Η απόλυτη topwoman: 12χρονη αποφοίτησε από το κολλέγιο με μέσο όρο 4,0 - Tώρα οι γονείς της, την στέλνουν στο λύκειο (φωτό -βίντεο)

Νωρίτερα αυτό το μήνα, σε ηλικία 12 ετών, έλαβε πτυχίο στις studio arts με μέσο όρο 4,0. 

Η Fiona Currie γράφτηκε στο πρώτο της μάθημα στο κολέγιο σε ηλικία 9 ετών. Όλα ξεκίνησαν ως πείραμα, ώστε να δουν αν μπορεί να ανταπεξέλθει. 

Οι γονείς της, ο Roderick και η Blanca, την παρακολουθούσαν να περνάει με άνεση από τρία διαφορετικά προγράμματα σπουδών σε δημόσια σχολεία στην Καλιφόρνια, παραλείποντας τάξεις για να νιώθει ότι η σχολική εργασία αποτελεί πρόκληση.

Παρόλα αυτά, φαινόταν παράλογο να εγγράψουν το 9χρονο παιδί τους στο κολέγιο. 

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο

Τελικά αποφάσισαν να την βάλουν να  παρακολουθήσει μαθήματα αγγλικών στο Los Angeles City College. "Ειλικρινά πίστευα ότι θα δυσκολευόταν", λέει ο Roderick στο CNBC Make It.

"Σκέφτηκα ότι, ακόμη κι αν πάρει πάρει αποτύχει, τουλάχιστον θα επωφεληθεί από τη διδασκαλία και αυτό θα είναι το τέλος". 

 

Αντίθετα, η Φιόνα πήρε άριστα στο μάθημα και σε πολλά άλλα μετά από αυτό. Μέσω ενός προγράμματος διπλής φοίτησης, κέρδισε πιστωτικές μονάδες για το κολέγιο, ενώ ολοκλήρωνε τα μαθήματα του γυμνασίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, σε ηλικία 12 ετών, έλαβε πτυχίο στις studio arts με μέσο όρο 4,0. Στάθηκε μέσα στο πλήθος των συμμαθητών της την ημέρα της αποφοίτησης εν μέσω χειροκροτημάτων ενώ έγινε η νεότερη απόφοιτος του κολλεγίου.

Το επόμενο βήμα για την 12χρονη που γράφει ιστορία; Το λύκειο.

Μπορεί να φανεί ως κίνηση προς τα πίσω, αφού έχει ήδη ολοκληρώσει μαθήματα κολεγιακού επιπέδου στα μαθηματικά, την τέχνη, την ανθρωπολογία. 

Όταν η Φιόνα ήταν 4 ετών, η Μπλάνκα και ο Ρόντερικ την είδαν να μαθαίνει να παίζει Μότσαρτ στο πιάνο και να ζωγραφίζει απίστευτα ρεαλιστικές ζωγραφιές. Διάβαζε βιβλία υψηλότερο από το ηλικιακό της επίπεδο.

Δεν έκαναν ποτέ τεστ IQ, θέλοντας να διδάξουν στην κόρη τους ότι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν παρα μόνο ένας αριθμός.

“Θέλαμε απλώς να είναι ο εαυτός της και να μην τη συνδέσουμε με έναν νούμερο ή τους βαθμούς της, λέει ο Ρόντερικ. “Η ζωή δεν είναι ένας αγώνας … Δεν έχει να κάνει με το ποιος θα πετύχει πιο γρήγορα του στη ζωή”.

 

 

Εκ των υστέρων, βλέπει ότι πίεσαν την κόρη τους “πολύ σκληρά”, βάζοντάς την να παραλείψει τόσες πολλές τάξεις.Τώρα, θέλουν να έχει χρόνο να ανακαλύψει ποια είναι, πέρα από τα ακαδημαϊκά της επιτεύγματα.

“Όταν οι γονείς αναγνωρίζουν ότι το παιδί τους έχει ταλέντο, πρέπει να το επαινούμε και να το επιβραβεύουμε, αλλά δεν πρέπει να προσπαθούμε να το πλάσουμε ώστε να ανταποκρίνεται στις δικές μας επιθυμίες”, λέει η Μπλάνκα.

“Τι κάνεις όταν έχεις φτάσει σε εκείνο το σημείο όπου δεν υπάρχει πουθενά αλλού να πας, και περιμένεις να σε προλάβει ο κόσμος»; λέει ο Ρόντερικ.

“Νομίζω ότι πολλοί γονείς χαρισματικών παιδιών μάλλον δεν το συνειδητοποιούν αυτό. Δεν επιβραδύνουν”, προσθέτει.

Η Φιόνα λέει ότι είναι ενθουσιασμένη που θα ακολουθήσει το λύκειο σε πιο αργούς ρυθμούς.

“Η επιβράδυνση της ταχύτητας θα είναι χαλαρωτική και θα μου δώσει περισσότερο χρόνο να απολαύσω τα χόμπι μου”, λέει, αναφερόμενη σε δραστηριότητες όπως η ζωγραφική, η ιππασία και η κατασκευή Lego.

Θα μπορούσε βέβαια να προσπαθήσει να προχωρήσει τη διδακτέα ύλη. Οι γονείς της δεν το συνιστούν. “Θυμάμαι επίσης ότι είναι ακόμα παιδί”, λέει η Μπλάνκα. “Όπως κάθε παιδί, θέλει να παίζει παιχνίδια και να διασκεδάζει. Θέλω να απολαύσει πλήρως την παιδική της ηλικία”.

Ένας πιο φυσιολογικός ρυθμός στο λύκειο επιτρέπει επίσης στη Φιόνα να συνεχίσει να παρακολουθεί παράλληλα μαθήματα στο κολέγιο: Αυτή τη στιγμή εργάζεται για το δεύτερο πτυχίο της, στις τέχνες, και σχεδιάζει να αποκτήσει ένα τρίτο πτυχίο στη γραφιστική σχεδίαση το επόμενο έτος.

Εργάζεται επίσης για την απόκτηση ενός πιστοποιητικού που θα της επιτρέψει να εισαχθεί σε ένα κολλέγιο της Καλιφόρνιας ως τριτοετής φοιτήτρια.

“Δεν θέλουμε να σταματήσει να είναι ξεχωριστή”, λέει τελικά ο Ρόντερικ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ