Πριγκίπισσα Σαρλίν: Στη φυλακή ο πρώην πνευματικός της - χιλιάδες φωτό με παιδική πορνογραφία στον υπολογιστή του

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι το υλικό περιελάμβανε ακόμα και «βασανιστήρια πολύ μικρών παιδιών»

Σε φυλάκιση τριών ετών και ενός μήνα καταδικάστηκε ο πρώην πνευματικός της πριγκίπισσας Σαρλίν του Μονακό, William McCandless.

Όπως αναφέρει το blick.ch, επικαλούμενο την αμερικανική εφημερίδα «The Philadelphia Inquirer», το ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Φιλαδέλφεια καταδίκασε τον 56χρονο ιερέα για παιδική πορνογραφία. Ο  McCandless κατέβασε στον υπολογιστή του χιλιάδες φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης, που απεικόνιζαν μεταξύ άλλων, βιασμό ανηλίκων και βασανιστήρια. 

Ο Bill - όπως ήταν γνωστός - υπήρξε πνευματικός της πριγκίπισσας Σαρλίν και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματός της. Ήταν ακόμα παρών στην γέννηση των δίδυμων παιδιών της Σαρλίν και του πρίγκιπα Αλβέρτου, πρίγκιπα Ζακ και πριγκίπισσας Γκαμπριέλα, ενώ είχε το δικό του γραφείο στο παλάτι.

 

Σύμφωνα με το cbsnews.com ο ιερέας συγκέντρωσε τις εικόνες ενώ υπηρετούσε στο Μονακό και στη συνέχεια τις έφερε μαζί του όταν επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η δικηγόρος Sherri Stephan είπε ότι η ανάλυση του υπολογιστή έδειξε ότι ο πρώην ιερέας του Πανεπιστημίου DeSales επισκέφτηκε 3.000 σελίδες με παιδική πορνογραφία. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι το υλικό περιελάμβανε ακόμα και «βασανιστήρια πολύ μικρών παιδιών».

Ο ίδιος δήλωσε ένοχος σε ορισμένες από τις κατηγορίες, πέρυσι, ζητώντας συγγνώμη από την οικογένειά του, τους φίλους του, το θρησκευτικό τάγμα και «σε όποιον πίστεψε σε εμένα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ