Ταξιδεύοντας στο κόσμημα του Παγασητικού, στον πανέμορφο Βόλο

28781650

Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και εμείς ήδη σκαρώνουμε την καθιερωμένη μας απόδραση σε κάποιο αγαπημένο μέρος της Ελλάδας. Θέλοντας να συνδυάσουμε ψυχαγωγία και επιμόρφωση σκεφθήκαμε ότι ένα ταξιδάκι στο Βόλο είναι ό,τι ακριβώς ζητάμε.

Η γεωγραφική θέση του νομού, στο κέντρο σχεδόν της Ελλάδας, καθιστά εύκολη την πρόσβαση τόσο από την Αθήνα όσο και από την Θεσσαλονίκη. Από την Αθήνα ακολουθείτε την Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης και έχετε δυο επιλογές. Είτε ακολουθείτε την έξοδο των Μικροθηβών είτε την έξοδο του Βελεστίνου. Ο δρόμος από τις Μικροθήβες είναι λιγότερα τα χιλιόμετρα ενώ από το Βελεστίνο είναι πιο ξεκούραστη η διαδρομή.  Με μια παραλία σημείο αναφοράς και μια ανάσα μόλις να την χωρίζει από το Πήλιο, η πόλη του Βόλου καλοδέχεται κάθε επισκέπτη που επιθυμεί να την γνωρίσει. Με την ιδιαίτερη αισθητική του και το πλούσιο μυθολογικό του παρελθόν, ο Βόλος καταφέρνει να παντρέψει με μοναδικό τρόπο τη γοητεία της θάλασσας, τη μυστηριακή ομορφιά του βουνού των Κενταύρων και την περίφημη Αργοναυτική Εκστρατεία .

Και αφού πλησιάζουν οι Απόκριες, αξίζει να επισκεφθείτε το Βόλο για μία αποκριάτικη απόδραση καθώς κάθε χρόνο διαξάγεται «Το Καρναβάλι του Κόσμου» με χρώματα και αρώματα από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις

poli_08

Στα μονοπάτια της Ιστορίας

Σημαντικά αξιοθέατα, αρχαιολογικοί χώροι και μια αξιόλογη πολιτιστική υποδομή εξελίσσουν το Βόλο σε ένα δυναμικό κέντρο της Ελληνικής περιφέρειας και μετατρέπουν την περιήγηση σε μια απολαυστική εμπειρία.  Διαθέτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων 10 χλμ. σας προτείνουμε να νοικιάσετε ποδήλατα και κάνετε τη βόλτα σας σε δύο ρόδες!

assets_LARGE_t_183762_53849629

Πρώτος σταθμός της βόλτας μας η πεζοδρομημένη λεωφόρος Αργοναυτών, στην οποία ξεχωρίζουν η «Αργώ» έργο του γλύπτη Νικόλα και «σήμα κατατεθέν» της πόλης, αλλά και το σκαρί της σύγχρονης Αργούς ένα σπουδαίο ναυπηγικό επίτευγμα, που γεμίζει με συγκίνηση τους  απανταχού λάτρεις της ιστορίας. Το σκάφος αυτό, πανομοιότυπο αντίγραφο του θρυλικού πλοίου της Αργοναυτικής Εκστρατείας, προσεχώς θα μεταφερθεί σε ειδικό χώρο μέσα στο λιμάνι του Βόλου, όπου θα υποβληθεί σε εργασίες συντήρησης ώστε να μην υποστεί τις φθορές του χρόνου. Προς το παρόν όμως,  υποδέχεται μαθητές, επισκέπτες και τουρίστες στους οποίους «ξετυλίγει» την ιστορία της.

Διαβάστε την συνέχεια στο infokids.gr


 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ