Μεξικό: Βρέθηκαν νεκροί αρχιτέκτονας με την αρραβωνιαστικιά του, την αδελφή της & την ξαδέρφη της - Τους απήγαγαν πριν τα Χριστούγεννα σε επικίνδυνη περιοχή

Το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί φέτος. 

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός αρχιτέκτονα από το Οχάιο, της αρραβωνιαστικιάς του και δύο συγγενών της που εξαφανίστηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων στο Μεξικό.

Ο θάνατος του José Gutiérrez, ο οποίος βρισκόταν στο Μεξικό για τις διακοπές και επισκεπτόταν την αρραβωνιαστικιά του, Daniela Pichardo, ανακοινώθηκε την Τρίτη από την εταιρεία που εργαζόταν, την Champlin Architecture, με ανάρτηση στο Facebook.

Gutiérrez and Pichardo's families feared they were kidnapped after not hearing from the couple after Christmas day.

Gutierrez Family/nypost

"Θα λείψει σε όλους μας περισσότερο από όσο μπορούν να εκφράσουν οι λέξεις", έγραψε η εταιρεία.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τοπικές αρχές στο Μεξικό βρήκαν τέσσερα πτώματα και ένα φορτηγάκι γεμάτο τρύπες από σφαίρες στην πολιτεία Zacatecas, σύμφωνα με τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τρία από τα τέσσερα πτώματα αναγνωρίστηκαν: η Pichardo, η αδελφή της Viviana Pichardo, 26 ετών, και η ξαδέλφη της Irma Vargas, 27 ετών. Το τέταρτο πτώμα, που ανήκε σε έναν άνδρα, πιστεύεται ότι είναι η σορός του Gutiérrez, μετέδωσε ο ειδησεογραφικός σταθμός Fox 19 του Οχάιο.

Το φορτηγάκι είχε τουλάχιστον δώδεκα τρύπες από σφαίρες, καθώς και σκασμένα λάστιχα. Πιστεύεται ότι είναι το όχημα που χρησιμοποιούσε η τετράδα για να ταξιδεύει στη Zacatecas, μετέδωσε το TV Azteca.

Οι οικογένειες τόσο του Gutiérrez όσο και της Pichardo φοβήθηκαν ότι είχαν απαχθεί, αφού δεν είχαν νέα τους μετά την ημέρα των Χριστουγέννων. Μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν κραυγές πανικού και είδαν τους τέσσερις να μπαίνουν σε ένα φορτηγάκι.

The bodies found in the van riddled with bullet holes were believed to be José Gutiérrez's remains, his fiancée, her sister and her cousin.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ περιλαμβάνει στην λίστα της την πόλη Ζακατέκας, ως επικίνδυνη. Υπάρχει η ένδειξη, "μην ταξιδεύετε" για τους Αμερικανούς λόγω των απαγωγών του παρελθόντος και της συνεχιζόμενης βίας στην περιοχή.
José Gutiérrez and Daniela Pichardo were planning to get married this year.

"Το βίαιο έγκλημα, οι εκβιασμοί και η δράση συμμοριών είναι ευρέως διαδεδομένα στην πολιτεία Zacatecas. Οι πολίτες των ΗΠΑ και οι LPR [νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι] έχουν πέσει θύματα απαγωγής", αναφέρεται. 

Ο Gutiérrez γεννήθηκε στο Μεξικό πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ. Πήρε το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και εργάστηκε για την αρχιτεκτονική Champlin Architecture με έδρα το Σινσινάτι, σύμφωνα με το nypost.com

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια υποτροφία στο όνομά του στο πανεπιστήμιο του "για να τιμήσει την επίδρασή του στην εταιρεία και στην κοινότητα"

Ο Gutiérrez και η Pichardo σχεδίαζαν να παντρευτούν φέτος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ