Ντίνα Νικολάου: Κρεμ μπρουλέ μαστίχα με μαριναρισμένες φράουλες - Απλά θεϊκό

Απαλή κρέμα με ελαφρύ άρωμα μαστίχας, τραγανή καραμέλα αλλά και μαριναρισμένες φράουλες. Κλασσική γαλλική συνταγή που παίρνει χρώμα και γεύση από τις ανοιξιάτικες φράουλες.

Υλικά

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα με τη κρέμα γάλακτος και την μαστίχα σε δάκρυ. Αφήνω το μίγμα να πάρει μια βράση και μετά αφήνω το μίγμα για 1 ώρα να κρυώσει και να αρωματιστεί.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C στις αντιστάσεις.

  2. Σε ένα μπολ, χτυπάω καλά με το σύρμα, τους κρόκους και την κρυσταλλική ζάχαρη. Σουρώνω το μίγμα κρέμα γάλακτος-γάλα απευθείας στο μπολ με τους κρόκους (πετάω τα δάκρυα μαστίχας) και συνεχίζω το ανακάτεμα. Μοιράζω το μίγμα σε γυάλινα ή πορσελάνινα σκεύη για κρεμ μπρουλέ και ψήνω για 45 λεπτά.

  3. Βγάζω τις κρέμες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν. Σκεπάζω με μεμβράνη και τις αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

  4. Πλένω καλά τις φράουλες, τις σκουπίζω και τις κόβω σε μικρούς κύβους. Τις βάζω σε ένα μπολ και τις ραντίζω με το ρούμι. Τις αφήνω στο ψυγείο για όση ώρα είναι και οι κρέμες.

Για το σερβίρισμα

  1. Βγάζω τις κρέμες από το ψυγείο, ταμπονάρω προσεκτικά με απορροφητικό χαρτί της επιφάνειά τους για να αφαιρέσω την υγρασία που τυχόν έχει σχηματιστεί και πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Καψαλίζω με το φλόγιστρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στραγγίζω τις φράουλες από το ρούμι, τις στολίζω γύρω από την καψαλισμένη ζάχαρη και πασπαλίζω με λίγα φυστίκια Αιγίνης.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ