Τopwoman η Λίνα Σουλούκου: Η "Σιδηρά Κυρία" του Ολυμπιακού που έγινε General Manager στη Ρόμα - To who is who της

Η Λίνα Σουλούκου αναλαμβάνει μια πολύ σημαντική θέση σε μια απ' τις πιο ιστορικές ιταλικές ομάδες. Τη Ρόμα.

 «Η Ρόμα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Λίνα Σουλούκου ορίστηκε ως νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος και Γενική Διευθύντρια του συλλόγου».

 Με αυτή την ανακοίνωση σήμερα (18/4) η ιταλική ομάδα έκανε γνωστή την έναρξη της συνεργασίας της με την Ελληνίδα, μέλος του ΔΣ της ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων), η οποία πρόκειται να αναλάβει άμεσα τα νέα της καθήκοντα, αντικαθιστώντας τον Πιέτρο Μπεράρντι, που αποχώρησε χθες.

 

 

«Η Λίνα είναι μια έμπειρη, σεβαστή και αναγνωρισμένη στον κόσμο του ποδοσφαίρου και των επιχειρήσεων και είμαστε στην ευχάριστη θέση να την καλωσορίσουμε στην οικογένεια της Ρόμα. Θα συνεργαστούμε στενά μαζί της για να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε τον σύλλογο στο υψηλότερο επίπεδο, όπως αξίζουν οι οπαδοί και η πόλη», δήλωσαν οι ιδιοκτήτες της ιταλικής ομάδας Νταν και Ράιαν Φρίντκιν.

 Στη συνέχεια η ιστοσελίδα της Ρόμα αναφέρεται στο βιογραφικό της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «το 2018 διορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ρόλο που κράτησε μέχρι τον Ιούνιο του 2022».
 «Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην οικογένεια Φρίντκιν για την ευκαιρία που μου έδωσαν: είχα την ευκαιρία να κατανοήσω και να εκτιμήσω το πνεύμα και τη φιλοδοξία τους και είναι τιμή μου που έχω την ευκαιρία να μοιραστώ τις προκλήσεις που περιμένουν στη Ρόμα.

eurokinissi

Είμαι ενθουσιασμένη που γίνομαι μέλος αυτού του ιστορικού συλλόγου και ανυπομονώ να διαθέσω την εμπειρία που έχω αποκτήσει στον κόσμο του διεθνούς ποδοσφαίρου στο σύλλογο, στους διευθυντές και σε όλους τους υπαλλήλους», δήλωσε η Λίνα Σουλούκου.

Το who is who της

Η Λίνα Σουλούκου μεγάλωσε μέσα σε μια αθλητική οικογένεια καθώς ο μπαμπάς της ήταν τερματοφύλακας και αργότερα προπονητής. Η ίδια ασχολήθηκε με το βόλεϊ, ούσα επιτυχημένη αθλήτρια. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε στο Τμήμα Ελέγχου Ντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.

 

 

Το 2007 ίδρυσε ένα εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο με την αδερφή της, Άσπα, αλλά πολύ γρήγορα υπηρέτησε ως γενικός σύμβουλος σε διαφορετικούς φορείς του ποδοσφαίρου. Από το 2018 ως το τέλος της σεζόν 2021-2022 διετέλεσε Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το 2019 διορίστηκε ως η πρώτη Αντιπρόσωπος Διαφορετικότητας στην ΕυρωπαϊκήΕνωση Συλλόγων (ECA), έχοντας ρόλο στο Εκτελεστικό Συμβούλιο το οποίο υπηρετεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα. Είναι επίσης μέλος της Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της ECA και της Κοινωνικής Ομάδας εργασίας της Επιτροπής Διαλόγου της UEFA καθώς και μέλος της αντιπροσωπείας του ΕΕΣ για τη «Σύμβαση της UEFA για το μέλλον του ποδοσφαίρου». Από το 2021 είναι Πρόεδρος του Golden Boy Awards Panel (Tuttosport).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ