Κηδεία Κωνσταντίνου Β - αφίξεις: Στην Αθήνα οι πριγκίπισσες Κριστίνα & Έλενα - Ήδη εδώ η μαμά & η θεία τους πρώην βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και πριγκίπισσα Ειρήνη (βίντεο)

Σε ποια ξενοδοχεία θα φιλοξενηθούν οι royals

Στην Αθήνα έχουν φτάσει από την Παρασκευή οι δύο κόρες της πρώην βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας, Ελένα, Δούκισσα του Λούγο και Κριστίνα, Δούκισσα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, οι οποίες είναι ανέμεσα στους royals που θα δώσουν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η μητέρα τους και η θεία τους, πριγκίπισσα Ειρήνη, οι οποίες είναι αδερφές του Κωνσταντίνου, βρίσκονται στην χώρα μας εδώ και μέρες.

 

Ο βασιλιάς Φελίπε (γιος της Σοφίας) και της Ισπανίας και η βασίλισσα Λετίσια αναμένεται να φτάσουν αύριο Κυριακή, όπως και ο εξόριστος πρώην βασιλιάς της χώρας Χουάν Κάρλος (σύζυγος της Σοφίας). Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ισπανοί royals  θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο «St. George Lycabettus».

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

 

 

 

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, η οποία είναι αδερφή της συζύγου του τέως βασιλιά Άννας-Μαρίας θα έρθει μαζί με τον γιο και διάδοχό της πρίγκιπα Φρειδερίκο και την αδερφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη.

 

 

 

 

 

 

Αύριο Κυριακή αναμένεται να φτάσουν ακόμα ο πρίγκιπας της Νορβηγίας Χαουκούν με την σύζυγό του πριγκίπισσα Μετέ- Μαρί, η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι, με την ΕΡΤ να αναφέρει ότι ο Νορβηγός και οι Σουηδοί royals θα μείνουν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

 

 

 

 

 

 

 

 

Βάσει των ίδιων πληροφοριών ο Δούκας του Λουξεμβουργου Ερρίκος θα διαμείνει στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς».

Η κόρη της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, πριγκίπισσα  Άννα θα καταλύσει στη βρετανική πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα.

 

 

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και η αδελφή του θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο «Athens Plaza». Το παρών στην κηδεία θα δώσει και ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος, καθώς το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, το οποίο θα βρεθεί στην ελληνική πρωτεύουσα αυθημερόν τη Δευτέρα για την κηδεία.

Σημειώνεται ότι ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας έχουν φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του τέως βασιλιά. Το ζεύγος έχει αγοράσει μια βίλα στο Πόρτο Χέλι, ενώ επίσης είχε δώσει το παρών στον  γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπάτνικ. 

Υπενθυμίζεται ότι  η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη στις 12:00 το μεσημέρι, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας. Η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη από τις 06:00 έως τις 10:30 το πρωί της Δευτέρα (16/01). Στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος θα συνοδεύεται από μέλη της Ιεράς Συνόδου. 

 

 

Στην κηδεία του τεως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Ωστόσο και άλλα πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να δώσουν το παρών.

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ