Τα 9 πιο διάσημα και ακριβά διαζύγια στον κόσμο!

Οι στατιστικές λένε ότι σχεδόν ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο. Μία διαδικασία γεμάτη πικρία, έντονα συναισθήματα αλλά και δικαστικές διαμάχες σε περίπτωση που είναι “πολλά τα λεφτά, Άρη!” Αυτά είναι μερικά από τα πιο διάσημα και πιο ακριβά διαζύγια στον κόσμο.

Οι στατιστικές λένε ότι σχεδόν ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο. Μία διαδικασία γεμάτη πικρία, έντονα συναισθήματα αλλά και δικαστικές διαμάχες σε περίπτωση που είναι “πολλά τα λεφτά, Άρη!” Αυτά είναι μερικά από τα πιο διάσημα και πιο ακριβά διαζύγια στον κόσμο.


  1.  Rupert and Anna Murdoch: 1,7δις.

Αυτό είναι το πιο ακριβό διαζύγιο στην ιστορία. Μετά από 32 χρόνια γάμου, ο Αυστραλός μεγιστάνας των Media Rupert Murdoch χώρισε με τη γυναίκα του Anna, για να παντρευτεί 17 μέρες αργότερα την κατά 38 χρόνια νεώτερη του Wendi Deng. Η Anna πήρε αποζημίωση $1,7δις. και παντρεύτηκε με τη σειρά της, τον επενδυτή William Mann μερικούς μήνες αργότερα. Τώρα ο Rupert βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου και με τη Wendi Deng.

  1. Bernie και Slavica Ecclestone: $1,2δις.

To 2009, το αφεντικό της Formula 1 και δισεκατομμυριούχος Bernie Ecclestone χώρισε μετά από 24 χρόνια γάμου με την γυναίκα του Slavica, πρώην μοντέλο του Armani. Η Slavica, που ήταν 30 πόντους ψηλότερη από τον Bernie, πήρε ως αποζημίωση το αστρονομικό ποσό του $1,2δις.

  1. Adnan and Soraya Khashoggi: $874εκ.

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος Adnan Khashoggi είχε τον τίτλο του πιο ακριβού διαζυγίου στην ιστορία. Αν και η αίτηση διαζυγίου κατατέθηκε το 1974, χρειάστηκαν πάνω από 8 χρόνια δικαστικής διαμάχης ώστε η βρετανικής καταγωγής Soraya (Sandra Daly) να καταφέρει να αποσπάσει $874εκ. ως αποζημίωση για το διαζύγιό τους αν και αρχικά είχε απαιτήσει $2,5δις.


  1. Roman και Irina Abramovich: $300εκ

Μπορεί να είχε όλες τις προδιαγραφές να γίνει το ακριβότερο διαζύγιο στην ιστορία αλλά τελικά ο Roman Abramovich τη γλύτωσε φθηνά πληρώνοντας μόνο $300εκ. Όταν εκδόθηκε το διαζύγιο το 2007, ο Roman ήταν ο 16ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και πολλοί πίστευαν ότι η Irena θα έπαιρνε τη μισή του περιουσία, συνολικής αξίας $18,7δις. Τελικά πήρε μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό αλλά δεν ήταν και λίγο αφού εκτός από μετρητά πήρε δύο βίλες, μία στη Βρετανία και μία στη Μόσχα, ένα γιοτ και ένα ιδιωτικό αεροπλάνο.

  1. Neil Diamond και Marcia Murphey: $150εκ.

Μετά από 25 χρόνια γάμου, ο διάσημος τραγουδιστής και η γυναίκα του Marcia χώρισαν το 1996, αφού οι φήμες για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του Neil οργίαζαν. Αν και η τελική συμφωνία δεν έγινε ποτέ γνωστή, ο Neil Diamond δήλωσε ότι το διαζύγιο του κόστισε $150εκ.


Διαβάστε την συνέχεια στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ