Made in Greece η Χαρά Λεμπέση του υψηλού design: Αιθέρια υφάσματα, άρτια ραφή - η Ελληνίδα σχεδιάστρια της αριστείας & της διαχρονικής μόδας

Η σχεδιάστρια που αναδεικνύει τη θηλυκότητα και την κομψότητα σε κάθε γυναίκα....

Η Χαρά Λεμπέση αρχικά σπουδάζει Information Technology, όμως η αγάπη της για τη μόδα την κάνει να επιστρέψει στα θρανία, για να σπουδάσει Fashion Design στην Αθήνα (Akto Art and Design).

Η συμμετοχή της στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νυφικής Δημιουργίας, τον Μάρτιο του 2001, της χαρίζει το πρώτο βραβείο και την ενθαρρύνει να συνεχίσει τις σπουδές της στο Λονδίνο, στο Central Saint Martins.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Xαρά Λεμπέση και Άννα Μαρία

Τον Αύγουστο του 2002 το κατάστημα London Designers, στη Fulham Road, στο Λονδίνο, αγοράζει ολόκληρη τη συλλογή της.

Η μεγάλη κυρία  της μόδας θα βρίσκεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους Έλληνες σχεδιαστές, μέλη της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστων Μόδας, που θα συμμετάσχουν με δημιουργίες τους στο 2ο Ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας στο Μοντρεάλ του Καναδά, που διοργανώνει στις 25 Απριλίου το Λύκειο των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ) με σκοπό τα έσοδα απο την βραδιά να διατεθούν υπέρ της επιστημονικής έρευνας γιά τη έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

Δείτε επίσης: 14 Έλληνες σχεδιαστές στο Μοντρεάλ για σπουδαίο σκοπό: Η Ορσαλία, η Ιουστίνη και η Ειρήνη υποδέχονται την ελληνική μόδα στον Καναδά

 

Δείτε επίσης:

 Made in Greece ο σχεδιαστής Γιώργος Ελευθεριάδης: Τα ρούχα του φτάνουν μέχρι την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Σιγκαπούρη (φωτό)

Made in Greece η Ιωάννα Κουρμπέλα: Η Ελληνίδα που σχεδιάζει ρούχα - μορφές έκφρασης - Οι δημιουργίες της, ωδή στην σύγχρονη γυναίκα

Made in Greece η μεγάλη κυρία της ελληνικής μόδας, Λιάνα Καμπά: Διαφάνειες, sur mesure, υψηλή ραπτική & λεπτομέρειες αθάνατων ρούχων

Made in Greece ο Dimitris Dassios: Ο Έλληνας designer με την στόφα καλλιτέχνη - Ρούχα & αξεσουάρ του πουλιούνται σε 18 χώρες από Ιταλία έως Κίνα

Made in Greece ο Άγγελος Μπράτης: Ο σχεδιαστής που θριαμβεύει στο εξωτερικό - Οι δημιουργίες του, απλές & λιτές, σε συναρπαστικά ελληνικές γραμμές

Made in Greece ο Κωνσταντίνος Τσιγαρός: Ο γοητευτικός σχεδιαστής μόδας από τη Θεσσαλονίκη με άποψη - "Η μόδα πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους" (φωτό & βίντεο)

Maison Faliakos: O Χρήστος Πετρίδης και ο Βενέδικτος Αντύπας συνδυάζουν τη γοητεία του κλασικού - από τους μεγαλύτερους οίκους Ηaute Couture της χώρας μας

Ως μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Σχεδιαστών Μόδας, από το 2005 παρουσιάζει τις συλλογές της στην Ελληνική Εβδομάδα Μόδας στο Ζάππειο.

Τον Ιούλιο του 2006, καθώς και τον Ιούλιο του 2010, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Έλληνα πρέσβη, παρουσιάζει τις συλλογές της στο Βελιγράδι, αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα.

 

 

Τον Οκτώβριο του 2007 παρουσιάζει τη συλλογή της στη διεθνή έκθεση μόδας Vendôme Luxury Trade Show που διοργανώνεται στο Ritz Hotel του Παρισιού, ούσα μία από τους 40 σχεδιαστές απ’ όλο τον κόσμο που λαμβάνουν μέρος.

Τον Οκτώβριο του 2008 η εκπομπή «48 Hours» του διεθνούς τηλεοπτικού καναλιού Αl Jazeera, με αφιέρωμα στην Αθήνα, παρουσιάζει τη δουλειά της.

 

 

 

 

 

 

Τον Μάρτιο του 2010 το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει την έκθεση «ΕΝΔΥΕΣΘΑΙ», στην οποία περιλαμβάνονται δύο χειροποίητες δημιουργίες της.

Tον Σεπτέμβριο του 2011 η συλλογή της παρουσιάζεται στο Μιλάνο και αντιπροσωπεύεται από το ιταλικό showroom MODERN.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της διεθνείς καλλιτέχνιδες επιλέγουν δημιουργίες της για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί: Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας, BFI Λονδίνου, Σαν Σεμπαστιάν.

 

 

 

 

 

 

Στις 12 Μαΐου 2015 η δημιουργία της από φυσικά φύκια θαλάσσης απλικαρισμένα σε μεταξωτό τούλι γίνεται το κεντρικό θέμα της έκθεσης «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στο Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας, στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Η δημιουργία της «The Seaweed Dress» δίνει την έμπνευση για τον τίτλο της έκθεσης και πλαισιώνεται από ενδύματα και εξαρτήματα του Λυκείου Ελληνίδων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

To 2016 η διεθνής εταιρεία κοσμημάτων Links of London επιλέγει δημιουργία της Λεμπέση για την παγκόσμια καμπάνια της SS16.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, 2018 και 2019 δημιουργίες της δημοπρατούνται στη Νέα Υόρκη για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του οργανισμού The Hellenic Initiative.

Τον Ιούνιο του 2019, στα πλαίσια της εκδήλωσης για τα δύο χρόνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, που πραγματοποιείται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Χαρά Λεμπέση συμμετέχει στο πάνελ, όπου αναπτύσσει το θέμα της μόδας και της εξωστρέφειάς της ως μορφής πολιτισμού.

Τον Οκτώβριο του 2019 η χειροποίητη δημιουργία της με επιρροές από το κίνημα της Αποδόμησης παρουσιάζεται στην έκθεση «Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» που διοργανώνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου».

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Χαρά Λεμπέση

Τον Μάρτιο του 2021 το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» την επιλέγει ως Σύγχρονη Ελληνίδα Σχεδιάστρια και της ζητά την καταγραφή του έργου της, από την αρχή της καριέρας της.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 το διεθνές κανάλι μόδας Fashion TV, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 25α γενέθλιά του, παρουσιάζει τη συλλογή της Λεμπέση Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023.

''Έμπνευση για μένα αποτελούν οι τέχνεςη αρχιτεκτονική, η γραφιστική τα καλλιτεχνικά κινήματα όπως το «κίνημα της  Αποδόμησης» που με ενέπνευσε να δημιουργήσω το χειροποίητο Deconstructiondress. Έμπνευση για μένα είναι η σύγχρονη γυναίκα που ανταπεξέρχεται επιτυχώς σε όλους τους τομείς της ζωής της, που αναγνωρίζει τον δυναμισμό και την εύθραυστη φύση της, η γυναίκα με θετική ενέργεια και προσωπικότητα, που αποπνέει αληθινή ποιότητα, δεν ξεχνά την θηλυκότητα της και γνωρίζει ότι είναι μοναδική. Στις συλλογές μου επενδύω στο design, στα πολυτελή υφάσματα και υλικά, στην υψηλή ποιότητα ραφής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Facebook

Όλες οι δημιουργίες δουλεύονται με την τεχνική του moulage, δηλαδή πάνω στην κούκλα, όπου εστιάζω σε στρατηγικά σημεία έτσι ώστε το γυναικείο σώμα να αποκαλύπτεται επιλεκτικά, χαρίζοντας άψογη εφαρμογή για μια μοναδική εμφάνιση, είχε πει το 2022 σε συνέντευξή της στο nou-pou και την Βικτωρία Καλονάρου.''

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

''Μεγάλη χαρά μου έδωσε το πρώτο μου editorial από τον πολύ σπουδαίο Κώστα Κουτάγιαρ και το διεθνές μοντέλο JessicaMiller για το περιοδικό View της Καθημερινής τον Ιούνιο του 2001. Τον Αύγουστο του 2002, το κατάστημα LONDON DESIGNERS ltd 54th Fulhamroad στο Λονδίνο αγόρασε ολόκληρη τη συλλογή μου. 'Γυναίκες από διαφορετικές χώρες αγόραζαν τις δημιουργίες μου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Τα χειροποίητα black tie φορέματα της συλλογής συχνά αγοράζονταν ως νυφικά. Αργότερα γίνονταν  και  ειδικές παραγγελίες. Η χαρά μου ήταν πολύ μεγάλη. Στιγμές προσωπικής περηφάνιας ήταν όταν έβλεπα τις δημιουργίες μου στη βιτρίνα του καταστήματος''.

Δείτε εδώ όλες τις δημιουργίες της 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ