My Style Rocks - Όλγα Κοτλιδά: Ποια είναι η νικήτρια του ριάλιτι μόδας - Ένα αστέρι γεννήθηκε στον κόσμο των influencers (βίντεο)

Δείτε στιγμιότυπα από τον μεγάλο τελικό!

Η Ολγα κέρδισε τον τίτλο και τα χρήματα στο «My Style Rocks» και η Emilia αυτό που ακριβώς ήθελε εξαρχής: την δημοσιότητα και την προβολή. Σε άλλα λόγια το στυλ επιβραβεύτηκε και δικαίως αλλά και το τηλεοπτικό εκτόπισμα βρήκε την θέση του δίπλα στην νικήτρια.

Τελικός ήταν όμως και πέρασε. Και σύντομα ξεκινούν οι διαδικασίες που θα διαδεχτούν τις νυν νικήτριες. Τα κάστινγκ θα πάρουν φωτιά στις εγκαταστάσεις του Γαλατσίου, όπου το στυλ ελάχιστα θα μετράει, όσο η τηλεοπτική λαγνεία για φώτα θα είναι αυτή που θα δρασκελίζει τις αυτοσχέδιες πασαρέλες και θα ικανοποιεί τις επιτροπές που θα την αναδείξουν.

Το «My style rocks» ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με έναν τελικό, που ισορρόπησε ικανοποιητικά μεταξύ του δικαίου και του τηλεοπτικού προσδοκώμενου. Η Ολγα Κοτλιδά πάλεψε με όπλο το στυλ και η Emilia Vodos ως καμβάς για πολλά ριάλιτι. Στο παρά ένα έχασε την πρώτη θέση, όμως ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές ότι η αντίπαλός της πειραματίστηκε, προσπάθησε, δούλεψε και είχε στυλ.

Εκείνη επέλεξε έναν άλλο δρόμο, πιο θορυβώδη και προκλητικό σε τηλεοπτική συμπεριφορά, πότε σνομπάροντας ως Χολιγουντιανή απομίμηση τις συμπαίκτριές της και πότε με δάκρυα που, ως άλλη Εμιλυ in Paris, ένιωσε πολύ σημαντική για το πλατό που χρειάστηκε να περπατήσει, προκειμένου να πείσει ότι γεννήθηκε για το βάθρο.

Ο τελικός δεν είχε μόνο τις δύο πρωταγωνίστριες. Η πασαρέλα ξεκίνησε με την Σελένη Φωτιάδη και ακολούθησαν η Όλγα Κοτλιδά, η Νικόλ Δεσποτοπούλου, η Emilia Vodos και η Αναστασία Σαμαρά. Το πρώτο μέρος του διαγωνισμού δεν φάνηκε να πηγαίνει όπως ήλπιζαν και η κριτική επιτροπή αποφάσισε να μην… αποφανθεί την αποχώρηση κάποιας διαγωνιζόμενης και να περάσουν όλες στην επόμενη φάση.

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού με τις Gala εμφανίσεις σίγουρα ήταν καλύτερη με τις fashionistas να έχουν μελετήσει καλά τα looks τους. Πρώτη αποχώρησε η Νικόλ Δεσποτοπούλου, ακολούθησε η Αναστασία Σαμαρά ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Σελένη Φωτιάδη. Και καμία έκπληξη φυσικά όταν άρχισαν τα κλάματα… Σε ποσοστό 88% στα επεισόδια αυτού του κύκλου το δάκρυ πήγε κορόμηλο.

Οι γραμμές άνοιξαν για το τηλεοπτικό κοινό το οποίο έπρεπε να επιλέξει την αγαπημένη του fashionista μεταξύ της Emilia Vodos και της Όλγα Κοτλιδά. Η Κατερίνα Καραβάτου ήταν εκείνη που ανακοίνωσε το όνομα της μεγάλης νικήτριας του My Style Rocks και του επάθλου αξίας 30.000 ευρώ. Ολγα Κοτλιδά.

Μικρή σημασία πάντως έχει ο τελικός σε ένα τέτοιο τηλεοπτικό format. Οι ρόλοι χτίζονται επεισόδιο – επεισόδιο και ειδικά σε αυτή την σεζόν ζήλεψε η μυθοπλασία. Καβγάδες ομηρικοί, κλάματα για ψύλλου πήδημα, προσβλητικές αντεγκλήσεις, αντιγραφή στυλ από επώνυμες fashionistas, στυλίστες που κρύβονταν πίσω από επιλογές, λυκοφιλίες και φυσικά μαλλιοτράβηγμα. Α! Και ολίγον από στυλ…

Η Κατερίνα Καραβάτου ξεκίνησε μουδιασμένα και αμήχανα αλλά στην πορεία το κατέκτησε. Βρήκε τον ρυθμό της, έδωσε το δικό της στίγμα και τα κατάφερε περίφημα. Εξαιρετική η κριτική επιτροπή, η οποία προέκυψε μετά από ατελείωτα κάστινγκ και πολλούς πιθανούς συνδυασμούς. Ηλιάνα Παπαγεωργίου, Στέλιος Κουδουνάρης και Δημήτρης Σκουλός δεν ήταν απλά επαγγελματίες οι οποίοι εύστοχα αλλά και με χιούμορ άσκησαν την κριτική. Ηταν μία ωραία ισορροπημένη παρέα, που πρωταγωνίστησε και έσωσε την παρτίδα, όταν οι συνεχείς αψιμαχίες προκαλούσαν αμηχανία στο τηλεοπτικό κοινό.

Όχι τυχαία λοιπόν θα συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν στις ίδιες θέσεις, στη νέα και ανανεωμένη εκδοχή του παιχνιδιού το οποίο ο ΣΚΑΪ επέλεξε να καλύψει την μεσημεριανή ζώνη.
Το «My style rocks» αμιγώς γυναικείο πρότζεκτ ήρθε για να ικανοποιήσει μια μερίδα του δυναμικού κοινού, το οποίο προσδοκά καριέρα μέσα από τα τηλεοπτικά πλατό και κυρίως τα κοινωνικά δίκτυα. Οσο αυξάνονται οι followers κάτι γίνεται καλά.

Και η τηλεόραση παρά την σχετική αποδυνάμωσή της στα μάτια του νεανικού κοινού, ασκεί μία παράξενη επιρροή σε συγκεκριμένες εκδοχές της. Εν προκειμένω μέσα από μία εκπομπή όπου δεν χρειάζονται ούτε πτυχία ούτε επιχειρήματα έχουν αναδειχθεί η Ιωάννα Τούνη, η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου, η Ραμόνα Βλαντή. Γυναίκες των οποίων οι καριέρες και κυρίως οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα εκτινάχθηκαν στα ύψη απλώς επιβεβαιώνοντας το σύγχρονο ρητό: «άδραξε την τηλεοπτική ευκαιρία». Το έκαναν και τώρα φιγουράρουν σε κορυφές πώλησης προϊόντων, επιρροής σε νέους και νέες ενώ έχουν αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα που πολλοί ζηλεύουν.

Είναι η ευκαιρία της απλής τηλεθεάτριας να γίνει τηλεοπτική πρωταγωνίστρια με όχημα την ντουλάπα της. Και για το τηλεοπτικό κοινό είναι η ένοχη απόλαυση η οποία συνδυάζει βασικά συστατικά τηλεοπτικής συνήθειας: shopping, πασαρέλα, προβολείς, «μαλλιοτράβηγμα», ανταγωνισμός, σχόλια, συναισθήματα, ομορφιά, θηλυκότητα, διαφορετικότητα, κριτική. Δεν θέλει πολλά περισσότερα μία τηλεοπτική εξίσωση για να καταλήξει σε αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ