Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας: Μεγαλειώδης συναυλία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της ντίβας – Στο Ηρώδειο Roberto Alagna & Aleksandra Kurzak

Ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας διοργανώνει στις 17 Ιουνίου συναυλία για τη μεγάλη ντίβα με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Nayden Todorov

Με μια μεγάλη συναυλία ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» (Maria Callas Greek Society) θα τιμήσει την αθάνατη ντίβα του λυρικού τραγουδιού για τα 100 χρόνια από γέννησή της, το Σάββατο 17 Ιουνίου με καλεσμένους τον διεθνούς φήμης τενόρο Roberto Alagna και την επίσης διάσημη σοπράνο Aleksandra Kurzak.

Ο Robero Alagna και η Alexandra Kurzak θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από όπερες που καθιέρωσαν τη Μαρία Κάλλας ως την σημαντικότερη υψίφωνο στην ιστορία της παγκόσμιας όπερας, με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Nayden Todorov.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Συλλόγου και έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της επίσημης ένταξης του εορτασμού των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων της UNESCO για το 2023.

Σκοπός της συναυλίας η αποπεράτωση του Μουσείου Μαρία Κάλλας που ανοίγει τις πύλες του το καλοκαίρι του 2023 σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό κτήριο που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως 44, στην «καρδιά» της Αθήνας. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό.

Διαβάστε ακόμα: Μαρία Κάλλας: Το αφιέρωμα της Λυρικής στη "Divina" - Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της

Ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» – “Maria Callas Greek Society”  ιδρύθηκε το 2012 από μια ομάδα μελετητών της ζωής και του έργου της μεγαλύτερης ντίβα του λυρικού θεάτρου του 20ου αιώνα, συλλεκτών, ή και απλών θαυμαστών της, στα πρότυπα των αντίστοιχων φορέων που υφίστανται στο εξωτερικό, εδώ και πολλά χρόνια. Ανάμεσα στους σκοπούς του Σωματείου είναι η προβολή της Ελληνικότητας της Μαρία Κάλλας, η διατήρηση ζωντανής της μνήμης της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο, που θεωρείται αναμφισβήτητα η πλέον αναγνωρίσιμη παγκοσμίως καλλιτέχνης της όπερας, η λειτουργία και ο εμπλουτισμός του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» στην Αθήνα, η δημιουργία συνθηκών συνεργασίας καλλιτεχνών για την παρουσίαση μουσικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στη μνήμη της, η συγκέντρωση, συλλογή, καταγραφή και μελέτη στοιχείων που αφορούν στη ζωή και την καλλιτεχνική της πορεία, ως ελληνική πολιτισμική κληρονομιά, Η ενίσχυση του έργου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και συναφών φορέων που προβάλλουν την όπερα, η συνεργασία με αντίστοιχους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, η θέσπιση και χορήγηση βραβείων και υποτροφιών στη μνήμη της.

(Πληροφορίες για τον Σύλλογο και τους σκοπούς του: https://mariacallas.network/)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Προπώληση: VIVA.GR

Ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 280€  ΖΩΝΗ Α΄ 140€ ΖΩΝΗ Β΄ 100€

ΖΩΝΗ Γ΄ 80€ ΑΜΕΑ 30€

ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: ΖΩΝΗ Α’ 70€   ΖΩΝΗ Β’ 50€ ΖΩΝΗ Γ’ 30€

Η συναυλία πραγματοποιείται και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ