Στέψη Βασιλιά Καρόλου - LIVE: Ολοκληρώθηκε η ιστορική τελετή - Η επιστροφή στο Μπάκιγχαμ

Η ιστορική μέρα της στέψης του βασιλιά Κάρολου Γ' είναι σε εξέλιξη....

 

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι έστεψε τον βασιλιά Κάρολο σε μια τελετή σήμερα στο Λονδίνο, τοποθετώντας το ηλικίας 360 ετών Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του μονάρχη καθώς εκείνος καθόταν σε έναν θρόνο του 14ου αιώνα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Ο Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον θάνατό της τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πλήθη από όλη τη Βρετανία και τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, στο μεγαλύτερο τελετουργικό γεγονός της Βρετανίας εδώ και επτά δεκαετίες, μια πλούσια επίδειξη μεγαλοπρέπειας που χρονολογείται εδώ και 1.000 χρόνια.

Δείτε live τη μεγάλη πομπή στους δρόμους του Λονδίνου για την επιστροφή του βασιλιά Καρόλου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ:

 

AΠΕ/EPA

Παρουσία περίπου 100 αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων, ο Κάρολος Γ’ στεφθηκε επισήμως βασιλιάς στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, το οποίο έχει φιλοξενήσει όλες τις στέψεις από το 1066 όταν ενθρονίστηκε ο Γουλιέλμος Α’ της Αγγλίας μέχρι και σήμερα.

ΔΕΙΤΕ LIVE την επιστροφή του Βασιλιά Καρόλου στο Μπάκιγχαμ

 

 Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος φόρεσαν τους Πολιτειακούς (ή Κοινοβουλευτικούς) Μανδύες από πορφυρό βελούδο κατά την άφιξη. Ο Κάρολος φόρεσε τον μανδύα που είχε φορέσει ο Γεώργιος ΣΤ’ το 1937 και η Καμίλα τον μανδύα της Ελισάβετ από το 1953.

 

 

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ο οποίος ως μονάρχης είναι ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας και φέρει τον τίτλο «Υπερασπιστής της Πίστεως», έχει εκφράσει επανειλημμένως την επιθυμία του να υπερασπιστεί όλες τις θρησκείες.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, για πρώτη φορά σε τελετή στέψης ο βασιλιάς θα προσευχηθεί για ευλογία σε όλους ανεξαρτήτως θρησκείας και πεποιθήσεων.

Δείτε επίσης: Διαβάστε εδώ όλο το τελετουργικό της στέψης του Καρόλου - Το ελληνικό χρώμα και η αναφορά σε Κύπρο (βίντεο)

Επισημαίνεται εξάλλου ότι εκείνοι που θα παρουσιάσουν τα ιστορικά κειμήλια στον βασιλιά - συμπεριλαμβανομένων των σκήπτρων, της σφαίρας, του δακτυλιδιού και του κουταλιού για τη στέψη - «θα αντανακλούν επίσης την ποικιλομορφία της κοινωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου, σε αντιδιαστολή με όσα συνέβησαν πριν από 70 χρόνια».

Η αγάπη του βασιλιά για τη φύση θα αντανακλάται στον μανδύα της συζύγου του, Καμίλα, η οποία θα στεφθεί βασίλισσα. Ο βασιλικός μανδύας θα απεικονίζει διαφορετικά είδη φυτών, σκαθάρια και μέλισσες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ