Η.Π.Α: Αδίστακτος μεγαλοδικηγόρος σκότωσε τη γυναίκα & το γιο του - Η απίστευτη απάτη για να κλέψει 4 εκατ. δολάρια από την οικονόμου του

Πώς ο μεγαλοδικηγόρος έκλεψε την αποζημίωση της ασφαλιστικής εταιρείας μετά τον θάνατο της οικονόμου του μέσα στην έπαυλή του.

Η ιστορία του Άλεξ Μέρντο και της οικογένειάς του συγκλονίζει την Αμερική καθώς φέρνει στην επιφάνεια μια πολυετή διαδρομή διαφθοράς, ανεξέλεγκτων παθών και λυσσαλέου κυνηγιού για εξουσία και χρήμα.

Μετά την καταδίκη του 54χρονου μεγαλοδικηγόρου Άλεξ Μέρντο για τις δολοφονίες της 52χρονης συζύγου του και του μικρότερου γιου τους, 22 ετών, ο γόνος νομικής οικογένειας με ισχυρές διασυνδέσεις που έχει καταδικαστεί σε ισόβια, αποκαλύπτεται ότι έκλεψε από την οικογένεια της οικονόμου του 4 εκατομμύρια δολάρια.

Πώς έκλεψε από την οικογένεια της οικονόμου του 4 εκατ. δολάρια
Η μαρτυρία ενός επί σειρά ετών επιστήθιου φίλου και συγκατοίκου του στο πανεπιστήμιο, είναι καταπέλτης. Ο Κόρι Φλέμινγκ, 54 ετών, ομολόγησε ότι διέπραξε συνωμοσία και απάτη βοηθώντας τον φίλο του να κλέψει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για την οικογένεια της οικονόμου μετά τον θάνατό της. Η άτυχη γυναίκα σκοτώθηκε πέφτοντας από τις εσωτερικές σκάλες στην οικογενειακή έπαυλη των Μέρντο.

Μεγαλοδικηγόρος, καταχραστής και δολοφόνος της συζύγου και του γιου του - Η δίκη που συγκλονίζει τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο σκύλος της οικογένειας μπλέχτηκε στα πόδια της 57χρονης Γκλόρια προκαλώντας την πτώση της. Εξαρχής ωστόσο, ο θάνατός της, το 2018, είχε κινήσει υποψίες.

Ο Άλεξ Μέρντο δικάζεται εκ νέου, αυτή τη φορά αντιμέτωπος με 22 βαριές κατηγορίες για χρηματοοικονομική απάτη που σχετίζονται με μια καλοστημένη απάτη που ο ίδιος έβαλε σε εφαρμογή εμπλέκοντας την οικογένεια της άτυχης Γκλόρια Σάτερφιλντ.

Ο Μέρντο έπεισε τους γιους της Σάτερφιλντ να καταθέσουν αγωγή για τον θάνατό της, προκειμένου να λάβουν αποζημίωση από τον διακανονισμό που ως άριστος νομικός γνώριζε ότι θα προέκυπτε. Τα χρήματα όντως προήλθαν από την ασφάλεια της γυναίκας για τη νέα κατοικία της που είχε αγοράσει λίγους μήνες πριν το θάνατό της μέσα στην έπαυλη της οικογένειας για την οποία δούλευε στη Νότια Καρολίνα.

Στη συνέχεια, ο Μέρντο ζήτησε από τον παλιό του φίλο, τον Φλέμινγκ, δικηγόρο με ειδίκευση στα ατυχήματα, να εκπροσωπήσει τους γιους της γυναίκας. Στην οικογένεια της Γκλόρια επιδικάστηκαν 4,3 εκατομμύρια δολάρια που η ασφαλιστική εταιρεία όφειλε να τους πληρώσει.

ΗΠΑ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΠΑΤΗ

USA alex murdaugh

Οι δύο γιοι της Γκλόρια δεν είδαν ποτέ αυτά τα χρήματα. Οι δύο δικηγόροι, φίλοι από την εποχή που μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου τους, έβαλαν στην τσέπη την αποζημίωση, χρήματα τα οποία μοιράστηκαν δια του δύο.

Στους γιους της Γκλόρια είπαν απλώς ψέμματα ότι τελικά δεν επιτεύχθηκε διακανονισμός με την ασφαλιστική εταιρεία. Η αλαζονεία και η ισχύς τους ήταν τέτοια που κανείς δεν τόλμησε να τους αμφισβητήσει.

Τα δύο αδέρφια, οι γιοι της Γκλόρια, εξακολουθούν να αναζητούν την αλήθεια για τη θανατηφόρα πτώση της μητέρας τους. Βασίζονται πλέον στην παραδοχή του Άλεξ Μέρντο ότι έχει πει ψέμματα περιγράφοντας τις λεπτομέρειες της που αφορούν το θανατηφόρο δυστύχημα. Η εξέλιξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα η Αστυνομία της Νότιας Καρολίνας να ξεκινήσει νέα έρευνα για τον θάνατο της Σάτερφιλντ.

Ως προς την απάτη σε βάρος τους, οι γιοι του Σάτερφιλντ προσέλαβαν νέους δικηγόρους και πέτυχαν νέο διακανονισμό κατοχυρώντας πάνω από 7,5 εκατομμύρια δολάρια για τις κλεμμένες πληρωμές του πρώτου διακανονισμού.

Η ασφαλιστική εταιρεία Nautilus Insurance μήνυσε τόσο τον Μέρντο όσο και τον Φλέμινγκ τον περασμένο Μάιο για το σχέδιο απάτης που συνέλαβαν και εκτέλεσαν κάνοντας ψεθδείς δηλώσεις και προκαλώντας ζημία στην εταιρεία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ