Μία στέψη, ένα Χρυσό Ιωβηλαίο και 5 πριγκιπικοί γάμοι - Αυτή είναι η βασιλική ατζέντα του 2023 (φωτό)

Σίγουρα ξεχωρίζει η στέψη του Καρόλου

Αν ένα γεγονός ξεχωρίζει στην βασιλική ατζέντα του 2023, τότε αυτό είναι σίγουρα η στέψη του βασιλιά Καρόλου που θα γίνει στις  6 Μαΐου.

Ωστόσο μας περιμένουν πολλά ακόμα, όπως royal γάμοι αλλά και ένα Χρυσό Ιωβηλαίο.

Ο βασιλιάς Καρλ Γκουστάβ της Σουηδίας θα γιορτάσει φέτος τα 50 του χρόνια στον θρόνο. Ο ίδιος, σύμφωνα με το parismatch.com στέφθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1973. 

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος - Αλέξανδρος της Ολλανδίας και ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου από την άλλη, το 2023 συμπληρώνουν τα 10 χρόνια βασιλείας τους.

Όσο για του  γάμους ο διάδοχος πρίγκιπας Χουσεΐν της Ιορδανίας πρόκειται να παντρευτεί την εντυπωσιακή αρραβωνιαστικιά του Ρατζούα Αλ Σάιφ την 1η Ιουνίου. 

Δεν αποκλείεται μάλιστα να ακολουθήσει ο γάμος της μικρότερης αδερφής του, πριγκίπισσας Ιμάν με τον Jameel Alexander Thermiotis, ο οποίος έχει ρίζες από την Βενεζουέλα και την Ελλάδα. 

Η πριγκίπισσα  Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου θα ντυθεί νυφούλα στα τέλη Απριλίου. Η κόρη του Μέγα Δούκα Henri της Μεγάλης Δούκισσας Maria Tereza θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο της Nicolas Bagory.

Η κόρη του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο Αμερικανός δικηγόρος Μάθιου Κούμαρ, αναμένεται να παντρευτούν το καλοκαίρι του 2023 στις Σπέτσες.

RITZAU SCANPIX/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος - εξαιτίας της πανδημίας - αναγκάστηκε να αναβάλει τον γάμο του, ο οποίος τελικά - βάσει των πληροφοριών - θα γίνει φέτος, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία.

Άλλος ένας γάμος που δεν αποκλείεται να γίνει μέσα στο 2023 είναι εκείνος της Μάρθας - Λουίζας της Νορβηγίας με τον αρραβωνιαστικό της, τον Καλιφορνέζο σαμάνο Durek Verrett.

Τέλος περιμένουμε να γεννηθεί και ένα royal μωρό που δεν είναι άλλο από το παιδί του Louis και της Marie Ducruet. Υπενθυμίζεται ότι ο γιος της πριγκίπισσας Stéphanie του Μονακό και η σύζυγός του είχαν ανακοινώσει στα τέλη Νοεμβρίου, ότι η Marie Chevallier (όπως είναι το πατρικό της επίθετο) είναι έγκυος.

Τελικά το αγαπημένο ζεύγος περιμένει κοριτσάκι, ενώ να σημειωθεί ότι αυτό θα είναι το πρώτο τους παιδάκι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ