Στέψη Κάρολου: Το σκηνικό της τελετής, που θα καθίσει ο βασιλιάς, ο θρόνος της Καμίλα - Τι θα γίνει μέσα στο Αββαείο (φωτό)

Η βασιλική οικογένεια μοιράστηκε στα social media μία εικόνα με πληροφορίες για την αυριανή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην «Αίθουσα της Στέψης» στην καρδιά του Αβαείου του Ουέστμινστερ»

Περίπου 300 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως εκτιμάται ότι θα παρακολουθήσουν αύριο από τους δέκτες τους το σπάνιο και ιστορικό γεγονός στέψης του βασιλιά Κάρολου, σε μία μεγαλόπρεπη τελετή με ισχυρούς συμβολισμούς 

στεμμα

Πρόκειται για ένα τελετουργικό, το οποίο είναι βασισμένο σε σχεδόν 1.000 χρόνια ιστορίας, με κορώνες που κοσμούν διαμάντια, βελούδινες στολές και χρυσά σκήπτρα, αλλά το οποίο λίγοι Βρετανοί έχουν παρακολουθήσει στη διάρκεια της ζωής τους, καθώς η στέψη της Ελισάβετ Β' είχε γίνει το 1953.

 

 

Μαζί του θα χριστεί βασίλισσα και η Καμίλα, που μέχρι και εκείνη την ώρα θα φέρει τον τίτλο «βασιλική σύζυγος». 

Για να είναι όλα άψογα την αυριανή μεγάλη ημέρα, οι πρόβες της βασιλικής οικογένειας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ είναι συνεχείς. 

Η βασιλική οικογένεια, αρκετά ενεργοί τους τελευταίους μήνες στα social media, έχει δώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με την τελετή – από τα σύμβολα τους Στέμματος που θα κρατήσει ο Κάρολος, μέχρι τα βασιλικά ενδύματα-μανδύες που θα φορέσει το ζεύγος.

The Supertunica and the Imperial Mantle

Σήμερα, μια ημέρα πριν από την επίσημη τελετή, μοιράστηκε μια εικόνα στα social media με τη λεζάντα: «Η αυριανή τελετή στέψης θα πραγματοποιηθεί στην "Αίθουσα της Στέψης" στην καρδιά του Αβαείου του Ουέστμινστερ».

στεψη

Σύμφωνα με το Παλάτι, τα βασικά στοιχεία περιλαμβάνουν την Καρέκλα Στέψης (Coronation Chair), την Πέτρα του Πεπρωμένου (Stone of Destiny), τις Καρέκλες της Κληρονομιάς (Chairs of Estate), τις Καρέκλες του Θρόνου (Throne Chairs) και το ψηφιδωτό Cosmati Pavement.

 

 

Η Καρέκλα της Στέψης

καρεκλα στεψης

Αυτός ο ξύλινος, γοτθικού ρυθμού, θρόνος χρησιμοποιείται στις στέψεις των βασιλιάδων της Βρετανίας για πάνω από 700 χρόνια.

Σε αυτήν θα καθίσει ο βασιλιάς Κάρολος για να χριστεί από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι, να λάβει τα βασιλικά σύβολα και να στεφθεί.

Η Πέτρα του Πεπρωμένου βρίσκεται κάτω από την Καρέκλα της Στέψης. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην ενθρόνιση των βασιλιάδων και θεωρείται αρχαίο σύμβολο της μοναρχίας της Σκωτίας.

Καρέκλες της Κληρονομιάς

καρεκλεσ

Εδώ θα καθίσει η Καμίλα για να στεφθεί βασίλισσα.

Βρίσκονται  νότια του Υψηλού Βωμού και αριστερά (κοιτώντας) της Καρέκλας της Στέψης και φέρουν τα σύμβολα της βασίλισσας και του βασιλιά.

Καρέκλες του Θρόνου

καρεκλες

Οι θρόνοι του βασιλιά και της βασίλισσας είναι επίσης γνωστές ως Καρέκλες του Κράτους.

Βρσίσκονται πίσω από την Καρέκλα της Στέψης και εκέι θα καθίσει ο βασιλιάς Κάρολος θα λάβει τον «χρησμό» από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι και τον πρίγκιπα της Ουαλίας, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ