Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας καταδίκασε σε ισόβια αγόρι 2 ετών – Το βρήκαν να διαβάζει τη Βίβλο

Ένα μικρό παιδί καταδικάστηκε σε ισόβια σε στρατόπεδο φυλακών στη Βόρεια Κορέα επειδή οι γονείς του είχαν μια Βίβλο, οι οποίοι είναι και αυτοί στη φυλακή

Το δίχρονο, του οποίου ολόκληρη η οικογένεια ήταν επίσης φυλακισμένη, δεν θα δει ποτέ ζωή έξω από τους τοίχους της φυλακής μετά την απίστευτη αυτή απόφαση.

Είναι μια από τις πολλές ακραίες περιπτώσεις που φέρνει στο φως η νέα Έκθεση Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Περιγράφοντας τη μεταχείριση του μικρού παιδιού, η έκθεση αναφέρει: «Μια περίπτωση αφορούσε τη σύλληψη μιας οικογένειας το 2009 με βάση τις θρησκευτικές της πρακτικές και την κατοχή μιας Βίβλου.

«Ολόκληρη η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού δύο ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη σε στρατόπεδα πολιτικών φυλακών».

Οι συνθήκες αυτών των στρατοπέδων περιγράφονταν από τους Χριστιανούς ως «τρομερές» και όσοι βρίσκονταν μέσα συχνά υποβλήθηκαν επίσης σε «διάφορες μορφές σωματικής κακομεταχείρισης».

PYONGYANG, NORTH KOREA Photo shows Chilgol Protestant Church in Pyongyang. The Kim regime has sentenced a two-year-old to life in a prison camp after the toddler???s parents were found with a Bible (Credit: Ray Cunningham via Pen News) (Pen News ??25, ??15, ??10 online) (Contact editor@pennews.co.uk/07595759112)

Picture: Pen News

Ακόμη πιο αυστηρές τιμωρίες επιβλήθηκαν για άλλους χριστιανούς στη χώρα της ανατολικής Ασίας με πολλούς να εκτελούνται λόγω της πίστης τους.

Μεταξύ εκείνων που πλήρωσαν με τη ζωή τους ήταν μια γυναίκα και το εγγόνι της που πυροβολήθηκαν από εκτελεστικό απόσπασμα το 2011.

Άλλοι πιστοί αντιμετώπισαν βασανιστήρια με περιστέρια, με τα οποία τους κρεμούσαν με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους, χωρίς να μπορούν να καθίσουν ή να σταθούν για μέρες.

«Ήταν το πιο οδυνηρό από όλα τα βασανιστήρια», θυμάται ένα θύμα. «Ήταν τόσο οδυνηρό που ένιωσα ότι ήταν καλύτερα να πεθάνω».

Μια άλλη περίπτωση είδε ένα μέλος του κυβερνώντος κόμματος να σκοτώνεται μπροστά σε 3.000 άτομα στο αεροδρόμιο Hyesan αφού βρέθηκε στην κατοχή του μια Βίβλο.

Μια ανησυχητική εικόνα της χριστιανικής ζωής στη Βόρεια Κορέα περιγράφει  η έκθεση, η οποία συνοψίζει τα ευρήματα διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ΟΗΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / KCNA

Αναφέρει μια εκτίμηση ότι έως και 70.000 Χριστιανοί φυλακίζονται για την πίστη τους υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν, από έναν πιθανό πληθυσμό 400.000.

Και μερικοί από αυτούς έχουν βασανιστεί με στέρηση ύπνου, πείνα, αφυδάτωση, μολυσμένο φαγητό, ξυλοδαρμούς και αναγκαστική υιοθέτηση αγωνιωδών στάσεων για παρατεταμένες περιόδους.

Μια χριστιανή σε απομόνωση οδηγήθηκε στην αυτοκτονία το 2020, αφού οι δεσμοφύλακες αρνήθηκαν να την αφήσουν να κοιμηθεί, σύμφωνα με τη νέα αναφορά.

Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι εγγυάται στον λαό της τη θρησκευτική ελευθερία στο σύνταγμά της, αναφέροντας τις εκκλησίες που έχει χτίσει στην Πιονγκγιάνγκ ως απόδειξη.

Ωστόσο, η νέα έκθεση λέει ότι αυτές οι εκκλησίες λειτουργούν μόνο ως «εκκλησίες για ξένους», επικαλούμενος τη μαρτυρία ενός αποστάτη

Ο Ρέι Κάνινγκχαμ, από την πολιτεία του Ιλινόις των ΗΠΑ, επισκέφτηκε την Προτεσταντική Εκκλησία Τσιλγκόλ στην Πιονγκγιάνγκ κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας και είπε στο Pen News: «Έφυγα και αναρωτιόμουν πόσο αληθινό είναι αυτό.

PYONGYANG, NORTH KOREA Photo shows Chilgol Protestant Church in Pyongyang. The Kim regime has sentenced a two-year-old to life in a prison camp after the toddler???s parents were found with a Bible (Credit: Ray Cunningham via Pen News) (Pen News ??25, ??15, ??10 online) (Contact editor@pennews.co.uk/07595759112)

«Είναι τακτικές οι λειτουργίες; Η εκκλησία φαίνεται συντηρημένη αλλά είναι μια τακτική εκδήλωση; Στην κοινωνία δεν βλέπετε κανένα στοιχείο θρησκευτικής δραστηριότητας – εκτός από τον Βουδισμό.

«Αισθάνεται αληθινό, αλλά όπως πολλά πράγματα πράγματι μπορεί να είναι κάπως μια παράσταση για τους τουρίστες. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι ένα μείγμα επιδεικτικότητας και μερικών ηλικιωμένων Χριστιανών στην περιοχή».

Σημείωσε επίσης κάτι που τονίστηκε στην έκθεση - κανένα παιδί δεν παρευρίσκεται στις λειτουργίες.

«Η εκκλησία αποτελούνταν από ηλικιωμένους άνδρες –όλοι φαινομενικά άνω των 65– και γυναίκες άνω των 40. Αυτό που δεν είδατε ήταν παιδιά ή νέοι σε ηλικία εργασίας» είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ