Bασίλισσα Margrethe της Δανίας: ''Απομάκρυνα τους 4 πρίγκιπες του δευτερότοκου γιου μου για να διευκολύνω τον πρωτότοκο''

Σην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οκογένειας ήδη έχουν γίνει οι σχετικές αλλαγές.... 

Σαν κεραυνός έσκασε πέρυσι η είδηση, πως η βασίλισσα Μαργκρέτε Β' της Δανίας αφαίρεσε από τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας.

Υπενθυμίζεται ότι η 82χρονη βασίλισσα Μαργαρίτα αφαιρέσε τους πριγκιπικούς τίτλους, από τα παιδιά του δευτερότοκου γιου της. Στη συνέχεια η ίδια ζήτησε συγγνώμη από τα εγγόνια της χωρίς, ωστόσο, να άρει την απόφασή της.

 

 

RITZAU SCANPIX/ΑΠΕ-ΜΠΕ

RITZAU SCANPIX/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έτσι από την 1η Ιανουρίου o 23χρονος Νικολάι, ο 20χρονος Φέλιξ, ο 13χρονος Χένρικ και η 10χρονη Αθηνά έχουν πλέον μόνο τους τίτλους του «κόμη και της κόμισσας του Μονπεζάτ» από το όνομα του, γαλλικής καταγωγής, παππού τους. 

Η 82χρονη βασίλισσα αποκάλυψε τώρα ότι σκέφτηκε πως ήταν καλύτερα να αναλάβει δράση παρά να αφήσει το βάρος της απόφασης στον πρίγκιπα Frederik ως μελλοντικό βασιλιά.

Σε συνέντευξή της στο δανέζικο έντυπο Ekstra Bladet δήλωσε: "Ήταν σημαντικό για μένα να μην είναι ποτέ ο κλήρος του Frederik να πάρει μια τέτοια απόφαση.

Είναι καλύτερα που το έκανα. Είναι καλύτερο που μια  ηλικιωμένη κυρία πήρε την απόφαση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι πρόθυμη να ασχοληθώ με αυτό.

 

 

 

"Θα μπορούσα να αναφέρω κάποια πράγματα, αλλά δεν χρειάζεται να τα λες όλα. Είναι ακόμα πολύ προσωπικό για να μιλήσουμε γι' αυτό". 

 

Ήταν μια ταραχώδης χρονιά για τη βασιλική οικογένεια της Δανίας όπως αναφέρει η Daily Mail, αφού η μονάρχης αφαίρεσε από τα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ, την Αθηνά, 11 ετών, τον πρίγκιπα Φέλιξ, 20 ετών, τον πρίγκιπα Χένρικ, 13 ετών, τον πρίγκιπα Νικολάι, 23 ετών, τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας.

 

Τώρα έχουν τον τίτλο του κόμη και της κόμισσας  και αναφέρονται ως Αυτού Εξοχότητες. 

Η απόφαση δεν επηρεάζει τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Φρειδερίκου: πρίγκιπα Κρίστιαν, 17 ετών, πριγκίπισσα Ισαβέλλα, 15 και τα 11χρονα δίδυμα πρίγκιπα Βίνσεντ και πριγκίπισσα Ζοζεφίνα, τα οποία και είναι επόμενα στη σειρά διαδοχής μετά τον μπαμπά τους, ο οποίος αναμένεται μια μέρα να διαδεχθεί την μητέρα του βασίλισσα Μαργαρίτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ