Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Ζητούν να πάρουν τις φωτογραφίες από την καταδίωξη - Τι απαντάει το πρακτορείο

Το πρακτορείο απέρριψε το αίτημα, το οποίο δέχθηκε από τη νομική ομάδα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Μια αιχμηρή απάντηση έδωσε το πρακτορείο Backgrid- που έχει έδρα στην Καλιφόρνια- στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ οι οποίοι απαίτησαν να τους δώσουν τις φωτογραφίες που τράβηξαν οι παπαράτσι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. 

Το πρακτορείο ωστόσο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι όχι μόνο απέρριψε το αίτημα, το οποίο δέχθηκε από τη νομική ομάδα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ αλλά τόνισε επίσης πως το «βασιλικό προνόμιο» δεν ισχύει στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: Πρίγκιπας Χάρι - Mέγκαν Mαρκλ: Η καταδίωξη του αλά Diana, κατέληξε στην επιβίβαση τους σε ταξί - Ανελέητο κυνηγητό των παπαράτσι 

 

 

«Απαιτούμε το Backgrid να μας δώσει αμέσως τα αντίγραφα όλων των φωτογραφιών και βίντεο που έβγαλαν οι φωτογράφοι, αφού το ζευγάρι αποχώρησε από την εκδήλωση», ανέφερε η επιστολή, σύμφωνα με τα όσα είπαν από το Backgrid στο BBC για να λάβει το πριγκιπικό ζεύγος την αιχμηρή απάντηση:

«Στην Αμερική, όπως είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε, το υλικό ανήκει στον ιδιοκτήτη του. Τρίτες πλευρές δεν μπορούν απλά να απαιτήσουν να τους δοθεί, όπως ίσως κάνουν οι βασιλιάδες».

«Ίσως να πρέπει να καθίσετε με τους πελάτες σας και να τους ενημερώσετε ότι οι αγγλικοί κανόνες για το βασιλικό προνόμιο να απαιτείς οι πολίτες να παραδώσουν τα υπάρχοντά τους στο στέμμα απορρίφθηκε από αυτή τη χώρα πριν από πολύ καιρό. Στεκόμαστε δίπλα στους ιδρυτές μας», επεσήμανε ακόμη το Backgrid στους δικηγόρους του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. 

Διαβάστε ακόμη: H καταδίωξη Χάρι, Μέγκαν, πεθεράς: Όλα έγιναν για να μάθουν οι παπαράτσι που μένει το ζεύγος στη Νέα Υόρκη - Το φάντασμα της Νταϊάνα αναβίωσε ... (βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο, σύμφωνα με το ζευγάρι, συνέβη όταν οι δυο τους και η μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ αποχωρούσαν από τελετή στην οποία βραβεύθηκε η δούκισσα του Σάσεξ. Το ζευγάρι ίλησε για μια «σχεδόν καταστροφική καταδίωξη» των «εξαιρετικά επιθετικών παπαράτσι», όμως οι φωτογράφοι ένιωσαν ότι το ζευγάρι δεν βρισκόταν ποτέ σε «άμεσο κίνδυνο σε κανένα σημείο», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε κάποιο τρακάρισμα, τραυματισμός ή σύλληψη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ