Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Σπύρος Σούλης: Δώσε στυλ στην κουζίνα σου με αυτές τις ιδέες - Αλλαγές σε ράφια και πλακάκια (φωτό)

Η πρώτη συμβουλή είναι να βάλεις μυρωδικά σε όμορφα φλιτζανάκια για να μοσχομυρίσει η κουζίνα.

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού. Όλη η οικογένεια, ειδικά αν δεν έχει τραπεζαρία, περνάει πολύ χρόνο μέσα σε αυτήν. Ένας λόγος παραπάνω για να την μεταμορφώσετε και να της δώσετε το στιλ που της λείπει χωρίς να ξοδευτείτε. Δείτε υπέροχες ιδέες και υιοθετήστε τις. 

Πορτάκια ντουλαπιών 

Πηγή: spirossoulis.com

Τα ντουλάπια καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο χώρο στην κουζίνα, γι'αυτό και μια αλλαγή στα ντουλάπια μπορεί να αλλάξει εντελώς την όψη ολόκληρης της κουζίνας. Μια αλλαγή που μπορείτε να κάνετε είναι να βάψετε τα ντουλάπια σας και μάλιστα μόνοι σας. Φέτος είναι πολύ στη μόδα η πάνω σειρά ντουλαπιών να είναι βαμμένη σε διαφορετικό χρώμα από την κάτω. Εάν η κουζίνα σας είναι μικρή βάψτε τα πάνω ντουλάπια λευκά για να χάνονται στο μάτι και να φαίνεται μεγαλύτερη. Εάν είναι μεγάλη βάψτε λευκά τα κάτω και επιλέξτε ένα έντονο χρώμα για τα επάνω για να δώσετε έμφαση στο χώρο. Το κίτρινο είναι ένα υπέροχο χρώμα για τη κουζίνα γιατί δημιουργεί το αίσθημα της πείνας.

Εάν θέλετε να κάνετε ανακαίνιση στην κουζίνα σας μπορείτε να κρατήσετε τα ντουλάπια και να αλλάξετε μόνο τα πορτάκια. Θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα και θα αλλάξει και εντελώς η όψη της κουζίνας σας.

Ένας άλλος τρόπος για να ανανεώσετε τα ντουλάπια σας είναι να τα ντύσετε με ταπετσαρία. Μια όμορφη επιλογή είναι να ντύσετε τα πορτάκια με μια ταπετσαρία που μοιάζει με ξύλινη τεχνοτροπία.

Μια άλλη λύση είναι να κολλήσετε στον εσωτερικό ταμπλά από τα πορτάκια όμορφα πλακάκια με ωραία μοτίβα. Διαλέξτε όσο πιο λεπτά και ελαφριά κεραμικά πλακάκια γίνεται για να μην κρεμάσει μελλοντικά το πορτάκι σας. Με λίγη σιλικόνη απλά κολλάτε το πλακάκι. Τα συγκεκριμένα μπορείτε να τα κόψετε στη διάσταση που θέλετε με ένα κοπίδι.

Ράφια 


Πηγή: spirossoulis.com

Μια αρκετά οικονομική λύση για να αλλάξει η κουζίνα σας είναι να βγάλετε την πάνω σειρά ντουλαπιών και να τοποθετήσετε ράφια. Ξεφεύγει τελείως από τα κλασικά δεδομένα μια κουζίνα στην οποία διακοσμητικά στοιχεία θεωρούνται τα ίδια τα πιάτα και τα ποτήρια πάνω στα ράφια.

Πλακάκια


Πηγή: spirossoulis.com

Αν θέλετε να ανανεώσετε πλήρως τα πλακάκια της κουζίνας καλό είναι να θυμάστε πως δεν χρειάζεται να τα ξηλώσετε. Μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό αστάρι (είναι ένα επίχρισμα που εφαρμόζεται απευθείας στην επιφάνεια που θέλουμε να βάψουμε, πριν την εφαρμογή του τελικού χρώματος), να τα περάσετε με αυτό, να τα αφήσετε να στεγνώσουν για 24 ώρες και έπειτα να τα περάσετε με οποιοδήποτε πλαστικό χρώμα.

Τοίχος-τραπέζι 
Εάν έχετε τραπέζι μέσα στην κουζίνα κολλημένο στο τοίχο λόγω περιορισμένου χώρου τονίστε το για να φαίνεται στιλάτο και όχι στριμωγμένο. Βάψτε μια κάθετη λωρίδα από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα με ένα πιο σκούρο χρώμα και τοποθετείστε οριζόντια ράφια. Αμέσως ο βαμμένος τοίχος παραπέμπει σε μοντέρνα πλάτη βιβλιοθήκης και το τραπέζι δείχνει σαν να αποτελεί μέρος της σύνθεσης.

Ψυγείο


Πηγή: spirossoulis.com

Εάν έχετε ένα πιο παλιό ψυγείο και δεν σας αρέσει η όψη του μπορείτε πολύ οικονομικά να το κάνετε να μοιάζει πάρα πολύ στιλάτο και ακριβό. Μπορείτε να παραγγείλετε αυτοκόλλητο και να το ντύσετε. Κολλήστε το μόνοι σας και ξεκολλήστε το όποτε εσείς θέλετε.

Βάζα


Πηγή: spirossoulis.com

Βγάλτε τα βάζα από τα ντουλάπια και κρεμάστε τα κάτω από τα ντουλάπια. Κερδίστε με αυτόν τον τρόπο χώρο και δώστε στιλ στην κουζίνα σας. Βιδώστε τα καπάκια από τα βάζα στην κάτω μεριά των πάνω ντουλαπιών. Βάλτε μέσα τα ζυμαρικά σας, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς. Θα έχετε άμεση πρόσβαση, θα ξέρετε τι σας έχει τελειώσει, και η κουζίνα σας θα είναι σούπερ.

 

Μυρωδικά και βότανα 


Πηγή: spirossoulis.com

Διακοσμήστε την κουζίνα σας με πρωτότυπα γλαστράκια. Βάλτε διάφορα μυρωδικά σε φλιτζάνια και φτιάξτε το δικό σας κήπο με φρέσκα μυρωδικά. Κόψτε ένα ξύλινο ράφι στο πλάτος του νεροχύτη σας. Βιδώστε στις δυο άκρες και δημιουργήστε ένα πρωτότυπο ράφι που θα προσθέσει στιλ και χώρο για τα μυρωδικά σας.

Παράθυρο


Πηγή: spirossoulis.com
Εάν έχετε παράθυρο στην κουζίνα και δεν είστε προνομιούχοι ώστε να έχετε υπέροχη θέα μπορείτε να κολλήσετε ένα αυτοκόλλητο με κάποιο θέμα από τη φύση, όπως αναφέρει ο Σπύρος Σούλης στο spirossoulis.com . Το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο επιτρέπει στο 30% του φυσικού φωτισμού να περνάει. Οπότε το τοπίο θα είναι όσο φωτεινό χρειάζεται τις πρωινές ώρες και το πλύσιμο των πιάτων θα γίνεται πολύ πιο ξεκούραστα.

Χαλί 


Πηγή: spirossoulis.com

Στην κουζίνα ένα χαλί εκτός από χρηστικό είναι και πολύ όμορφο. Επιλέξτε κάποιο αδιάβροχο ή κάποιο κιλίμι που να μπορεί να μπει και στο πλυντήριο μιας και σίγουρα θα θέλει συχνά πλύσιμο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ