Σία Κοσιώνη: Εκτασιασμένη μπροστά στα κουστούμια της έκθεσης στο Μουσείο της Ακρόπολης - Τι είδε η δημοσιογράφος; (φωτό)

Μπροστά σε αυτό το θέαμα όλοι εντυπωσιαζόμαστε....

Η Σία Κοσιώνη βρέθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης και αντίκρισε ένα μοναδικό θέαμα.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος στάθηκε μπροστά από την εμβληματική έκθεση "Ένδυμα Ψυχής". Στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου φιλοξενούνται με μια ξεχωριστή τέχνη 70 ενδυμασίες του 18ου και 19ου αι., που φωτογραφίζονται για πρώτη φορά, φορεμένες από πρόσωπα του σήμερα.

 

 

Ανάμεσά τους: το γιλέκο και η περικεφαλαία του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, οι ενδυμασίες του Γενναίου Κολοκοτρώνη και του Υδραίου προκρίτου και πρωθυπουργού Δημητρίου Βούλγαρη, η επίσημη ενδυμασία του Ιωάννη Μακρυγιάννη, το χρυσοκέντητο βελούδινο γιλέκο της Ρόζας, κόρης του Μάρκου Μπότσαρη, γυναικείες ενδυμασίες που ανήκαν σε μέλη επώνυμων και ιστορικών ελληνικών οικογενειών και σε Κυρίες των Τιμών των βασιλισσών Αμαλίας και Όλγας.

Ο αείμνηστος Ιωάννης Μαζαράκης – Αινιάν, Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ήταν εκείνος που με ανοιχτούς ορίζοντες σκέψης εμπιστεύθηκε τις αυθεντικές ενδυμασίες της συλλογής του Μουσείου σε δύο καλλιτέχνες, τον φωτογράφο Βαγγέλη Κύρη και τον εκφραστή της κεντητικής τέχνης Ανατόλι Γεωργίεφ.

Η έκθεση είναι ανοιχτή τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου (Δευτ. - Πεμ. 9 π.μ. - 5 μ.μ., Παρ. 9 π.μ. - 10 μ.μ., Σαβ. - Κυρ. 9 π.μ. - 8 μ.μ.) ήδη από τις 20/12 έως και τις 2/4. 

Δίπλα στα ενδύματα των επωνύμων παρουσιάζονται και φορεσιές απλών ανθρώπων, γυναικών και ανδρών από όλες τις περιοχές του ελληνισμού, που ξεχωρίζουν για την παλαιότητα και τη σπανιότητά τους. Αξίζει οπωσδήποτε μία επίσκεψη! 

Διαβάστε ακόμη: Σία Κοσιώνη - Χριστίνα Kοντοβά: Βόλτα με τα παιδιά τους - Στο πατίνι η anchorwoman, ποδαράτο η σχεδιάστρια (φωτό)

Η Σία Κοσιώνη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Μαΐου του 1980 και είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια. Έγινε ευρέως γνωστή από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

 

 

 

 

Αποφοίτησε από το τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου όπου έλαβε το μεταπτυχιακό της με θέμα "New Media, Information and Society".

 

 

 

 

Σήμερα, είναι παντρεμένη με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Τον Μάιο του 2017, ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της και στις 22 Ιουλίου του ίδιου έτους παντρεύτηκε στο Καρπενήσι. Στις 9 Οκτωβρίου γέννησε τον γιο της, Δήμο Μπακογιάννη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ