Η βασίλισσα Margareta της Ρουμανίας & το love story της: Ερωτεύτηκε παράφορα και παντρεύτηκε έναν ηθοποιό 11 χρόνια μικρότερό της (φωτό & βίντεο)

Ο σύζυγός της την εκπροσώπησε στην κηδεία του Κωνσταντίνου Β

Η Margareta (Μαργαρίτα) της Ρουμανίας σήμερα θα μπορούσε να είναι βασίλισσα, καθώς είναι το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Michael (Μιχαήλ), ο οποίος ωστόσο παραιτήθηκε από τον θρόνο.

Η μοναρχία στην χώρα έληξε με την παραίτηση του τότε βασιλιά, μετά από πιέσεις της Σοβιετικές Ένωσης, με τη μυστική συναίνεση των συμμάχων (ως αποτέλεσμα της συμφωνίας της Γιάλτας) και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Η Margareta όμως δεν ξεχνά τις βασιλικές της ρίζες με την ίδια να αυτοαποκαλείται τουλάχιστον ως «πριγκίπισσα», την Wikipedia να την αναφέρει ως «Θεματοφύλακα του Στέμματος της Ρουμανίας» και τα βασιλικά accounts στο Instagram «Her Majesty»!

Ποια είναι η Margareta της Ρουμανίας - ο έρωτάς της με τον 11 χρόνια νεότερό της ηθοποιό Radu Duda

Η Margareta εννήθηκε στις 26 Μαρτίου 1949 στη Κλινική ντε Μοντσοΐσι της Λωζάνης, και είναι το μεγαλύτερο παιδί και κόρη του Michael της Ρουμανίας και της Anne των Βουρβόνων-Πάρμας.

Ονομάσθηκε Margareta προς τιμήν της νονάς της και μητρικής γιαγιάς της Πριγκίπισσας Margrethe της Δανίας. Βαπτίστηκε Χριστιανή και ανάδοχοι της ήταν ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου και η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα της Δανίας.

Το ενδιαφέρον της Βασίλισσας Ελένης για τα άλογα επηρέασε τη Mrgareta για να γίνει ιππέας. Μετά το 1974, εργάστηκε σε αρκετά πανεπιστήμια της Βρετανίας για λίγα χρόνια, ειδικευμένη στην ιατρική κοινωνιολογία και τη δημόσια υγεία. Αργότερα συμμετείχε σε ένα διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα που συντονίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη συστάσεων πολιτικής υγείας και προληπτικών πιλοτικών προγραμμάτων.

Το 1979, εργάστηκε στη συνέχεια για τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ταμείο Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών, όπου συμμετείχε σε κοινωνικά προγράμματα δημόσιας υγείας, με έδρα την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, όπου ήρθε σε επαφή με ταλαιπωρία και ελλείψεις το μειονεκτικό που ήταν το ξεκίνημα της εμπειρίας της σχετικά με την έναρξη ενός δρόμου για ανθρωπιστική υπηρεσία, την οποία ακολούθησε από τότε.

Το 1983, μετακόμισε στη Ρώμη και εντάχθηκε στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών όπου, ως μέλος της ομάδας του Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, εργάστηκε για τρία χρόνια στην εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τα γεωργικά προγράμματα, τη διατροφή και την ανακούφιση της φτώχειας. Ανήκε στην ομάδα του Διεθνούς Ταμείου Γεωργικής Ανάπτυξης έως το 1986. Το 1986, εντάχθηκε στο Διεθνές Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου χειρίστηκε σχέσεις με μη κυβερνητικές οργανώσεις και βοήθησε στη συγκέντρωση κεφαλαίων για προγράμματα IFAD.

Το 1994, η 74χρονη σήμερα Margarete γνώρισε τον Ρουμάνο ηθοποιό Radu Duda, 62 ετών σήμερα, μέσω του έργου του Ιδρύματος Πριγκίπισσα Margarete και τον ερωτεύτηκε παράφορα.

Ο Duda εργαζόταν ως θεραπευτής τέχνης στα ορφανοτροφεία, όταν γνωρίστηκε με την πριγκίπισσα, κατά την περιοδεία της στα προγράμματα του ιδρύματος. Παντρεύτηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου 1996 στη Λωζάνη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

Πέρασαν το μήνα του μέλιτος στην Ιορδανία, στο Αμάν και στην Άκαμπα, στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας και της Νεκράς Θάλασσας για 18 ημέρες, μετά από πρόσκληση της Ιορδανικής Βασιλικής Οικογένειας.

 

Ο σύζυγός την την εκπροσώπησε μάλιστα στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αφού οι δύο οικογένειες έχουν στενούς δεσμούς. Ο Κωνσταντίνος ήταν νονός της, αλλά και κουμπάρος στον γάμο της, ενώ το 1964 η ίδια ήταν μια παράνυφους στο γάμο της τότε πριγκίπισσας Άννας Μαρίας της Δανίας με τον τέως βασιλιά. 

«Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος καθόλη την διάρκεια της ζωής του ήταν πολύ κοντά στην βασιλικη οικογενεια της Ρουμανίας, την βασιλομήτωρ Helen (Ελένη της Ελλάδας και της Δανίας), αδερφή του Έλληνα βασιλιά Παύλου, αλλά και πολύ κοντά στον πατέρα μου βασιλιά Michael (Μιχαήλ) και την  μητέρα μου βασίλισσα Anne (Άννα). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

Η Margareta καθώς επίσης οι πριγκίπισσες Elena, Irina, Sofia και Maria (αδερφές της) συναναστρεφονταν με τον θείο τους βασιλιά Κωνσταντίνο, από τα πρώτα τους παιδικά χρόνια» ανέφερε η ανακοίνωση της αυλής του Βουκουρεστίου με αφορμή τον θάνατο του Κωνσταντίνου Β.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ