Τopwoman η Σοφία Κουβελάκη: Φιγουράρει στους 30 ανερχόμενους ηγέτες της Ευρώπης - Το home project και η επιβράβευση από τον Μπαράκ Ομπάμα (φωτό)

Η πρώτη Ελληνίδα Obama leader και το πρότζεκτ για τα προσφυγόπουλα.

Η Σοφία Κουβελάκη είναι Ιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια της The HOME Project, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που φροντίζει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η The HOME Project, υπό την καθοδήγηση της Σοφίας Κουβελάκη, έχει δημιουργήσει 14 ξενώνες στην Αθήνα, υποστηρίζοντας περισσότερα από 1.050 παιδιά και δημιουργώντας 300 θέσεις εργασίας.

Η ίδια συμμετείχε στο πρόγραμμα Leaders: Europe του Obama Foundation το 2020, το οποίο αποτελείται από 35 ανερχόμενους ηγέτες που εκπροσωπούν 18 χώρες από όλη την Ευρώπη.

Τo who is who της

Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Προγράμματος του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τα ασυνόδευτα παιδιά, καθώς και των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας και ευάλωτων ομάδων.

Επιπλέον, έχει εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη (UN) και στη UNICEF, στο τμήμα οικονομικής ανάλυσης και κοινωνικής πολιτικής, καθώς και ως σύμβουλος και ερευνήτρια στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διεθνείς σχέσεις στο Brown University στις ΗΠΑ και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία (LSE), καθώς και στα Διεθνή Οικονομικά (Sciences Po Paris). Τέλος, έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα στο Harvard University για το τραύμα και την αποκατάσταση των προσφύγων.

Η Σοφία Κουβελάκη έχει δώσει ομιλίες και έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις σχετικά με τους ασυνόδευτους ανηλίκους και την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, στο Harvard University, στο Brown University, στο Πανεπιστήμιο UCL στο Λονδίνο, στο TEDx Athens, στο Building Bridges Film Festival και σε πολλά άλλα ιδρύματα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ερευνήτρια και παραγωγός στη σειρά ντοκιμαντέρ «Εμπόλεμη Ζώνη» του Mega TV, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε για την ελληνική Huffington Post

Δείτε επίσης: Ο Μπαράκ Ομπάμα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος! Δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρώην προέδρου - Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης & ο Αλέξης Τσίπρας (φωτό - βίντεο)

Η επιβράβευση από τον Μπαράκ Ομπάμα

Τη συζήτηση του Μπάρακ Ομπάμα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο στο Ίδρυμα Νιάρχος, προλόγισε η Σοφία Κουβελάκη. 

 

 

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποίησε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, για την Σοφία Κουβελάκη και την The Home Project, και συγκεκριμένα ανέτρεξε στο παρελθόν και το 2020, όταν η ίδια παρουσίασε το πρότζεκτ της στους υπόλοιπους υπότροφους του Ιδρύματος Obama.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ