε την παγοκύστη με νερό. Παγώστε και... έτοιμα τα μυρωδάτα παγάκια σας!

Δεν έχετε παρά να τα βγάλετε από την παγοκύστη, να τα τοποθετήσετε σε σακουλάκια τροφίμων. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε πάντα διαθέσιμα στο ψυγείο σας φρεσκοκομμένα μυρωδικά για τις σαλάτες, τις σούπες, τις μαρινάδες, τις αλμυρές μαρμελάδες, τα λαδερά με σάλτσα, τα όσπρια σούπα και γενικά υγρά μείγματα, αναφέρει το argiro.gr.

Δεν έχετε παρά να τα βγάλετε από την παγοκύστη, να τα τοποθετήσετε σε σακουλάκια τροφίμων. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε πάντα διαθέσιμα στο ψυγείο σας φρεσκοκομμένα μυρωδικά για τις σαλάτες, τις σούπες, τις μαρινάδες, τις αλμυρές μαρμελάδες, τα λαδερά με σάλτσα, τα όσπρια σούπα και γενικά υγρά μείγματα.

Μπορείτε, με την ίδια διαδικασία να χρησιμοποιήσετε αντί για νερό, ελαιόλαδο για να γεμίσετε την παγοκύστη.

Αυτά τα μυρωδάτα παγάκια με λάδι, είναι κατάλληλα να τα χρησιμοποιήσετε σε πουλερικά και ψάριαπατάτες φούρνου, σοτέ, ή σε ζεστά μακαρόνια και ρύζια. Με ένα ανακάτεμα μέσα στη ζεστή παρασκευή, λιώνει σε 2′ και ελευθερώνει τα αρώματα του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ