Ραγίζουν καρδιές ο παππούς του 20χρονου Τάσου & η αδερφή της 23χρονης Ιφιγένειας: «Έκλεισε το σπίτι μας» - «Θα δώσω το όνομά της στο παιδί μου»

Η αδελφή της Ιφιγένειας θα δώσει στο δύο μηνών μωρό μου το όνομά της. «Κουράγιο δεν υπάρχει τώρα, όποιος πει ‘’έχει κουράγιο’’ είναι ψέματα» λέει ο παππούς του Αναστάση Κουτσόπουλου

Εμφανώς συγκινημένη η αδελφή της, Χριστίνα Μήτσκα, μίλησε στο «Πρωινό», ανέφερε ότι θυμάται το χαμόγελό της και ζητάει δικαιοσύνη για τον θάνατό της.

«Δυστυχώς θρηνούμε ακόμη για την Ιφιγένεια και δεν θα σταματήσουμε να θρηνούμε. Ως οικογένεια αυτό που ζητάμε είναι να τιμωρηθούν όλοι για να δικαιωθεί η ψυχή της Ιφιγένειας, να ηρεμήσει. Το κενό της δεν το καλύπτει τίποτα, δυστυχώς. Θα τη θυμόμαστε» είπε, πολύ συγκινημένη, η Χριστίνα Μήτσκα.

Όπως είπε, ενημερώθηκαν για τον θάνατό της από τον αδελφό του συντρόφου της, ο οποίος τους κάλεσε μία ώρα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Διαβάστε ακόμα: Το eirinika δημοσιεύει για πρώτη φορά τη λίστα με τα ονόματα των 57 θυμάτων από τη τραγωδία στα Τέμπη – Δεν τους ξεχνάμε

«Η Ιφιγένεια ήταν το πιο γλυκό χαμόγελο των Γιαννιτσών. Είχαμε έναν χρόνο διαφορά. Έχω ακόμα έναν αδελφό. Για το δυστύχημα μάθαμε από τον αδελφό του συντρόφου της Ιφιγένειας μία ώρα μετά. Μας είπε ότι το τρένο όπου βρίσκονταν η Ιφιγένεια και ο σύντροφός της εκτροχιάστηκε, ότι έμαθε τα νέα για τον αδελφό του, αλλά για την Ιφιγένεια δεν ήξερε και την ψάχνουν» πρόσθεσε η νεαρή κοπέλα, ενώ είπε ότι για τον θάνατό της έμαθαν τρεις ημέρες αργότερα.

Διαβάστε ακόμα: Συγκλονίζει ο 18χρονος Άγγελος που βίωσε την τραγωδία: Κάθε βράδυ έχω εφιάλτες - Βλέπω συνέχεια την Ιφιγένεια

Θα βαφτίσουμε τη μικρή, Ιφιγένεια

«Η ζωή μας δεν έχει αλλάξει, πονάει πολύ. Το μόνο που μας δίνει χαμόγελο είναι η μπέμπα (σ.σ.: το δύο μηνών μωρό που έχει η Χριστίνα), την οποία θα βαφτίσουμε "Ιφιγένεια"» δήλωσε η Χριστίνα Μήτσκα, λέγοντας ότι η μητέρα τους είναι σε άσχημη κατάσταση.

Ερωτηθείσα για την αποζημίωση που ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί, η κυρία Μήτσκα σχολίασε: «Τι να τα κάνουν; Φέρνουν την Ιφιγένεια πίσω; Όχι, τι να τα κάνω; Δεν καλύπτουν τίποτα».

Συγκλονίζει ο παππούς του 20χρονου Αναστάση: «Έκλεισε το σπίτι μας και πάει η ζωή για εμάς»

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη δεν έχουν τελειωμό. Ο παππούς του Αναστάση Κουτσόπουλου, του 20χρονου φοιτητή Γεωπονικής στο ΑΠΘ, που σκοτώθηκε μετά τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων, μίλησε για αυτές τις ημέρες θλίψης και πένθους που περνά η οικογένειά του, που έχασε τον άνθρωπό της.

«Ο Αναστάσης ήταν το καλύτερο παιδί στη Καρδίτσα. Τον ‘’φάγαμε΄΄ για τη καλοσύνη του» αναφέρει ο παππούς του. «Ήθελε να πάει με το τρένο, δεν ήθελε να πάει με τους φίλους του με λεωφορείο ή με το αμάξι».

Διαβάστε ακόμα: «Μητέρα κοιμήσου γιατί θα αργήσω»: Δεν ήθελε να την ανησυχήσει – Ο Τάσος καθόταν ανάμεσα στο 2ο και το 3ο βαγόνι

Ο παππούς του 20χρονου, κύριος Γιώργος Κουτσόπουλος, λέει πως «με το που άκουσα για το τρακάρισμα των τρένων στα Τέμπη, αμέσως είπα ‘’πάει το παιδί, έφυγε με αυτό το τρένο, χάσαμε το παιδί’’».

Εξιστορώντας την ιστορία του πως βιώνει το πένθος η οικογένεια, ο κύριος Γιώργος δηλώνει στην εκπομπή «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα πως «έκλεισε το σπίτι μας και πάει η ζωή για εμάς. Δεν έχουμε χαρά τώρα στο σπίτι μας».

«Αυτό που θυμάμαι από τον Αναστάση, είναι τα λόγια του. Έρχονταν και μιλούσε για πολιτική, για την Ουκρανία, για πανεπιστήμια, για όλα. Είχε λόγο δικό του. Ειδικά με την γιαγιά του, που του είχε πολλή αδυναμία, μιλούσε για πολλά πράγματα, τα οποία λέγαμε ‘’γι’ αυτό το φάγαμε το παιδί.»

«Κουράγιο δεν υπάρχει τώρα, όποιος πει ‘’έχει κουράγιο’’ είναι ψέματα. Είμαστε όλοι σε άθλια κατάσταση. Δε κοιμάμαι πια και όταν είμαι ξύπνιος, το σκέφτομαι συνέχεια. Βλέπω πράγματα..» είπε στο τέλος ο παππούς του Αναστάση Κουτσόπουλου, φανερά συγκινημένος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ