Ester Manas: Μια εύσωμη με αυτοπεποίθηση σχεδιάστρια μόδας βάζει στην πασαρέλα κορίτσια που της μοιάζουν - Ζήτω οι καμπύλες! (φωτό - βίντεο)

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το fashion show.

Η Ester Manas είναι μία plus size σχεδιάστρια μόδας.

Μαζί με τον σχεδιαστή Balthazar Delepierre έχουν δημιουργήσει από το 2019 το brand "Ester Manas" και το οποίο φημίζεται για τις τολμηρές συλλογές για άγριες, χαρούμενες γυναίκες. Εμπνευσμένο από την ενδυνάμωση των γυναικών, το δίδυμο δημιουργεί μόνο βιώσιμα και κοινωνικά υπεύθυνα κομμάτια.

Από πού ξεκίνησε η έμπνευση για τη δημιουργία μιας επωνυμίας μόδας που να καλύπτει το μέγεθος;

Ως γυναίκα μεγέθους 44-46 που ψωνίζει μοντέρνα ρούχα, η Manas το θεώρησε εξαντλητικό. Σύντομα ένιωσε ότι αν ήταν "μεγάλη", δεν ήταν ευπρόσδεκτη στη μόδα της πολυτέλειας. Έτσι, όταν εργαζόταν για την τελική της συλλογή, ήταν ξεκάθαρη ότι η εστίαση θα ήταν στη συμπερίληψη μεγέθους, ώστε να μπορέσει να επιφέρει μια αλλαγή στη βιομηχανία της μόδας και να ενδυναμώσει τις γυναίκες με όλους τους σωματότυπους. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Όταν δεν έβρισκε μεγάλα μανεκέν, τοποθετούσε τη συλλογή της στο σώμα της και ανέπτυξε τεχνικές εμπνευσμένες από μαγιό και εσώρουχα με ελαστικά υφάσματα, ruching, smocking, threadworm και δαντέλες για μια κομψή, αισθησιακή, one-size-fits-all συλλογή. Κατασκευασμένο με χρήση ανακυκλωμένων υφασμάτων και αξεσουάρ. Ήταν μια τεράστια επιτυχία.

Δείτε βίντεο από το fashion show:

Το Label Ester Manas, που ιδρύθηκε από κοινού από τους σχεδιαστές Ester Manas και Balthazar Delepierre που συναντήθηκαν στη σχολή τέχνης La Cambre των Βρυξελλών, κέρδισε σημαντικά βραβεία σε χρόνο μηδέν, όπως βραβείο ANDAM, H&M Design Award και Galeries Lafayette Prize στο φεστιβάλ μόδας Hyères, και έφτασε στον τελικό στάδιο του βραβείου LVMH και του Φεστιβάλ Hyères. 

Επιπλέον, το εμβληματικό παριζιάνικο πολυκατάστημα Printemps ήταν το πρώτο που δημιούργησε την ετικέτα, ακολουθούμενο από το Galeries Lafayette και άλλα στη Νίκαια, το Λονδίνο και το Λος Άντζελες. Η ανάπτυξη του brand υποστηρίζεται επίσης από την Fédération de la Haute Couture et de la Mode.

Να σημειώσουμε ότι το λόγκο είναι μία καρδιά από δύο ενωμένα χέρια

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα, το μότο της ετικέτας είναι "one size fits all" και οι συλλογές στοχεύουν να ενδυναμώσουν κάθε σωματότυπο. Σύμφωνα με τη Vogue, "Η ευχαρίστηση, όχι η στέρηση, είναι η βασική αρχή λειτουργίας.", «Αλλά και η ομορφιά και το σεξαπίλ», πρόσθεσε η Manas. Ξεκίνησαν με ελαστικά υφάσματα, που τα μάζεψαν για ευελιξία ώστε να ταιριάζουν σε όλα αλλά και με κοψίματα που πρόσφεραν τα νέα τους μαγιό. Στο AZ Factory νωρίτερα φέτος άρχισαν να πειραματίζονται με σχήματα παντελονιών και να τα προσθέτουν στη συλλογή, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές. Για το μπροστινό μέρος των πλεκτών, είναι περήφανοι που το νέο νήμα που προμηθεύτηκαν δεν προκαλεί φαγούρα».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ