Δημήτρης Σκαρμούτσος: Hot Dogs με τσίλι και σαλάτα μαρούλι – καρότο για έξτρα γεύση

Φαγητό για χαλάρωση μπροστά στην τηλεόραση

ΥΛΙΚΑ

Για τα σάντουιτς:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

6 λουκάνικα Φρανκφούρτης

2 κ.σ. μουστάρδα

6 ψωμάκια για hot dog

Για τη σαλάτα:

2 φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένα

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ καρότο, τριμμένο

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. σταφίδες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

 

Για τη σάλτσα τσίλι:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 φλ. νερό

1 κ.γ. τσίλι, σε σκόνη

1 κ.γ. ζάχαρη

¼ φλ. κέτσαπ

1 κ.γ. Worcestershire σάλτσα

1 κ.γ. πάπρικα

½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

½ κ.γ. αλάτι

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα λουκάνικα, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα λουκάνικα μέσα στο νερό, μέχρι να τα χρειαστούμε.

 

Για τη σαλάτα:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα μαρουλιού, το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά, τις σταφίδες, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σαλάτα στην άκρη.

 

Για τη σάλτσα τσίλι:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τον κιμά και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να αρχίζει να ψήνεται.

Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το νερό, το τσίλι, τη ζάχαρη, το κέτσαπ, τη σάλτσα Worcestershire, την πάπρικα, το σκόρδο και το αλάτι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει, αδειάζουμε το μείγμα του κιμά στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση:

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Τοποθετούμε ένα λουκάνικο μέσα σε κάθε ψωμάκι, βάζουμε μουστάρδα, απλώνουμε 2 κ.σ. σάλτσα τσίλι, μοιράζουμε την πράσινη σαλάτα και σερβίρουμε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ