The Dolli at Acropolis: Η επιτομή του καλού γούστου στον Αθηναϊκό τουρισμό - η υπογραφή τελειότητας στο νέο ξενοδοχείο της Μάρις Δασκαλαντωνάκη

Ενα magnificent city hotel. 

Ξεκινάς σαν επισκέπτης στο Roof top restaurant με την 360 θέα.  Αναρωτιέσαι αν έχεις δει ποτέ από οποιαδήποτε άλλη ταράτσα τόσο όμορφη την Ακρόπολη.

Διερωτάσαι αν υπάρχει καλύτερη οπτική γωνία για να φωτογραφηθείς με το πιο καλαίσθητο κομμάτι της αρχαιότερης γειτονιάς της Αθήνας, ατενίζοντας στην κορυφή το αριστούργημα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Είμαστε στο The Dolli at Acropolis.  

Είμαστε στο εστιατόριο που μοιάζει βγαλμένο από τα παραμύθια. Ολόκληρο από γυαλί ώστε να μην χάνεις ούτε σπιθαμή από την μαγευτική εικόνα.

 

 

Ο παγκόσμιου φήμης Ελληνας αρχιτέκτονας Στέλιος Κόης σχεδίασε και φώτισε ένα πραγματικό κόσμημα, ετοιμο για βραβεία . Νιώθεις πως είσαι σε θεατρική παράσταση με τα πάντα βαλμένα σαν σκηνικά .

Γιατί δεν μπορείς να μην προσέξεις ότι τίποτε δεν προδίδει τις πολλές άσχημες της Αθήνας αφού το Dolli εχει το προνόμιο να κοιτάζει μόνο την καλή πλευρά της πόλης . Σαν ψέμματα μου φαίνεται .

Η πισίνα  στην ταράτσα με θέα τα αναπαλαιωμένα νεοκλασσικά και φυσικά πανόραμα τον Ιερό Βράχο θα γίνει,  στοιχηματίζω το πιο instagrammable αξιοθέατο της νέας σεζόν . 

Πόσες αναμνήσεις έχω από αυτό το κτίριο. Ειλικρινά πολλές. Θυμάμαι να ανεβαίνουμε με τη μητέρα μου από τον Πειραιά μαζί με την αδελφή μου για να αγοράσουμε απο το κατάστημα του Τσαντίλη υφάσματα για να ράψουμε. Γιατί τότε γύρω στα 1970, ράβαμε στη μοδίστρα τα καλά μας φορέματα. 

Βέβαια η ιστορία του αρχίζει από πολύ νωρίτερα.

Το κτίριο λοιπόν που οι μετέπειτα θυμούνται ως Χυτήρογλου με τις κουρτίνες και τα υφάσματα επιπλώσεων, για αρκετά χρόνια παρέμεινε σιωπηλό 

 

 

Η πιο έμπειρη ξενοδόχος της Ελλάδας, το κορίτσι απο το Ρέθυμνο με εγνωσμένο όραμα γιά τον τουρισμό , έβαλε την σφραγίδα της στην καρδιά της Αθήνας. Και είναι μία σφραγίδα - επιτομή κομψής πολυτέλειας, που βρίσκω απλά πολύ μπανάλ να πω το σύνηθες ανεβάζει τον πήχη των ξενοδοχείων στην Αθήνα.

Το The Dolli At Acropolis είναι κάτι άλλο. Top Location πρώτα απ’ όλα. Η καλύτερη γωνία της Μητροπόλεως. Ένα με την Πλάκα. Ένα με την Ερμού.Μια ανάσα από το Μοναστηράκι. Μια ανάσα και από την πιο hip γειτονιά της Αθήνας , την πλατεία Αγίας Ειρήνης και τα πέριξ της.

Η Μάρι Δασκαλαντωνάκη έκανε το δικό της “queens gambit” επενδύοντας στην αναστήλωση ενός ιστορικού κτιρίου και επιστρατεύοντάς μαεστρία γιά να συντονίσει αρχιτέκτονες και διακοσμητές .

Το αποτέλεσμα είναι ένα ξενοδοχείο που δεν έχουμε ξαναδεί σε αστικό ιστό της Ελλάδας.

Ενα magnificent city hotel Με 3μ  πόρτες,  ψηλοτάβανα , φωτεινά δωμάτια σαν τον αττικό ήλιο που μπαίνει από τα παράθυρα , ταπετσαρίες στο μπέζ λευκό που κυριαρχεί  και open plan δωμάτια .

Μπάνια από τα οποία δεν θέλεις να βγεις παρά μόνο όταν θα έχεις κάνει soaking με Guerlain προϊόντα που υπάρχουν στα δωμάτια. Τα φωτιστικά είναι η έκπληξη με ενα ελαφρό αστείο twist συνδυάζουν την καλλιτεχνική πινελιά. 

Το ξενοδοχείο είναι πρωτοποριακό από κάθε άποψη με design και κατασκευή πολύ υψηλού επιπέδου.

 

 

Οι σουίτες του μοιάζουν με διαμερίσματα που βλέπεις σε περιοδικά σαν το WallPaper και το Elledecor η το Architectural Digest .

Φωτογενή και χωρίς ίχνος θορύβου να εισέρχεται στο δωμάτιο αν και βρίσκονται στην καρδιά του πόλυβοου αυτού του σημείου της πρωτεύουσας.

Εδώ αντιλαμβάνεσαι ότι The Dolli γρήγορα θα γίνει το πιο wanted fashion shooting location .

Όσο για την είσοδο του, τους κοινόχρηστους χώρους των lounge και την ρεσεψιόν.

Εργα του Πικάσο ή του Κοκτώ, μεγάλα ονόματα σύγχρονων σχεδιαστών-σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού ντιζάιν  που υπογράφουν ολόκληρα κομμάτια της επίπλωσης του ξενοδοχείου, όπως του Pierre Augustin Rose, στον χώρο της υποδοχής.

Στις συλλογές του The Dolli υπάρχουν έπιπλα και αντικείμενα των François Xavier Lalanne και Claude Lalanne.

Το eirinika φρόντισε λοιπόν να πάρει κάποιες πρώτες paparazzi φωτό .

Το ξενοδοχείο της Grecotel, έτοιμο για επισκέπτες της Αθήνας με απαιτήσεις .

5άστερο , αριστοκρατικό, διατηρεί την φινέτσα του πανέμορφου παλιού μεγάρου Καλλιμασιώτη , κατασκευάστηκε το 1925 από τον Ανδρέα Κριεζή και αποτέλεσε το βασικό εκπρόσωπο του νέο- εκλεκτισμού στην Ελλάδα.

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ